Boruta Napisano 24 Czerwiec 2005 Autor Napisano 24 Czerwiec 2005 Czy ktoś może to składał i jak wyglądają sondy, i czy warto - czyli jakie zasięgi.Pozdrawiam
Boruta Napisano 27 Czerwiec 2005 Autor Napisano 27 Czerwiec 2005 Czyżby nikt tego nie robił?Pozdrawiam
Boruta Napisano 25 Lipiec 2005 Autor Napisano 25 Lipiec 2005 To może ktoś ma zasięgi tego pierwszego? W końcu, to nie taki stary model.Pozdrawiam
wicja1 Napisano 25 Lipiec 2005 Napisano 25 Lipiec 2005 Najprawdopodobniej coś na jego temat może powiedzieć Raned.Ja tylko wiem,że jako ostatni Tesoro miał statyczny all metall".To było w czasach nim odkryli paskudztwo o nazwie VCO.Jak kiedyś wrócą do statyki-zaraz kupuję:)Pozdrawiam,wicja1
Edik Napisano 25 Lipiec 2005 Napisano 25 Lipiec 2005 Witam,Na pewno Bandido jest wart zainteresowania. To świetny materiał do późniejszych modyfikacji. Podstawowowa porcja fundamentalnego materiału zawiera się w tym patencie Gifforda: US4486713 – to jądro projektów Tesoro. Układ dyskryminacji jest jednak inny niż w tym podobnych wykrywaczach. Myślę, że samo Bandido jak i inne detektory Tesoro są dobrym wstępem do samodzielnych konstrukcji. Mają swoje ograniczenia ale są to rozwiązania naprawde proste i skuteczne.Siła Tesoro to przede wszystkim wysoka częstotliwość pracy 12...17 kHz, nie mówiąc o bardzo wysokiej w Lobo i podwójne różniczkowanie czyli tzw. dynamika „two filters” .Cewka Tesoro jest standardowa... tzn... :-))) więcej na temat sond do Tesoro można znaleźć na forum Geotech.Zapraszam do poszukiwań...PozdrawiamEdik
Boruta Napisano 26 Lipiec 2005 Autor Napisano 26 Lipiec 2005 Nie wiem, kidy sie za to zabiorę (brak płytki).Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.
Heruss Napisano 26 Lipiec 2005 Napisano 26 Lipiec 2005 Hej Edik widzę że masz coś do powiedzenia na temat rasowania Bandido, ja chodzę z moim tesorakiem jakies 1,5 roku i jak narazie nie zamieniłbym go na żaden unny (choć próbowałem już wielu marek wykrywek) ale skoro jesteś obeznany to co miałeś na myśli mówiąc ze można go zmodyfikować?Pozdroheruss
Edik Napisano 27 Lipiec 2005 Napisano 27 Lipiec 2005 Witam,Na pewno można zwiększyć wzmocnienie przedwzmacniacza co da z pewnością większy zasięg. Kiedyś testowałem różne przedwzmacniacze detektorów Tesoro: Bandido, Silver, Golden... Można wprowadzić regulacje Signal Balance taką jak w White's - a to pozwoli na płynną regulacje ogólnej czułości. Można dorobić identyfikacje tonową Tone ID, idebtyfikacje wizualną.Jak widzisz możliwośći jest wiele...PozdarwaimEdik
Boruta Napisano 3 Sierpień 2005 Autor Napisano 3 Sierpień 2005 Ma ktoś może opis sondy, bo nie mogę znaleźć.Pozdrawiam
Edik Napisano 3 Sierpień 2005 Napisano 3 Sierpień 2005 Witam,Poczytaj tutaj:http://thunting.com/geotech/forums/showthread.php4?t=6901Polecam jednak sonde od Fazitrona. Link podałem w innym wątku.PozdrawiamEdik
Boruta Napisano 3 Sierpień 2005 Autor Napisano 3 Sierpień 2005 Dzięki, widać szukaj dotyczy tylko jednego działu forum.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.