Pit_100 Napisano 7 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2005 Mam pytanie czy ktoś szukał na polach bitew z 41r.?? Może jakies foty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pit_100 Napisano 7 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2005 Nie wierzę, że nikt nigdy nie szukal i nic ne znalazł. Napiszcie chociaż o paru łuskach. Sam zamierzam się wybrać i potrzebuję wsparcia duchowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 Na tych miejscach napewno wykopiesz dużo pepesz i mauserów, choć te miejsca czasami się mieszały gdyż jak wiadomo ruscy z Polakami napierali z powrotem po pewnym roku:)ogólnie mi już się znudziło kopanie militariów za dużo złomu trzeba się nakopać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 No nie wiem czy na polach bitew z 1941 r. wykopałbyś tak dużo łusek od pepeszy"! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J-23 Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 a dlaczego nie, tylko jeden warunek nie z pepeszy tylko od TT. no i napewno nie będzie ich tak duuużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 Nie napisałem ,że łusek 7,62 x 25 w tym czasie nie było - chodziło mi o sporadyczne trafienia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedlina Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 ja np. mam taką miejscówkę z której do tej pory wyciagnąłem 68 pełnych do PPeszy, 74 pełne do Mosina, a łusek w sumie to chyba z 6 kilo bedzie... Do tego dwa granaciki RG42 bez zapalników - oczywiście zabrali saperzy :-)- były w super stanie, nawet szara farba była na nich jeszcze widoczna. Pociski leżały prawie w jednym miejscu, tzn w jednym dole, były tez szczątki skrzynki... jedna łódka i tajemnicze pudełeczko blaszane, ale tak przerdzewiałe ze ciężko powiedzieć do czego... Do tego dwie dupki od rakietnicy, jedna ruska , druga niemiecka... Wszystko na pozycjach radzieckich... Warto szukać w takich miejscach, ruscy sporo zostawili ;-). W miejscach gdzie stał rkm ( tak podejrzewam ;-)) to łuski mozna było zbierać garściami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.