jary30 Napisano 1 Czerwiec 2005 Autor Napisano 1 Czerwiec 2005 Jak widać na fotkach filc w kolorze czarnym na szyjce wybite MM40 (niezbyt wyraźnie nie jestem pewien czy jest to MM" czy MN") paski brązowe, brak zakrętki, najprawdopodobniej nie posiadała kubka.
maxikasek Napisano 2 Czerwiec 2005 Napisano 2 Czerwiec 2005 bez kubka miały formacje pomocnicze (SA, NSKK, RAD) jak i potem zwykły wehrmacht. ponadto kolorowe noszaki miały poszcególne formacje- KM- granatowy, LW- szary (chyba)
HU13ERT Napisano 1 Czerwiec 2005 Napisano 1 Czerwiec 2005 Witam.Ja posiadam taką (MN42) i jest to manierka używana przez niemieckie formacje.Pozdrawiam.
jary30 Napisano 4 Czerwiec 2005 Autor Napisano 4 Czerwiec 2005 myślę że kluczem do tej zagadki jest jednak kolor pokrowca ale w sieci nigdzie nie mogę znaleźć ciekawej strony na której byłoby więcej informacji na ten temat. Może ktoś ma ciekawe linki to sobie pogrzebię.
mietek Napisano 3 Czerwiec 2005 Napisano 3 Czerwiec 2005 Fotki WH z manierkami bez kubka bywaja i wczesniej niz koniec wojny. Widzialem z Barbarossy i Krety.
Pytanie
jary30
Jak widać na fotkach filc w kolorze czarnym na szyjce wybite MM40 (niezbyt wyraźnie nie jestem pewien czy jest to MM" czy MN") paski brązowe, brak zakrętki, najprawdopodobniej nie posiadała kubka.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.