michałł Napisano 11 Czerwiec 2005 Autor Napisano 11 Czerwiec 2005 Witam. Smigam w przyszłym tygodniu do Moskwy i mam zamiar skoczyć do tank muzeum w Kubince , czy któryś z szanownych kolegów , koleżanek był w nim .? Jak jest z indywidualnymi zwiedzającymi? To jest podobno jakaś strefa wojskowa - poligon, lotnisko itp .Czy można robić fotki? Pozdrawiam Michał
Forteca Napisano 11 Czerwiec 2005 Napisano 11 Czerwiec 2005 Wygoogluj sobie stronę Kubinki albo przeszukaj forum - zasady dla odwiedzajacych są tam ścisle określone.
michu69 Napisano 11 Czerwiec 2005 Napisano 11 Czerwiec 2005 Witam. A niezapomnij pancerem 4 albo T-34 pośmigać wiem że jest taka opcja ale ile to kosztuje???.Michu
drozd Napisano 12 Czerwiec 2005 Napisano 12 Czerwiec 2005 Jeśli się nie jest obywatelem Federacji Rosyjskiej, to trzeba się zwrócić o pozwolenie do głównodowodzącego broni pancernej w Moskwie. Np. faxem. Z podaniem daty, kiedy się chce odwiedzić Muzeum w Kubince. Trzeba to zrobić dobre parę dni wcześniej, żeby dać czas biurokracji na reakcję. Podać numer paszportu etc.Dojazd do Kubinki gorąco zalecam samochodem, bo pociągiem podmiejskim można zwariować, i od pociągu daleko (nie wpuszczają zwiedzających przez bramę poligon", tylko trzeba dojść od strony szosy).Wszystko to przećwiczone 2 lata temu :-) W Kubince jest facet, który oprowadza cudzoziemców - warto go słuchać uważnie, bo ma fascynujące historie do opowiedzenia prawie o każdym żelazku" które tam stoi.
drozd Napisano 12 Czerwiec 2005 Napisano 12 Czerwiec 2005 bardzo straciło na jakości przy zmniejszaniu...dwa lata temu robienie zdjęć kosztowało 20 dolarów (oprócz biletu). Nie wiem, czy nie nastąpiły w epoce cyfrówek jakieś zmiany. Robienie zdjęć było ograniczone do planów ogólnych" i ła" - bo na fotografowaniu detali np. do wydawnictw modelarskich to oni chcą zarobić lepiej.Ale i tak jest co fotografować :-)Z tego co wiem, to pokazy dynamiczne (przejażdżki?) są organizowane tylko w określonych terminach.
michałł Napisano 12 Czerwiec 2005 Autor Napisano 12 Czerwiec 2005 Wielkie Dzięki DrozdPozdrawiam Michał
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.