jagoda Napisano 5 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2005 Nie wiem czy juz ktoś występował z takim problemem, nie mam czasu grzebac w strych postach. Sprawa jest taka mam kilka łusek które lezłay w glebie w łódce, oczywiscie łódkę szkal trafił bo stalowa była, ale tak sie z łuskami zżyła ze nie chce ich zostawić. Krótko mówiąc jak pozbyc się kupy rdzy przyklejonej do łuski nie niszczac oczywiscie łuski. Za wszelkie sugestie z góry wielkie dzięki. Pozdr. MJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imperorr Napisano 14 Czerwiec 2005 Share Napisano 14 Czerwiec 2005 WD40 [sprawdzony w stoczni na zardzewilaych srubach]troche rozrusza, moze wtedy pojdziecoca-cola dobrze bierze rdze[ stare sruby bierze]ropa,olej [kapiel]poprubuj na fragmencieewntualnie sama stal zanusz w occie lub kwasie po ogurkach kiszonych, po kapuscie kiszonejuwazaj na kolor, kwas ma tendencje do zrzerania rdzy bierze tak gleboko jak rdza weszla w metal dlatego czasem przezera na wylot drobne elementy rozpusci ci.okres jakis 2 tygodnie 2 miesiace ale muszisz dogladac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 14 Czerwiec 2005 Share Napisano 14 Czerwiec 2005 jagoda tylko elektroliza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 14 Czerwiec 2005 Share Napisano 14 Czerwiec 2005 Elektroliza niszczy mosiądz, robi się porowaty a czasami zmiena kolor (czerwienieje).Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 17 Czerwiec 2005 Share Napisano 17 Czerwiec 2005 Nie baw sie z tym w żadne nic tylko papier ścierny i trzesz tam gdzie rdza. Oczywiście w zależności od ilości rdzy dobierasz odpowiedni papier i zwiększasz drobnoziarnistość gdy już rdzy jest ledwo-ledwo. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagoda Napisano 29 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2005 elektoliza obpada rdza oczywiscie oduszcz ale łuska czerwienieje. Moczyłem w occie i jak na razie najlepsze efekty. przyczym razł łuska wyszła pomarańczowa (bo była znaleziona w piasku a drugim razem wyszła czerwona bo była znaleziona w glibnie i jej stan był agonalny. W każdym razie pod rdzą zachowały się w doskonałym stanie cechowania Rosyjskie P i 14.Dzięki za rady. Pozdr.MJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 29 Czerwiec 2005 Share Napisano 29 Czerwiec 2005 Możesz ją wypalić w ogniu, tylko trzeba uważać coby nie zniszczyć i ew. inne takie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.