ksiądz Napisano 18 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2005 Dzisiejszy wykopek.Wygląda na guzik napoleoński,ale ta gwiazda??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiądz Napisano 18 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2005 Druga strona guzika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiądz Napisano 18 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2005 W pośpiechu zapomniałem załadować zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janushew Napisano 19 Czerwiec 2005 Share Napisano 19 Czerwiec 2005 Witaj!! też mam takie guziczki z Kołobrzegu z tzw. Zielonego Szańca ( wojna 7 letnia)pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 19 Czerwiec 2005 Share Napisano 19 Czerwiec 2005 WitamMam takich kilka...znalezione na Pomorzu Środkowym na starych drogach. Też nie wiem z jakiego są okresu ,jednak przypuszczam ,że są powiązane z tym regionem (może była tu manufaktura je produkująca...?)Pzdr der K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hydro Napisano 19 Czerwiec 2005 Share Napisano 19 Czerwiec 2005 w Kołobrzegu często znajduję takie guziki. Mogą to być napoleońskie od butów, ale nie jestem pewien. Są wykonane ze stopu (chyba cyny, ołowiu, cynku)i wychodzą w ładnym stanie. Ciekawe że nigdzie więcej się takich nie znajduje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiądz Napisano 20 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2005 dzięki za wypowiedzi.mój był znaleziony na drodze(chyba to nie reguła)w lesie koło Szczecina również w ładnym stanie i z tego samego materiału.Pozd.ksiądz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamene1 Napisano 17 Sierpień 2006 Share Napisano 17 Sierpień 2006 ja znalazlem idetycznego guziczka na gorze chemskiej kolo koszalina.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel123 Napisano 10 Marzec 2014 Share Napisano 10 Marzec 2014 Witam, może trochę późno ale... :DZnalazłem taki sam guziczek 20km od Koszalina ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezar81 Napisano 26 Marzec 2014 Share Napisano 26 Marzec 2014 Mnie również się trafił okolice Przybiernowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czyzyklat20 Napisano 23 Maj 2017 Share Napisano 23 Maj 2017 Panowie a taki oto guziczek ? czy to też gwiazda dawida ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 24 Maj 2017 Share Napisano 24 Maj 2017 bardziej pentagram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.