iglanadon Napisano 21 Październik 2005 Napisano 21 Październik 2005 ja tylko 2 razy spotkałem się z wrogością ze strony tubyców :) raz wywalił nas z pola chłop - był mocno wk...ny bo mu ktoś zwinął rower, ale i tak zdążyłem mu wytargać z pola fajny pierścień :))
sopel69 Napisano 21 Październik 2005 Napisano 21 Październik 2005 Maćku wypytywanie gości akurat pod wiejskim sklepem nie jest dobrym pomysłem przeważnie walą tam jabole albo browary. a na polu trzeba mieć w kieszeni jakiś szmelc :łuski, zardzewiały guzik itp. przeważnie chca się dowiedzieć czego szukasz i co znalzłeśi jak zobaczą srebrna monetę to różnie może być. pomyślą sobie tylko :a to jakiś nieszkodliwy dziwak- o mnie tak chyba myślą :) , ale chetnie mówia gdzie szukać , byle nie niszczyć upraw i jak przyjdzie właściciel zapytać go czy można dalej kopać i dodać ze jak nie można to śie przestanie .w 99,9% przypadków mówią a kop pan sobie do woli, i dodają i tamto pole jeszcze nie obsiane a tam np. szła kiedys droga itp.. Pozdrowienia
sanczoto Napisano 21 Październik 2005 Napisano 21 Październik 2005 Mi dobre rezultay przyniosło miejsce gdzie wysypywano ziemie z terenów budowy w centrum miasta... :)
jorg Napisano 22 Październik 2005 Napisano 22 Październik 2005 witam serdecznie kolgów kopaczy!ja kopie i nie mam sie czym pochwalić,mieszkam w ciekawej miejscowości przynajmniej tak mi sie wydaje!może troche histori!faktów!w roku1657 w mieście kwaterowało13 chorągwi stefana Czarnieckiego!w roku następnym 10tysięczna armia cesarska!marsz.Montecuculo!(dodam tylko że dzisiaj miejscowość liczy 10 tyś.)w roku 1705 trzykrotnie kwaterowały wojska szwedzkie z Karolem Gustawem na czele!moge tak jeszcze pisac i pisać!co o tym myślicie?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.