Skocz do zawartości

Wojna Niemiecko - Radziecka 1941

Rekomendowane odpowiedzi

Na tych miejscach napewno wykopiesz dużo pepesz i mauserów, choć te miejsca czasami się mieszały gdyż jak wiadomo ruscy z Polakami napierali z powrotem po pewnym roku:)

ogólnie mi już się znudziło kopanie militariów za dużo złomu trzeba się nakopać.

ja np. mam taką miejscówkę z której do tej pory wyciagnąłem 68 pełnych do PPeszy, 74 pełne do Mosina, a łusek w sumie to chyba z 6 kilo bedzie... Do tego dwa granaciki RG42 bez zapalników - oczywiście zabrali saperzy :-)- były w super stanie, nawet szara farba była na nich jeszcze widoczna. Pociski leżały prawie w jednym miejscu, tzn w jednym dole, były tez szczątki skrzynki... jedna łódka i tajemnicze pudełeczko blaszane, ale tak przerdzewiałe ze ciężko powiedzieć do czego... Do tego dwie dupki od rakietnicy, jedna ruska , druga niemiecka... Wszystko na pozycjach radzieckich... Warto szukać w takich miejscach, ruscy sporo zostawili ;-). W miejscach gdzie stał rkm ( tak podejrzewam ;-)) to łuski mozna było zbierać garściami...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie