bjar_1 Napisano 11 Czerwiec 2005 Autor Napisano 11 Czerwiec 2005 Jak na fotce - dwa skrzyzowane miecze. Szukałem po necie ,ale nic nie moge namierzyć. Herb znajduje się na murze wokół kościoła we wsi Witów koło Piotrkowa Tryb. Powstał w 1904 r. (uformowany w wilgotnym tynku).PROSZĘ O JAK NAJSZYBSZĄ POMOC!!!pzdrbjar_1
bjar_1 Napisano 12 Czerwiec 2005 Autor Napisano 12 Czerwiec 2005 Wielkie dzięki ,w zasadzie zawołanie nie jest już potrzebne!pozdrawiambjar_1
bjar_1 Napisano 11 Czerwiec 2005 Autor Napisano 11 Czerwiec 2005 Jak na fotce - dwa skrzyzowane miecze. Szukałem po necie ,ale nic nie moge namierzyć. Herb znajduje się na murze wokół kościoła we wsi Witów koło Piotrkowa Tryb. Powstał w 1904 r. (uformowany w wilgotnym tynku).PROSZĘ O JAK NAJSZYBSZĄ POMOC!!!pzdrbjar_1
krzychuna5 Napisano 11 Czerwiec 2005 Napisano 11 Czerwiec 2005 cześć bjar_1. to będzie herb Pielesz, jeśli są same miecze bez dwóch gwiazdek. pozdrawiam. krzysiek.
bjar_1 Napisano 11 Czerwiec 2005 Autor Napisano 11 Czerwiec 2005 Gwiazdek żadnych nie było ,mozliwe że Pielesz. Wiesz coś na temat zawołania tego herbu i rodów się nim posługujących??Z góry dzięki!bjar_1
krzychuna5 Napisano 11 Czerwiec 2005 Napisano 11 Czerwiec 2005 co do nazwisk, to jest ich 43, oto one:Białosuknia, Bichniewicz, Bieniawski, Bieniewski, Broksza, Chotkowski, Chraniewicz, Ciborowski, Czapiewski, Dabszewicz, Drauszwicz, Dumrowski, Garbowski, Grzyb, Jelski, Jemielita, Katyński, Kietowicz, Klimontowicz, Kossykowski, Koszykowski, Kośnicki, Kurzyna, Kwaszniński, Kwaśnicki, Kwaśniewski, Kwaśniński, Lawdgin, Malinoszewski, Mocarski, Musiałowicz, Petrażycki, Petryżycki, Pielaczyński, Pieles, Pielesz, Pieleszyc, Połowiecki, Pruszakiewicz, Rusel, Russel, Smoniewski, Tokosz.co do zawolania, to muszę pogrzebać w materiałach kumpla. ja nic nie mam na ten temat.pozdrawiam. krzysiek.
Pytanie
bjar_1
Jak na fotce - dwa skrzyzowane miecze. Szukałem po necie ,ale nic nie moge namierzyć. Herb znajduje się na murze wokół kościoła we wsi Witów koło Piotrkowa Tryb. Powstał w 1904 r. (uformowany w wilgotnym tynku).
PROSZĘ O JAK NAJSZYBSZĄ POMOC!!!
pzdr
bjar_1
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.