Skocz do zawartości

Wakacje 2005!

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
wynurkowane w jeziorze - kilkanascie zł w bilonie , telefon sagem i zegarek szwaicarski :) na pół tesoraka mojego mozna to przeliczyc :)
hehe jutro w las zamiast nurkowac pod pomostami :)

pozdrawiam

Właśnie wróciłem z nad morza i przez dwa wypady na plaże zebrałem ponad 150 zł trochę biżuterii, polskie i niemieckie naboje i łuski od mauzera, bagnet, części od gas-masek,35 guzików groszków, 2 łyżki i trochę innego badziewia.

Pozdrawiam

A ja wczoraj pobiegałem po poletkach i wyszło kilka monetek ,z ciekawszych (od dołu) :

* 1/2 kopiejki Mikołaja I z 1899 r.
* miedziany szeląg Marii Teresy z mennicy Szolnok ,bity dla tzw.Galicji (1774 r.) [takiej jeszcze nie miałem!]
* miedziany szeląg Augusta III z 1752 r.

pzdr
bjar_1

jak na razie trafilem stary poniemiecki śmietnik(butelki, 3 wiadra jedno uszkodzone a w 2 węgiel!!!, jakies blaszane pojemniki na cos z korkami porc., fajerki,but skórzany, pędzel do golenia itp.) i lotke od moździerza, ale wakacje dopiero sie zaczynają.

w morde. jak wy te złomy rozróżniacie??? ja jakbym wykopal te żaluzje to bym powiedzial ze smiec i zostawil. mase takich zeczy wykopywalem ale nie wiem czy to cos bylo. wiem tylko ze raz dla dzieciaka co sie przyczepil dalem jakich kawalek metalu ktory znalazlem kolo domu niemieckiego i okazalo sie potem ze to tabliczka z niemieckim nazwiskiem:( trudno.

Ja już wróciłem po trzech godzinkach z lasu - niestety wygnała mnie burza... :( ,wyszedł (jako fant dnia!) śliczny 1 krajcar Franciszka II z 1800 r. oraz sporo łusek...tutaj na fotce francuski Lebel z 1918 r.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie