dream28 Napisano 20 Lipiec 2005 Share Napisano 20 Lipiec 2005 Cześć witam;]poszalałem troche po plażach i lasach między Mrzeżynem a Dźwirzynem i stwierdzam ze smutkiem...:-Na każdych dziesięciu plażowiczów trafia się jeden z wykrywką:{-kolesie z wykrywaczami potrafią wejść bez ogródek komuś za parawan;{-W lasach pełno niezakopanych dołów, pijanych poszukiwaczy a fantów jak na lekarstwo... Na szczęscie zawsze sie coś znajdzie....;]ja trafiłem (prawdopodbnie) brzytwę i nowy nóż (prawie jak ze sklepu)fajny otwierany... sporo czegoś od czegoś, drutów kolczastych i duperel...żadnych łusek- ciekawe;[[[[[[[[[spodziewałem się więcej;/pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 20 Lipiec 2005 Share Napisano 20 Lipiec 2005 wyjezdzam ok 28 lipca chlopaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 W miejscu walk w 39 spotkałem coś takiego.Nie wygląda na polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 Ten sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 Rejon linii Widawki i Warty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 Stare znikające cmentarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 Słynny z opisów walk wiadukt w Mokrej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 I skraj lasu przed.Trafiłem tylko 3 łuski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 Jak widać wystrzelone chyba z Mausera.pozdr efes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 Polski mauser. A trafiłeś niemieckiego tobruka.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 Szykowali go chyba na ruskich.Skierowany na wschód od Warty.Gdzieś niedaleko muszą byc następne.Miałem jednak za mało czasu.efes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 To zapewne z lini B niemieckich umocnień z 1944 roku.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 Ringstand 58c zwany obrukiem" ,ładnie zachowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 juasiek jak stoisz z sobota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 Tradycyjnie już pracuje. Od rana.Gdzie śmigacie?Może pod ten bunkierek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 moze raczej bardziej w strone sieradza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 23 Lipiec 2005 Share Napisano 23 Lipiec 2005 Niedaleko koło Burzenina /na S od B w lesie na N od szosy/.Ni to studnia/około 3m reszta zawalona śmieciem/,ni podstawa ni bunkier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 23 Lipiec 2005 Share Napisano 23 Lipiec 2005 Może poz. IWŚ .Spory cmentarz ,niedaleko przy szosie na órce okopy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 23 Lipiec 2005 Share Napisano 23 Lipiec 2005 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 23 Lipiec 2005 Share Napisano 23 Lipiec 2005 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 23 Lipiec 2005 Share Napisano 23 Lipiec 2005 A może pod Mokrą?Tam przynajmniej nie liczysz na nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 23 Lipiec 2005 Share Napisano 23 Lipiec 2005 Ale lasów sporo i jest gdzie pochodzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 23 Lipiec 2005 Share Napisano 23 Lipiec 2005 Na pojedyńcze /niezapomniane jednak/ mogiły można się natknąć pod Pabianicami.pozdrawiam efes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 23 Lipiec 2005 Share Napisano 23 Lipiec 2005 bylismy w okolicach Lasku po wielu godzinach poszukiwan trafilismy na jakies pozycje niemieckie z 1914 ale juz bylo malo czasu zeby je bardziej spenetrowac Rano bylismy we wsi Karczmy Michal znalazl super zachowanego mauserka z czerwonym czubkiem i kanister ale stan agonalny i 1.5 m w blocie pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Napisano 25 Lipiec 2005 Share Napisano 25 Lipiec 2005 WitamWczoraj byłem trochę z Konsosem i jego bratem, wypad bardzo, bardzo mizerny, ale na małą pociechę trafiłem guziczek Kriegsmarine.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.