Skocz do zawartości

ACE150 CZY RUTUS ULTRA II ?

LORENZ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
WIEM ŻE TO TEMAT STARY JAK ŚWIAT ALE MAM PROBLEMIK I PROSZE O POMOC.MAM ACE150 ALE NIE JESTEM Z NIEGO DO KOŃCA ZADOWOLONY.NIE ŻEBY CHODZIŁO O SZUKANIE FANTÓW BO Z TYM JEST WSZYSTKO OK ALE JAKOŚ MI DO RĘKI NIE PASUJE.NIE BĘDE PISAŁ O CO DOKŁADNIE MI CHODZI.MAM OCHOTE GO ZAMIENIĆ NA RUTUSA ULTRA II CZY WARTO???Z GÓRY DZIĘKI ZA POMOC.
Napisano
A dlaczego kupiłeś ACE 150?

Bo tak Ci ktoś poradził, czy to była Twoja wypracowana decyzja ? Zapytałeś czy warto, ktoś napisał, że tak i kupiłeś ?

Oto moja rada:

Nie pytaj NIGDY czy warto. Sam musisz to wiedzieć, jeśli nosisz spodnie.

Zapytaj o własności, możliwości, OPINIE innych, pofatyguj się do sklepu gdzie sprzęt mozesz wziąść do ręki (żeby znowu nie było że Ci nie leży). Może ktoś w okolicy kupił już ten sprzęt (o ile wiem to nie jest w produkcji dłużej jak miesiąc !!). Zapytaj o to.

Ale nie proś żeby ktoś Ci napisał czy warto.

I moja odpowiedź:

NIE WARTO. Nie warto zmieniac wykrywacza po kilku wypadach.

proscan
Napisano
Dzięki.ACE wydaje mi się troche taki zabawkowy,chyba każdy kto miał go w rękach odniósł takie samo wrażenie.Jeśli chodzi o zasięgi to jest ok ale ma pare wad konstrukcyjnych.Kupiłem go bo wydawał mi się najlepszy w tym przedziale cenowym a na droższy nie było mnie stać.Teraz stać mnie na coś w przedziale RUTUSA.Niestety w okolicy nikt nie ma tego sprzętu i dlatego moge polegać tylko na zdaniu bardziej doświadczonych kolegów.
Lorenz
Napisano
LORENZ jaki zasieg ma Twoj egzemplarz? Ja dzisiej kupilem ace 150 i zdazylem go na razie przetestowac w domu. w powietrzu 5zl wyklywa z 15 a 1gr z 10cm co jest kiepskim wynikiem :( ale mam nadzieje ze to przez zaklocenia w mieszkaniu i w terenie bedzie lepiej :)
Napisano
Witaj Bling Bling.Hmmm,to faktycznie kiepski zasięg,może coś jest z nim nie tak bo jeśli chodzi o zasięgi to nie moge narzekać.5 groszy wykrywa z odległości 23-25 cm co jest bardzo dobrym wynikiem.Spróbuj w terenie może bedzie lepiej.
Napisano
Dzisiaj bylem przetestowac wykrywacz w terenie i skonczylo sie to totalna klapa... na czulosci nastawionej na 4 i all metal wykrywacz doslownie z kazdym metrem non stop piszczy... w tej czulosci udalo mi sie tylko sprawdzic z na jakiej wysokosci wykryje puszke po piwie i zrobil to z wysokosci ok. 35cm :( wzmacniacz prawidlowo pracue tylko na czulosci 3 i wtedy monete 1zl wykrywa na 10-12cm. Zasiegi o polowe gorsze niz powinny byc...
Chyba trzeba bedzie zareklamowac ten sprzet.
Napisano
35cm w powietrzu oczywiscie gdyz prawie kazde zblizenie cewki na wysokosc mniejsza niz jakies 15-20cm od ziemi przy czulosci 4 powoduje falszywy sygnal i przy tej czulosci moglem sprawdzac zasiegi tylko w powietrzu i co oczywiste tylko wiekszych przedmiotow, puszka jak juz napisalem 35cm a metalowy scyzoryk o wymiarach 1.5x9cm jest wykywany z ok 20-22cm
Napisano
Coś jest nie tak.Ja przeważnie mam ustawioną czułość na 4 i oczywiście o czasu do czasu cewka sie pobudza ale tylko przy uderzeniu w kępe trawy czy w coś podobnego.Może chodziłeś po jakimś zaśmieconym terenie.Ustaw kolor i spróbuj jeszcze raz.
Napisano
reklamacja Kolego -nic wiecej.
Nie ma co kombinowac bo w koncu wywaliles kase,
wiec masz miec to za co placiles, a z opisu wyglada,
ze niestety nie trafiony.
Im szybciej tym lepiej -sezon w pelni
pozdrawiam
dundee
Napisano
Mam od niedawna ten wykrywacz. Oto wyniki moich testów przeprowadzonych w powietrzu:

10zł 25mm 1975r - 26cm
5centów 21mm - 23cm
1gr - 20cm
kopiejka 13mm 1898r - 16cm
igła o długości 3cm - 10cm
blaszana popielniczka o srednicy 13cm - 75cm
saperka - 60cm
pokrywa od czerwonego blaszanego pudełka w kształcie serca na czekoladki firmy wedel ;) - 75cm

Czy to dobre wyniki dla tego wykrywacza?
Napisano
A czy jest jakaś reguła co do zalegania fantów monet i innych dupereli??? Jak ma coś leżeć to i na takiej głębokości znajdziesz, a jak coś będzie bardzo głęboko to i najlepszy wykrywacz nie pomoże:)))Ile razy przejdę po podorywce czy orce po polu teścia tyle razy coś nowego znajdę :))) i na powierzczni lub na małej głębokości leżą fajne fanty:)))
Napisano
Zanim złożysz reklamację sprawdź, czy dobrze złożyłeś sprzęt. Zwróć uwagę, czy wtyk jest dobrze dokręcony i czy kabel nie jest za luźno. Ja mam ACE 250 i jak ww. czynności dobrze nie wykonam to też wzbudza się zbyt często.

Pozdr,

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie