ARTI123 Napisano 31 Maj 2005 Autor Napisano 31 Maj 2005 witam.wykopałem taki czubek od naboju. kaliber 8 mm. myślalem że to od lebela ale lebele mają płaskie zakończenie czubka [siedzące w łusce]. czy to jest lebel czy jakaś inna amunicja?pozdrawiam-arti
ARTI123 Napisano 31 Maj 2005 Autor Napisano 31 Maj 2005 witam.wykopałem taki czubek od naboju. kaliber 8 mm. myślalem że to od lebela ale lebele mają płaskie zakończenie czubka [siedzące w łusce]. czy to jest lebel czy jakaś inna amunicja?pozdrawiam-arti
beny Napisano 1 Czerwiec 2005 Napisano 1 Czerwiec 2005 Identyczny wyciągnąłem łuski mazerowskiej(nie wiem czemu był wepchnięty do środka).Podsumowuąc na 95% jest to 7,92.Pozdrawiam
dickwredniak Napisano 3 Czerwiec 2005 Napisano 3 Czerwiec 2005 aby poprawnie zidentyfikować POCISK potrzebne są trzy wymiary:- suwmiarką- długość- suwmiarką najlepiej z dokładnością do 0,02 mm -średnica- waga w gramach.Ten był wystrzelony więc powinieneś podać ile jest hmm... mówiąc po ludzku rowków na pocisku i w którą stronę idą. Są to ślady po gwincie w lufie. Pozwala to czsami na identyfikację broni z, której go wystrzelono.
Pytanie
ARTI123
witam.
wykopałem taki czubek od naboju. kaliber 8 mm. myślalem że to od lebela ale lebele mają płaskie zakończenie czubka [siedzące w łusce].
czy to jest lebel czy jakaś inna amunicja?
pozdrawiam-arti
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.