Skocz do zawartości
  • 0

Do znawcy starych ''wykopantch'' rowerow.

amsel44

Pytanie

Napisano
Wykopki 1 dolek porcelana itp.2 doleczek 3 rowery ,szabla, dubeltowka, pm Beretta , radionadajnik plus pakiety baterii. wszystko w stanie agonalnym bo zawiniete tylko w zielonkawa plandeke. rowery -zgnilki jak wszystko ale mam blaszki z glowki ramy i tu prosze o pomoc, pisze tam -SIMSON&C nizej SUHL nizej skosnie FRANKLIN (srodek blaszki)oraz WAFFENFABRIK (sam dol). wiec gdzie to robiono ?. mile widziane zdjecia i wszelkie informacje. Dzieki.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
zdjecie warto zrobic jesli chcesz sie dowiedziec czegos wiecej o rowerze - np z jakiego jest okresu.
ja za blaszke uprzejmie dziekuje - niemieckich raczej nie zbieram. narzedziowka tez raczej mi sie nie przyda, no chyba, ze polska i przedwojenna ;)

pozdr
T.
Napisano
Wykopki 1 dolek porcelana itp.2 doleczek 3 rowery ,szabla, dubeltowka, pm Beretta , radionadajnik plus pakiety baterii. wszystko w stanie agonalnym bo zawiniete tylko w zielonkawa plandeke. rowery -zgnilki jak wszystko ale mam blaszki z glowki ramy i tu prosze o pomoc, pisze tam -SIMSON&C nizej SUHL nizej skosnie FRANKLIN (srodek blaszki)oraz WAFFENFABRIK (sam dol). wiec gdzie to robiono ?. mile widziane zdjecia i wszelkie informacje. Dzieki.
Napisano
Firma Simson w Suhl jest znaną firmą produkującą między innymi rowery,maszyny do szycia,motorowery,motocykle,broń w tym myśliwską.
pozdro
kruszyna
Napisano
Kruszyna dzieki za przyblizenie tematu .poszukam zdjec i czegos o firmie. amsel44.natomiast Lokomotywa prosze troszke wiecej zrozumienia ,zakladasz moja wiedze o miejscowosci SUHL ktora byla = 0. przyznam ze slowo SUHL ocenilem jako nazwisko. wiec zwrot jak sama nazwa wskazuje " okreslam jako pretensjonalny i tego typu odpowiedzi sa strata czasu. przeciez to forum dla ciekawych.
Napisano
ano nie pomoge, bo sie niemczyzna nie param ogolnie.
zreszta Kruszyna podal z grubsza co i jak.

amsel44 - to co napisano ponizej moglbym uzupelnic gdybys podeslal fotke tej tabliczki i numery ramy. moznaby wtedy wydatowac rower.

pozdrawiam
Tomek
http://www.starerowery.republika.pl/

ps. Wons - publiczne dzieki za narzedziowke do Niemna ! :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie