Skocz do zawartości

Muzem w Kubince

michałł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
Smigam w przyszłym tygodniu do Moskwy i mam zamiar skoczyć do tank muzeum w Kubince , czy któryś z szanownych kolegów , koleżanek był w nim .? Jak jest z indywidualnymi zwiedzającymi? To jest podobno jakaś strefa wojskowa - poligon, lotnisko itp .
Czy można robić fotki?

Pozdrawiam Michał
Napisano
Jeśli się nie jest obywatelem Federacji Rosyjskiej, to trzeba się zwrócić o pozwolenie do głównodowodzącego broni pancernej w Moskwie. Np. faxem. Z podaniem daty, kiedy się chce odwiedzić Muzeum w Kubince. Trzeba to zrobić dobre parę dni wcześniej, żeby dać czas biurokracji na reakcję. Podać numer paszportu etc.
Dojazd do Kubinki gorąco zalecam samochodem, bo pociągiem podmiejskim można zwariować, i od pociągu daleko (nie wpuszczają zwiedzających przez bramę poligon", tylko trzeba dojść od strony szosy).
Wszystko to przećwiczone 2 lata temu :-) W Kubince jest facet, który oprowadza cudzoziemców - warto go słuchać uważnie, bo ma fascynujące historie do opowiedzenia prawie o każdym żelazku" które tam stoi.
Napisano

bardzo straciło na jakości przy zmniejszaniu...
dwa lata temu robienie zdjęć kosztowało 20 dolarów (oprócz biletu). Nie wiem, czy nie nastąpiły w epoce cyfrówek jakieś zmiany. Robienie zdjęć było ograniczone do planów ogólnych" i ła" - bo na fotografowaniu detali np. do wydawnictw modelarskich to oni chcą zarobić lepiej.
Ale i tak jest co fotografować :-)

Z tego co wiem, to pokazy dynamiczne (przejażdżki?) są organizowane tylko w określonych terminach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie