radon_x Napisano 1 Czerwiec 2005 Autor Napisano 1 Czerwiec 2005 Witam.Czy ktoś może mi powiedzieć jaką łuske przedstawia załączona fotografia ? Oznaczenia jak w temacie, wymiary jak w oznaczeniu (średnica dna czy jak to się zwie 12,8 mm).;-)
HU13ERT Napisano 1 Czerwiec 2005 Napisano 1 Czerwiec 2005 Brytyjska 7,7x56 R Lee Enfield...jak na moje oko.
HU13ERT Napisano 1 Czerwiec 2005 Napisano 1 Czerwiec 2005 zaraz...to nie musi byc to :} ale wygląda na Enfielda
radon_x Napisano 1 Czerwiec 2005 Autor Napisano 1 Czerwiec 2005 Wygląda, że to do takiego sprzętu" http://www.germanguns.com/forsale/SKdrilling.html
KRUSZYNA Napisano 2 Czerwiec 2005 Napisano 2 Czerwiec 2005 Istnieje taka zasada w broni myśliwskiej kulowej,gdy łuska posiada kryzę(rant)czasami zaznaczane jako R przy nazwie kalibru,jest od broni tzw.łamanej.Czyli pojedynki,ekspresy,kniejówki,drylingi itp.Gdy występuje wtok,czyli to co znamy z amu.woj.to amunicja pochodzi od broni repetowanej czyli repetierów.Oczywiście jak od każdej zasady istnieją wyjątki;-)pozdrkruszyna
Pytanie
radon_x
Witam.
Czy ktoś może mi powiedzieć jaką łuske przedstawia załączona fotografia ? Oznaczenia jak w temacie, wymiary jak w oznaczeniu (średnica dna czy jak to się zwie 12,8 mm).
;-)
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.