garrison1944 Napisano 31 Maj 2005 Autor Share Napisano 31 Maj 2005 Poszukuję metalowej repliki Colta 1911A1 firmy Denix. Na stronie www.repliki.pl mają takowe w ofercie, jednak w chwili obecnej nie mają żadnych egzemplarzy na składzie. Czy jest jakiś inny sprzedawca w Polsce oferujący repliki tej firmy? A tak na marginesie to jak oceniacie repliki Denixa? Zasadniczo potrzebuję broni do rekonstrukcji, która wiernie przypomina oryginał Colta, głównie pod względem wagi i podzespołów. Zależy mi również, aby replika była wykonana z metalu. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cavalry Ranger Napisano 31 Maj 2005 Share Napisano 31 Maj 2005 Do rekonstrukcji denix moim zdaniem nadaje sie dobrze, bo jest tani i z metalu. Wszystko sie w nim rozbiera jak w oryginale. Osobiscie wole takie rozwiazanie - nie toleruje airsoftu a tym bardziej gazowek, jezeli dostepne sa metalowe repliki. A co do pozoimu wykonania denixa to ma on wiele do zyczenia. Ale jakosc jest adekwatna do ceny. pozdrawiam, Piotrek Gruszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldman Napisano 31 Maj 2005 Share Napisano 31 Maj 2005 Piotrek ma w 100% rację - za te niewielkie pieniadze (ca. 300 zlotych) nie dostaniesz niczego lepszego. Sam mam Denixa. Z bliska widac oczywiscie, ze to replika (mala precyzja wykonania, slabo odwzorowane napisy i szczegoly, kiepski metal). Za to masa i ogolne wrazenie zblizone do oryginalu. Zdaje sie, ze ktos jeszcze w Polsce to sprzedaje - poszukaj w googlach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
past Napisano 6 Czerwiec 2005 Share Napisano 6 Czerwiec 2005 a co powiecie o tym:http://military.pl/s/m/CG180101.html http://www.bron.pl/index.php?prod=1145 tylko mnie nie zjedzcie dopiero chcęzacząc ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clifter Napisano 6 Czerwiec 2005 Share Napisano 6 Czerwiec 2005 Ten Denix to jest naprawdę dramat-masakra. Luzy są w nim ponad milimetrowe, wszystko klekocze i się zacina. Gruchot jest przy tym tak zrobiony, że oryginalnego magazynka od Colta się do Denixa nie wciśnie, jak gdyby producent tego dramatycznego dziadostwa obawiał się, że ktoś ten klekoczący złom przerobi na prawdziwą broń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cavalry Ranger Napisano 6 Czerwiec 2005 Share Napisano 6 Czerwiec 2005 A radomski Mauser nie klekotał... Niestety w dziedzinie metalowych replik Colta M1911 nie ma chyba obecnie za dużego wyboru (albo Denix, albo... Denix). Alternatywą są oczywiście pistolety na kulki. Blank firing" pomijam ze względu na zakręcone polskie prawo. Kiedyś japończycy produkowali metalową replikę Colta, nieco staranniej wykonaną niż Denix (też klekocze). Ale obecnie nie spotkałem się z nią w sprzedaży. Prawdopodobnie już jej się nie produkuje. Pozostaje więc czekać na coś lepszego niż Denix. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clifter Napisano 6 Czerwiec 2005 Share Napisano 6 Czerwiec 2005 > Cavalry Ranger: A radomski Mauser nie klekotał"HahahahahahahahaNo, wiadomo, prędzej bociany przestaną klekotać, niż radomski Mauser zacznie :-) :-) :-) :-) :-)Ale poważnie - naprawdę, tak skandalicznego wyrobu, jak ta 45" Denixa to już chyba nie ma. Najgorsza ze wszystkich replik Denixa.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ricardo68 Napisano 8 Czerwiec 2005 Share Napisano 8 Czerwiec 2005 patrzcie i płaczcie, jako i ja płaczę http://www.deactivated-guns.co.uk/deactivatedguns.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 9 Czerwiec 2005 Share Napisano 9 Czerwiec 2005 Ale się zdołowałem :( Czy w uni tylko nasz kraj ma tak po....e prawo?? Ehh .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.