Rumburak Napisano 7 Czerwiec 2005 Autor Napisano 7 Czerwiec 2005 O! To dopiero pomysłowe chłopaki. PRZECZYTAJCIE TO BO WARTO:Mazowieckie/ Policja zatrzymała mężczyzn wyrabiających broń z pistoletów z czasów II wojny światowej7.6.Radom (PAP) - Mazowieccy policjanci zatrzymali we wtorek rano ośmiu mężczyzn, głównie rolników z powiatów: sokołowskiego, węgrowskiego i ostrowskiego na Mazowszu, którzy wyrabiali broń ze znalezionych w lesie pistoletów z czasów II wojny światowej. Sprzedawali ją kłusownikom.Wśród odzyskanych rzeczy jest m.in. wykrywacz metalu, z którym mężczyźni chodzili po lesie i szukali starych jednostek broni oraz pocisków. Elementy broni poddawali renowacji lub dorabiali do niej podobne rzeczy. Jest tu dwanaście sztuk broni długiej, w których np. kolba i lufa są dorobione, a zamek pochodzi ze starej niemieckiej broni, do tego jeszcze jest lunetka"
HERWOLF Napisano 7 Czerwiec 2005 Napisano 7 Czerwiec 2005 nie ma co dobra reklama dla poszukiwaczy ....
Cyrograf15 Napisano 7 Czerwiec 2005 Napisano 7 Czerwiec 2005 Steny były robione poczas okupacji w piwnicy. Średno rozgarnięty ślusarz obecnie jest w stanie wykonać samopała od podstaw. Policja małym kosztem podniosła sobie statystyki wykrywalności. Bandyci zadowoleni bo policja nie ich dopadła a się wykazała. Inna sprawa że kłusowników nie poperaram podobnie jak myśliwych.Wojtek
HERWOLF Napisano 7 Czerwiec 2005 Napisano 7 Czerwiec 2005 dokładnie w statystykach policji sztuka broni (np 1 wojenny wykop )jest taką samą sztuką broni co broń współczesna -licza sie cyfry !!!
stedke Napisano 7 Czerwiec 2005 Napisano 7 Czerwiec 2005 witam!nieukrywajmy,gdy sie wykopuje jakiegos gnata w dosc dobrym stanie to mozna go uruchomic i normalnie strzelac.np mausera 98.jest to teoria sprawdzona.calkiem niedawno wykopalem czeskiego z zaryglowanym zamkiem.co sie okazalo?w pudelku 4pestki,jedna w komorze.cale pudelko jak i komora od srodka piekne srebrne lusterko.rygle zamka,iglica i sprzyna w stanie idealnym.lufa w srodku takze zachowana w swietnym stanie.podejrzewam ze jak by zaladowac pestke ze zmienjszonym ladunkiem prochowym nie bylo by problemu ze strzelaniem z czegos takiego.jednak nie bawie sie w takie cos:)wole pojechac sobie na strzelnice i powalic z nowszych rzeczy.tym bardziej gdyz jestem w trakcie robienia pozwolenia.a co do kulsownikow...takze nie popieram(jestem wnukiem mysliwego) lecz nie do konca.gdy czlowiek ma przypuscmy 4 osobowa rodzine do wyrzywienia na wsi,nie ma perspektyw na prace,zyje z zasilku o wysokosci 200zl lub mniej musi cos do garnka wlozyc.ale to nasze panstwo" samo sobie zasluzylo na cos takiego.pozdrawiam
Gość Napisano 7 Czerwiec 2005 Napisano 7 Czerwiec 2005 Stedke, uważaj bo zaraz nawiedzeni przeciwnicy broni palnej,bagnetów i inne kobiety z koła gospodyń wiejskich zrobią z Ciebie terrorystę ;-) .Gratuluje wykopu ,Ty to masz szczęście..albo dobry wykrywacz.
stedke Napisano 8 Czerwiec 2005 Napisano 8 Czerwiec 2005 karolsawiak to jest to co widziales na fotkach:)z przetrzepanego gubina:)aha jak jestes zainteresowany tematem kostrzyn reaktywacja fortu" heheh:> to na maila
onufry Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 witam,panowie wykrywacz ktory zatrzymali nalezy do mnie. Niejest prawda ze bron znaleziona byla z wykopkow. Jedyna rzecza jaka przy mnie znalezli bylo 19 sztuka bardzo skorodowane amunicji!! niewierzcie prasie, osoby ktore byly w to zamieszane posiadaly bron nielegalna ale wspolczesna! Nadmienie ze wykrywacz niebyl celem zatrzymania mnie lecz inna sprawa. dziennikarze jak zwykle szukaja sensacji!!!
sajmon18 Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 Jutro w mediach bedzie że zatrzymano groźnego przestepce ps.Stedke działającego w organizacji przestepczej w mieszkaniu zarekwirowano .....brrrr tfff...wypluwam ale nie trzeba tutaj pisac o takich rzeczach myslisz ze nie ma tutaj szpiegów którzy gotowi sprawdzić autentyczność informacji
onufry Napisano 10 Czerwiec 2005 Napisano 10 Czerwiec 2005 przeciez niepisze niewiadomo czego,tylko podaje suche fakty zgodne z rzeczywistoscia...
Gość Napisano 10 Czerwiec 2005 Napisano 10 Czerwiec 2005 A pojutrze będzie że tajemniczy gangster o pseudonimie Stedke po brawurowej ucieczce z aresztu zastrzelił tajnego współpracownika policji o pseudonimie Sajmon 18 za to że ma zbyt wybujałą wyobrażnię i za długi język który stanie sie osobliwością Instytutu Patologii we Wrocławiu przy Katedrze Akademii Medycznej i będzie prezentowany w słoju z formalniną ;-) .Chłopaki nie pękajcie,będzie dobrze ,byle trzymać sie razem.
Gość Napisano 10 Czerwiec 2005 Napisano 10 Czerwiec 2005 A maila nie mam Twojego,a na odkrywcy mi sie nie wyswietla. Kostrzyna fajna sprawa . mój karolsawiak2@interia.pl
sajmon18 Napisano 10 Czerwiec 2005 Napisano 10 Czerwiec 2005 Nie martwcie się też jestem uzbrojony więc się nie dam:)
Gość Napisano 10 Czerwiec 2005 Napisano 10 Czerwiec 2005 Warto mieć jakiegoś wykopkowego mosina, zawsze toć to jakaś obrona przed policją.... ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.