SZUKAM. Napisano 21 Czerwiec 2005 Autor Napisano 21 Czerwiec 2005 trudno powiedzieć, że się szuka .. raczej się znajduje samo. Najczęsciej medaliki szkaplerskie, czasami inne. Najwięcej z Matką Cześtochowską. Sporadycznie krzyzyki a całkowity rarytas to ikonki prawosławne noszone na piersiach przez carat ot choćby w czasie tłumienia Powstania Listopadowego. Czasami chodząc po plaży można znaleźc wspólczesne. Czasami na polach robotnicy polowi gubili itd itd. Poprostu się znajdują.
ksiądz Napisano 21 Czerwiec 2005 Napisano 21 Czerwiec 2005 Dokładnie tak jest jak piszesz samo się znajduje bo specjalnie ta tematyka mnie nie interesuje.Moją perełką jest fragmęt ikony podróżnej dokładnie jej środkowa część znaleziona na terenie byłego obozu jenieckiego pod Szczecinem.Dodaje skan.Pozdr.
wall Napisano 23 Czerwiec 2005 Napisano 23 Czerwiec 2005 Witam . Napewno każdy z nas znajduje różnego rodzaju dewocjonalia. Może warto stworzyć małą galerię naszych znalezisk? Łatwiej je będzie porównywać i identyfikować. Zaniedługo wstawię fotki kilku moich. Pozdrawiam WAll.
kriss Napisano 26 Czerwiec 2005 Napisano 26 Czerwiec 2005 ups pomyłka to pierścionek - też do identyfikacji
kriss Napisano 26 Czerwiec 2005 Napisano 26 Czerwiec 2005 to dodam też swój może ktoś pomoże w identyfikacji
hakas Napisano 27 Czerwiec 2005 Napisano 27 Czerwiec 2005 Ten ostatni to medalik świętego benedykta chroni przed opentaniem.Napisy łacińskie to bardzo mocny egzorcyzm. Pozdrawiam kriss
SZUKAM. Napisano 28 Czerwiec 2005 Autor Napisano 28 Czerwiec 2005 hejka wszystkim dewotom ;)no własnie .. znajdują się. Są wdzięczne po wyczyszczeniu i mają swój klimat. Przynajmniej dla mnie. Polecę do znajomego co ma cyfrówkę i wrzucę swoje. Część tej ikony jest fantastyczna.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.