Pit_100 Napisano 5 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2005 Proponuję aby podzielić się wszystkimi odkryciami tych wakacji. Ja dopiero mam w sierpniu urlop, ale cóż. Jakoś przeżyję. Proszę o zamieszczanie fotek z wykopalisk.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 5 Lipiec 2005 Share Napisano 5 Lipiec 2005 Czy PIT-100 to nowy formularz fiskusa do obliczenia podatku należnego od przychodów uzyskanych przez poszukiwaczy w miesiącach letnich na plażach i nie tylko?:)Pozdrawiam L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pit_100 Napisano 5 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2005 Przykro mi, ale nasi urzędnicy jeszcze tego nie wymyślili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pit_100 Napisano 5 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2005 Sorki - ,,Posłowie jeszcze tego nie wymyślili.'' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pit_100 Napisano 5 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2005 Proszę o poważne wpisy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OnyX Napisano 5 Lipiec 2005 Share Napisano 5 Lipiec 2005 wynurkowane w jeziorze - kilkanascie zł w bilonie , telefon sagem i zegarek szwaicarski :) na pół tesoraka mojego mozna to przeliczyc :)hehe jutro w las zamiast nurkowac pod pomostami :)pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Lipiec 2005 Share Napisano 6 Lipiec 2005 Dziś około 17-tej jak wrócę z lasu ,to wrzucę fotki! Powodzenia dla wszystkich na wykopkach!bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pit_100 Napisano 6 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2005 Czekam z niecierpliwością i dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Lipiec 2005 Share Napisano 6 Lipiec 2005 Byłem 5 godzinek na starej carskiej strzelnicy ,trochę drobnicy wyszło- łuska 10,67 mm Berdan wkrótce po wykopaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Lipiec 2005 Share Napisano 6 Lipiec 2005 - kilkanaście łusek 10,67 mm Berdan z resztkami tekturowego pudełka (czytelne resztki napisów!). Rok prod. 1878 więc trochę leżały w ziemii... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Lipiec 2005 Share Napisano 6 Lipiec 2005 - dwie łuseczki 7,92 mm i rosyjski gładki guzik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Lipiec 2005 Share Napisano 6 Lipiec 2005 - pierwsza w tym sezonie łuska 9 x 19 Parabellum :) [40 P405 * 1] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Lipiec 2005 Share Napisano 6 Lipiec 2005 - wszystkie fanty : łuski Berdan ,Mosin ,Mauser ,Tokariew i Parabellum ,guzik rosyjski ,guzik polski wz.28 ,pociski i dwie monetki.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pit_100 Napisano 6 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2005 Wielkie dzięki i czekam na inne osoby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enes Napisano 7 Lipiec 2005 Share Napisano 7 Lipiec 2005 Właśnie wróciłem z nad morza i przez dwa wypady na plaże zebrałem ponad 150 zł trochę biżuterii, polskie i niemieckie naboje i łuski od mauzera, bagnet, części od gas-masek,35 guzików groszków, 2 łyżki i trochę innego badziewia. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastus0 Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 ....po takich wypowiedziach US napewno wprowadzi ten druk na podatek....hihihihi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 A ja wczoraj pobiegałem po poletkach i wyszło kilka monetek ,z ciekawszych (od dołu) :* 1/2 kopiejki Mikołaja I z 1899 r.* miedziany szeląg Marii Teresy z mennicy Szolnok ,bity dla tzw.Galicji (1774 r.) [takiej jeszcze nie miałem!]* miedziany szeląg Augusta III z 1752 r.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
utah Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 jak na razie trafilem stary poniemiecki śmietnik(butelki, 3 wiadra jedno uszkodzone a w 2 węgiel!!!, jakies blaszane pojemniki na cos z korkami porc., fajerki,but skórzany, pędzel do golenia itp.) i lotke od moździerza, ale wakacje dopiero sie zaczynają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 9 Lipiec 2005 Share Napisano 9 Lipiec 2005 żaluzje od silnika t 34/76 i inne badziewie ze spalonego czołgu.... ale pokopałem i podżwigałem :((( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip II Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 bjar_1 a co to za dwie monety ?ja narazie wykopałem bardzo ładny bagnecik z I W, zdjecie niedlugo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
utah Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 w morde. jak wy te złomy rozróżniacie??? ja jakbym wykopal te żaluzje to bym powiedzial ze smiec i zostawil. mase takich zeczy wykopywalem ale nie wiem czy to cos bylo. wiem tylko ze raz dla dzieciaka co sie przyczepil dalem jakich kawalek metalu ktory znalazlem kolo domu niemieckiego i okazalo sie potem ze to tabliczka z niemieckim nazwiskiem:( trudno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 Monetki to : 2 halerze z 1904 r.1 kopiejka z 1876 r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 Ja już wróciłem po trzech godzinkach z lasu - niestety wygnała mnie burza... :( ,wyszedł (jako fant dnia!) śliczny 1 krajcar Franciszka II z 1800 r. oraz sporo łusek...tutaj na fotce francuski Lebel z 1918 r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 niemieckie 7,92 x 57 Mauser ,stan sliczny bo z żółciutkiego piasku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 łuska od Berdana 10,67 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.