jotes Napisano 26 Maj 2005 Autor Napisano 26 Maj 2005 Takie zdjęcie przedstawiające armaty 75mm chyba na pociągu, wg opisu pod Radomiem. Więcej zdjęć tego pociągu przewinęło się, jeśli pamięć mnie nie myli, przez ebay. Jedno zakupił kolega z tego forum ;)I tu pytanie: co to za pociąg? Nie wygląda to na przechwycony transport, bo armaty są w położeniu bojowym, nie widać też ciągników. Improwizowany pociąg plot?Pzdr,jotes
Grendel Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 Jotes,To zdjecie przewinelo sie juz porzez to forum...Pamietam dyskusje.Moim zdaniem, jest to zdobyty przez Niemcw transport, gdzie chlopaki" podniesli sobie dla zabawy lufe, zeby zobaczyc do czego e korbki sluza"...Popatrz na tego rebacza" w tle.PozdrowieniaGrendel
jotes Napisano 26 Maj 2005 Autor Napisano 26 Maj 2005 Nie zauważyłem :(. Ale w tle są też inne podniesione lufy?
Gebhardt Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 Jotes, cudne zdjecie. Mnie te inne 'podniesione lufy' wygladaja na slupy telekomunikacyjne (przy torach je stawiali) ale sie nie upieram. Odnosnie innego watku, chyba dzialo malowane trojbarwnie?
Grendel Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 Obawiam sie, ze Gebhardt ma racje, jesli o lufy" chodzi.Moge sie mylic, bo nie widzialem innych zdjec, tego pociagu.Jesli masz inne - prosze - zamiesc, lub podeslij mi prywatnie.PozdrowieniaGrendel
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.