LORENZ Napisano 28 Czerwiec 2005 Autor Napisano 28 Czerwiec 2005 WIEM ŻE TO TEMAT STARY JAK ŚWIAT ALE MAM PROBLEMIK I PROSZE O POMOC.MAM ACE150 ALE NIE JESTEM Z NIEGO DO KOŃCA ZADOWOLONY.NIE ŻEBY CHODZIŁO O SZUKANIE FANTÓW BO Z TYM JEST WSZYSTKO OK ALE JAKOŚ MI DO RĘKI NIE PASUJE.NIE BĘDE PISAŁ O CO DOKŁADNIE MI CHODZI.MAM OCHOTE GO ZAMIENIĆ NA RUTUSA ULTRA II CZY WARTO???Z GÓRY DZIĘKI ZA POMOC.
proscan Napisano 28 Czerwiec 2005 Napisano 28 Czerwiec 2005 A dlaczego kupiłeś ACE 150?Bo tak Ci ktoś poradził, czy to była Twoja wypracowana decyzja ? Zapytałeś czy warto, ktoś napisał, że tak i kupiłeś ?Oto moja rada:Nie pytaj NIGDY czy warto. Sam musisz to wiedzieć, jeśli nosisz spodnie.Zapytaj o własności, możliwości, OPINIE innych, pofatyguj się do sklepu gdzie sprzęt mozesz wziąść do ręki (żeby znowu nie było że Ci nie leży). Może ktoś w okolicy kupił już ten sprzęt (o ile wiem to nie jest w produkcji dłużej jak miesiąc !!). Zapytaj o to.Ale nie proś żeby ktoś Ci napisał czy warto.I moja odpowiedź:NIE WARTO. Nie warto zmieniac wykrywacza po kilku wypadach. proscan
LORENZ Napisano 29 Czerwiec 2005 Autor Napisano 29 Czerwiec 2005 Dzięki.ACE wydaje mi się troche taki zabawkowy,chyba każdy kto miał go w rękach odniósł takie samo wrażenie.Jeśli chodzi o zasięgi to jest ok ale ma pare wad konstrukcyjnych.Kupiłem go bo wydawał mi się najlepszy w tym przedziale cenowym a na droższy nie było mnie stać.Teraz stać mnie na coś w przedziale RUTUSA.Niestety w okolicy nikt nie ma tego sprzętu i dlatego moge polegać tylko na zdaniu bardziej doświadczonych kolegów.Lorenz
bling bling Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 LORENZ jaki zasieg ma Twoj egzemplarz? Ja dzisiej kupilem ace 150 i zdazylem go na razie przetestowac w domu. w powietrzu 5zl wyklywa z 15 a 1gr z 10cm co jest kiepskim wynikiem :( ale mam nadzieje ze to przez zaklocenia w mieszkaniu i w terenie bedzie lepiej :)
LORENZ Napisano 29 Czerwiec 2005 Autor Napisano 29 Czerwiec 2005 Witaj Bling Bling.Hmmm,to faktycznie kiepski zasięg,może coś jest z nim nie tak bo jeśli chodzi o zasięgi to nie moge narzekać.5 groszy wykrywa z odległości 23-25 cm co jest bardzo dobrym wynikiem.Spróbuj w terenie może bedzie lepiej.
bling bling Napisano 30 Czerwiec 2005 Napisano 30 Czerwiec 2005 Dzisiaj bylem przetestowac wykrywacz w terenie i skonczylo sie to totalna klapa... na czulosci nastawionej na 4 i all metal wykrywacz doslownie z kazdym metrem non stop piszczy... w tej czulosci udalo mi sie tylko sprawdzic z na jakiej wysokosci wykryje puszke po piwie i zrobil to z wysokosci ok. 35cm :( wzmacniacz prawidlowo pracue tylko na czulosci 3 i wtedy monete 1zl wykrywa na 10-12cm. Zasiegi o polowe gorsze niz powinny byc...Chyba trzeba bedzie zareklamowac ten sprzet.
bling bling Napisano 30 Czerwiec 2005 Napisano 30 Czerwiec 2005 35cm w powietrzu oczywiscie gdyz prawie kazde zblizenie cewki na wysokosc mniejsza niz jakies 15-20cm od ziemi przy czulosci 4 powoduje falszywy sygnal i przy tej czulosci moglem sprawdzac zasiegi tylko w powietrzu i co oczywiste tylko wiekszych przedmiotow, puszka jak juz napisalem 35cm a metalowy scyzoryk o wymiarach 1.5x9cm jest wykywany z ok 20-22cm
LORENZ Napisano 30 Czerwiec 2005 Autor Napisano 30 Czerwiec 2005 Coś jest nie tak.Ja przeważnie mam ustawioną czułość na 4 i oczywiście o czasu do czasu cewka sie pobudza ale tylko przy uderzeniu w kępe trawy czy w coś podobnego.Może chodziłeś po jakimś zaśmieconym terenie.Ustaw kolor i spróbuj jeszcze raz.
Dundee Napisano 30 Czerwiec 2005 Napisano 30 Czerwiec 2005 reklamacja Kolego -nic wiecej.Nie ma co kombinowac bo w koncu wywaliles kase,wiec masz miec to za co placiles, a z opisu wyglada, ze niestety nie trafiony. Im szybciej tym lepiej -sezon w pelnipozdrawiamdundee
belzebiusz Napisano 5 Lipiec 2005 Napisano 5 Lipiec 2005 Mam od niedawna ten wykrywacz. Oto wyniki moich testów przeprowadzonych w powietrzu:10zł 25mm 1975r - 26cm5centów 21mm - 23cm1gr - 20cmkopiejka 13mm 1898r - 16cmigła o długości 3cm - 10cmblaszana popielniczka o srednicy 13cm - 75cmsaperka - 60cmpokrywa od czerwonego blaszanego pudełka w kształcie serca na czekoladki firmy wedel ;) - 75cmCzy to dobre wyniki dla tego wykrywacza?
k-szela Napisano 5 Lipiec 2005 Napisano 5 Lipiec 2005 A czy jest jakaś reguła co do zalegania fantów monet i innych dupereli??? Jak ma coś leżeć to i na takiej głębokości znajdziesz, a jak coś będzie bardzo głęboko to i najlepszy wykrywacz nie pomoże:)))Ile razy przejdę po podorywce czy orce po polu teścia tyle razy coś nowego znajdę :))) i na powierzczni lub na małej głębokości leżą fajne fanty:)))
jano Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 Zanim złożysz reklamację sprawdź, czy dobrze złożyłeś sprzęt. Zwróć uwagę, czy wtyk jest dobrze dokręcony i czy kabel nie jest za luźno. Ja mam ACE 250 i jak ww. czynności dobrze nie wykonam to też wzbudza się zbyt często.Pozdr,
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.