Skocz do zawartości
  • 0

prośba o pomoc w identyfikacji butelki

edeco

Pytanie

Napisano
witam,

Wysłanie prośby na forum traktuję jako akt desperacji z mojej strony i jeżeli robię to w nieodpowiednim miejscu z góry przepraszam. Od kilkunastu dni szukam informacji na temat butelki przedwojennej na której jest napis ERNST RAUCH" i pod spodem BERLIN. Wnioskuję, ze pochodzi ona z Berlina i właściceilem ozlewni" był niejaki Pan Rauch. Jednak chciałbym dowiedizeć się czegoś więcej, czy był to browar, czy rozlewnia napojów chłodzących, a może lemoniady?

Bardzo proszę o pomoc.
pozdrawiam
edeco

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Hey,
ponawiam gorąco prośbę gdyż mam problem ze znalezieniem jakichkolwiek informacji o Swoim znalezisku. A dobrze byłoby mieć jakąkolwiek informację
pozdrawiam
edeco
Napisano
witam,

Wysłanie prośby na forum traktuję jako akt desperacji z mojej strony i jeżeli robię to w nieodpowiednim miejscu z góry przepraszam. Od kilkunastu dni szukam informacji na temat butelki przedwojennej na której jest napis ERNST RAUCH" i pod spodem BERLIN. Wnioskuję, ze pochodzi ona z Berlina i właściceilem ozlewni" był niejaki Pan Rauch. Jednak chciałbym dowiedizeć się czegoś więcej, czy był to browar, czy rozlewnia napojów chłodzących, a może lemoniady?

Bardzo proszę o pomoc.
pozdrawiam
edeco
Napisano
Musisz wkleić zdjęcie. Bez tego nie dowiesz się co to za butelka. Browar przecież oprócz piwa mógł robić inne napoje w firmowych flaszkach. A może to wcale nie browar?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie