Skocz do zawartości

cewka do garetta

ronin33

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Na allegro pojawiło się takie cóś;
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=55862586
Niestety brak informacji o producencie, a tak w ogóle czy ktoś już to sprawdzał? Mam gtax1250 i ciekawy jestem jak ta cewka u mnie zadziała?
Pozdr.
Napisano
znalazlem cos w necie na ten temat,
NIESTETY" same superlatywy wiec nie bierzcie mojego
posta jako reklame
http://www.kellycodetectors.com/hothead/customercommentshotheads.htm
pozdrawiam
Napisano
To jest cewka pasująca do wykrywaczy z sondami Crossfire. I tylko do nich. Do GTP na pewno nie.

To jest produkt Kellyco, więc nie można się kierować tym co sami o swoim wyrobie napisali.

O ile jest sprawna, to da zauważalne zwiększenie zasięgu w stosunku do sond 8 cali.

Co do miedzi beztlenowej, to jest to termin spotykany w technice. Kable nie są robione z miedzi czystej (elektrolitycznej). To są zwykle jakieś stopy - lepsze lub gorsze. Te eztlenowe" są lepsze.

W przypadku sond HH mamy do czynienia z oczywistym kłamstwem. Cewka nadawcza jest aluminiowa.

proscan
Napisano
Do proscana;
1.Biorąc pod uwagę że ta oferta to nie jakiś chiński bełkot, to warto zaryzykować kupno?
2.Jeżeli to porządna oferta to czemu nie zajmiecie się sprzedażą tej cewki, kupowałem u Was sprzęt i taką cewkę wolałbym kupic w proscanie z gwarancją.
Pozdrawiam
Napisano
Ad. 1. Nie podejmuję się rekomendować zakupu sprzętu ktorego nie miałem w rękach (te sondy znam, ale tego konkretnie egzemplarza - nie).

Ad. 2. Nie jestem dealerem sprzętu Kellyco, ani jakiegokolwiek innego i dlatego nie oferuję tych sond.

proscan
Napisano
Proscan,ceny cewek orginalnych Garretta sa jakie sa,a ta cena jest dosc atrakcyjna i z tym moje pytanie:czy cena jest taka jak jakosc tych cewek,nie koniecznie tej z podanej aukcji.Jak z usterkami ukrytymi ,nie wynikajacymi z zlego traktowania cewki,jednym slowem czy czy zamienniki orginalnych cewek czesciej u ciebie bywaja w naprawie?
Napisano
Momencik,

To nie jest sonda nowa, tylko używana. Nowa kosztuje w Kellyco 100USD i to przy zakupie wykrywacza, bo normalana cena to 219USD.

Przykładowa cena w Kellyco sondy 10x14 to 179 USD.

Tak więc sondy HH nie są tańsze.

Oczywiście jakościowo HH jest gorsze od oryginału.

Żadnej statystyki tutaj nie będę oczywiście robił, bo nie ma wielu użytkowników Hot Heada w Polsce.

Gdybym napisał że oryginały mam częściej, to jakiś osiołek wysnuł by wniosek, że oryginał cześciej się psują.

proscan
Napisano
Używałem cewki Hot Head przez parę lat w swoim CX III (Garrett)i byłem bardzo zadowolony z jej skuteczności i niewielkiej wagi ale co do trwałości, powiem tylko tyle że minimum dwa razy w sezonie lądowała w firmie Proscan (wymiana kabla, rozczelnienie, strojenie itp), którą serdecznie pozdrawiam.
Napisano
Cewki Hot Heat sa znane na zachodzie i raczej chwalone . Generalnie prawdą jest ,ze zwiększają zasiegi o ok. 10 do 20 % . ta cewka z allegro jest nowa czy uzywana ?
bicker

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie