oktogen Napisano 21 Czerwiec 2005 Napisano 21 Czerwiec 2005 Pozostają jeszcze zjawiska zachodzące na słońcu? Wiatr słoneczny" czy coś podobnego. ( Ktoś pisał że,wykrywacz na wzgórzach dawał błędne sygnały). Pozdrawiam.
Piorek Napisano 21 Czerwiec 2005 Autor Napisano 21 Czerwiec 2005 Witam,dzis udalo sie wyskoczyc na godzine w pole - miejsce to samo tylko czasu mniej i fantow malo a jeszcze jakis (cenzura) psa wyprowadzal i ujadalo to bylde myslac ze sie przestrasze...Wykrywacz pracowal wzorowo, bral gleboko, dawal czyste sygnaly z koloru i ykanie" przy odrzuceniu, wszystko w najlepszym porzadku.PozdrawiamPiorek
Piorek Napisano 22 Czerwiec 2005 Autor Napisano 22 Czerwiec 2005 Witam,dzis chwilka w terenie, to male chyba sreberko wyskoczylo z glebokosci sztycha saperki a wykrywacz dawal piekny sygnal, dzis zaklocen brak!Kamyk to tez wykopek ktory powinien byc ciekawostka szczegolnie dla Rutusa, na ten rodzaj kamienia wykrywacze reaguja czystym sygnalem przy maksymalnej dyskryminacji.PozdrowieniaPiorek
Boruta Napisano 23 Czerwiec 2005 Napisano 23 Czerwiec 2005 Też miałem takie kłopoty w swojej samoróbce. Raz to były baterie, dwa: niewłaściwe zestrojenie w środku. Zresztą każdy kolejny wykrywacz wychodził mi gorzej od poprzedniego.Pozdrawiam
nikt Napisano 23 Czerwiec 2005 Napisano 23 Czerwiec 2005 Witam ! Ten kamień daje sygnał jak na metal ? Czy też podwójny ?pozdrawiam .
Piorek Napisano 23 Czerwiec 2005 Autor Napisano 23 Czerwiec 2005 Rutus, daje pojedynczy czysty sygnal.Edik, to raczej jakis granit, sa miejsca gdzie trafia sie czesto takie kamienie.Pozdrawiam
luger Napisano 23 Czerwiec 2005 Napisano 23 Czerwiec 2005 U mnie kamienie dają sygnał w trybie dynamicznym. Po przełączeniu na statykę wykrywacz ich nie widzi. Nakopałem się trochę zanim na to wpadłem:)Pozdrawiam L.
Edik Napisano 24 Czerwiec 2005 Napisano 24 Czerwiec 2005 Niestety Piorek, jesli chcesz wiedzieć co to jest na 100% musisz to skonsultowac z geologiem...PodzrawiamEdik
HARRY Napisano 26 Czerwiec 2005 Napisano 26 Czerwiec 2005 Co do meteorytow to moze to tez byc kamien z paleniska. One daja takze sygnaly, tak samo jak i koks.
wons Napisano 27 Czerwiec 2005 Napisano 27 Czerwiec 2005 Miałem podobny problem z błędnymi sygnałami i spadkiem zasięgu. Mam Rutusa First +. Przypuszczałem, że to wpływ silnego słńca. Teren odwiedzałem wielokrotnie, łuski PPSz na sztych saperki, w pewnym momęcie wykrywacz zaczął dawać sygnały co 1-2 sekundy, a kręcenie pokrętłami nic nie dało. Liście dęby WH ledwo widział na powierzchni ziemi. Szukałem od 11 - 14 godziny. Zrobiłem przerwę na pożarcie czegoś, usiadłem w cieniu i po 30 minutach znowu ruszyłem. Wszystko było OK. Po jakichś 15 minutach znowu zakłucenia. Już wracałem do domu, ale jeszcze raz włączyłem wykrywkę (ok. 15:30 - 16:00) i już wszystko było w pożądku. Myślałem, że to silne nasłonecznienie - było bardzo gorąco i bezchmurne niebo. Niedaleko są 3 przekaźniki telefonii kom., ale nigdy wcześniej nie przeszkadzały w pracy wykrywki. A szukałem nawet prawie pod nimi.pozdr.
Piorek Napisano 27 Czerwiec 2005 Autor Napisano 27 Czerwiec 2005 Witam,wczoraj szukalem jakies 1,5 godzinki (pole i geste krzaki)i dalem na luz, wykrywka nauczyla sie nowych dzwiekow - na pinpoincie dawala jeden mocny glosny sygnal a potem szybka seria slabszych sygnalow i cisza... Za pietnascie minut na nowo sygnal, seria jak po grochowce i cisza. Na zasiegi niemialem powodu nazekac, nakopalem garsc lusek i jakis drobiazgow. Ogolnie cala ta sytuacja z zakloceniami powoduje ze coraz czesciej wykrywki stoja w kacie a ja przestaje miec ochote na szukanie:(PozdrawiamPiorekP.S. Przy okazji zapytam czy ktos pamieta jak nazywal sie watek z glownego o boreliozie?
wons Napisano 27 Czerwiec 2005 Napisano 27 Czerwiec 2005 Piorek:http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=93416#93416wątek o boreliozie.pozdr. W.
Piorek Napisano 27 Czerwiec 2005 Autor Napisano 27 Czerwiec 2005 Dzieki Wons:)Wracajac do tematu, na forum PS" jest podobna dyskusja w watku http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=13789tylko sprzet nieco inny, podobno lepszy...Piorek
proscan Napisano 27 Czerwiec 2005 Napisano 27 Czerwiec 2005 Piorek,Wątki mają tylko tyle wspólnego, że oba opisują problem jaki mają z wykrywaczem jego użytkownicy.Po tym co napisałeś powyżej wnioskuję, że Twój wykrywacz jest zepsuty.proscan
Piorek Napisano 27 Czerwiec 2005 Autor Napisano 27 Czerwiec 2005 Proscan, powiedz tylko slowo a zadzwonie do Ciebie z wykopkow i posluchasz jak to sie dzieje...Awarie sprzetu wykluczam, szanse znikome na awarie czterech wykrywaczy.
proscan Napisano 27 Czerwiec 2005 Napisano 27 Czerwiec 2005 Proszę bardzo. Moj telefon na mojej stronie www.Tyle że lepiej będzie zadzwonić do producenta, Pana Aleksandra.proscan
Piorek Napisano 3 Lipiec 2005 Autor Napisano 3 Lipiec 2005 Witam,po przerwie w poszukiwaniach dzis wybralem sie do lasu w miejsce gdzie niedawno trudno bylo szukac z powodu trzaskow, zabralem ze soba trzy wykrywki zeby sprawdzic ich dzialanie. Wykrywacze zmienialem po okolo 30 min pracy, wnioski:Bartek rewelacja! Stabilny, dziala dyskryminacja, ciagnie gleboko - wszysko ok. All-1 z ktorym bylo najwiecej problemow i rozczarowan dzialal bez zarzutu na 3/4 mocy i polowie dyskryminacji, na pinpoincie slychac tylko sygnal wiadacy bez obcych trzaskow.Armand byl ok (tyle tylko napisze :P)Jestem przekonany ze moje machiny sa w 100% sprawne a powodem ich dziwnych zachowan sa jakies zaklocenia do ktorych przyjdzie sie chyba przyzwyczaic ze czasami sa :/Piorek
Edik Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 Witam,Akurat wczoraj przejeżdżałem drogą pod liniami wysokiego napięcia 110KV. Nigdy tego nie robiłem więc postanowiłem spróbować:Miejsce akcji: miejsce zwisu przewodów, czyli miejsce, w którym przewody są najbiliżej ziemi.Wyciągnąlem detektor i go włączyłem. Tryb dynamiczny z dyskryminacją. Pieniążek żucony na ziemi jest wykrywany całkiem normalnie jak w każdym innym miejscu. Trym dynamiczny detektora pracował" stabilnie.Kolejny tryb.Tryb ALL METAL - tryb statyczny w moim wykrywaczu. Tutaj aby detektor pracował zupełnie stabilnie trzeba było zmniejszyć nieco ogólną czułość i można było spokojnie szukać...PozdrawiamEdik
Piorek Napisano 9 Lipiec 2005 Autor Napisano 9 Lipiec 2005 Witam,mialem narazie siedziec cicho ale jak Edik odswiezyl ten watek to i ja sie dopisze - wszystko ucichlo! Wykrywki stabline, dzis chodzilem z dynamikiem po lesie i polu szukajac mocno wykreconym pinpointem i wykrywacz pracowal stabilnie. Zasiegi wzrosly bez porownania do tych z przed miesiaca, chwalic sie niewypada ale jestem naprawde zadowolony.Wlasnie skonczyla sie burza, pol godziny zanim zaczelo podac chodzilem po ugorach - wszystko dziala prawidlowo:)Moze te zaklocenia byly spowodowane awaria jakiegos urzadzenia?Naprawde ciesze sie ze moge juz spokojnie szukac:)PozdrawiamPiorek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.