Skocz do zawartości
  • 0

To to za mundur?

BRAT_MIH

Pytanie

Prosze o pomoc w identyfikacji munduru jakiego jestem posiadaczem. Na kołnierzu, po obu stronach sa takie znaczki jak na zdjęciu - metalowe. Przypinane na dwie szpilki z podkładkami. Coż może oznaczać ów znaczek? Do jakich wojsk należy ów mundur? A może nie jest to mundur wojskowy? Prosze o pomoc, bo bardzo mnie to ciekawi.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze o pomoc w identyfikacji munduru jakiego jestem posiadaczem. Na kołnierzu, po obu stronach sa takie znaczki jak na zdjęciu - metalowe. Przypinane na dwie szpilki z podkładkami. Coż może oznaczać ów znaczek? Do jakich wojsk należy ów mundur? A może nie jest to mundur wojskowy? Prosze o pomoc, bo bardzo mnie to ciekawi.

Calego to teraz nie mam - plamy mam w sumie jak us. Pagonów nie ma. Spodnie z kieszeniami - wiazane z dołu na dwie zielone tasiemki. Bluza bez pagonow, bez szluwek do paska, dwie kieszenie z przodu i te znaczki wlasnie na kolnierzu. Ale skoro te znaczki oznaczja ylko" Ameryke to juz mi i tak duzo pomogles - dzieki wielkie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie