Zakonnica Napisano 24 Czerwiec 2005 Autor Napisano 24 Czerwiec 2005 Znalazłam kulę tylko nie wiem czy to armatnia czy może od jakiegoś młyna.Waży około 4 kg.i są na niej wytłoczone duże litery TV widoczne na zdjęciu.Całusy.
kikifas Napisano 25 Czerwiec 2005 Napisano 25 Czerwiec 2005 TV a nie TVP. Wtedy byłbym pewien że jest to kamień nerkowy Danuty Waniek.
yasioo Napisano 25 Czerwiec 2005 Napisano 25 Czerwiec 2005 nie kamień nerkowy Danuty Waniek tylko armatnia i to dawna tylko nie pomnę napisu rozszyfrować - takie jest moje zdanie, jeśli jest błędne poprawiajcie, kula jest pruska?? Yasioo yasiooxx@wp.pl
Nanuet Napisano 25 Czerwiec 2005 Napisano 25 Czerwiec 2005 Kula najprawdopodobniej pochodzi z XVIII w Między 1748 a 1760. Litery stanowią najprawdopodobniej skrót od Totus Viva. Produkcja Pruska.
Pytanie
Zakonnica
Znalazłam kulę tylko nie wiem czy to armatnia czy może od jakiegoś młyna.Waży około 4 kg.i są na niej wytłoczone duże litery TV widoczne na zdjęciu.Całusy.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.