HU13ERT Napisano 30 Maj 2005 Autor Napisano 30 Maj 2005 Prosze o wszelkie pomysły na temat tych przedmiotów.To na górze ma wymiry okolo 20 na 25 cm.
hakas Napisano 31 Maj 2005 Napisano 31 Maj 2005 Nie przypominam sobie czegoś takiego w uprzężach konnych chyba, że to jakaś ozdoba szorów lub homąta w co wątpię. Ale ludzka pomysłowośc nie zna granic. A jeszcze jedno czy tam nie było walk z udziałem kawalerii? Bo jeśli tak to na archiwalnych azdjęciach widać coś podobnego wygiętego w lirę i ozdobionego końskimi ogonami to było cos chyba do grania w orkiestrach kawaleryjskich ale wątpię bo to było o wiele chyba większe jakieś wymaiary.
hakas Napisano 1 Czerwiec 2005 Napisano 1 Czerwiec 2005 Ta lira jest za duża na rozwieracz dla koni . Zobacz porównanie z munsztukiem w tle. To coś innego
HU13ERT Napisano 30 Maj 2005 Autor Napisano 30 Maj 2005 Prosze o wszelkie pomysły na temat tych przedmiotów.To na górze ma wymiry okolo 20 na 25 cm.
pol Napisano 30 Maj 2005 Napisano 30 Maj 2005 Jak mi sie dobrze wydaje to to na górze tu munsztukpozdro pol
vfr800 Napisano 31 Maj 2005 Napisano 31 Maj 2005 Lira" podobna jest do prostych kiedyś stosowanych rozwieraczy szczękowych dla koni. (np.przy tarnikowaniu zębów). ale pewności nie mam -wymiary nie pewne.Pozdrowienia
Pytanie
HU13ERT
Prosze o wszelkie pomysły na temat tych przedmiotów.
To na górze ma wymiry okolo 20 na 25 cm.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.