honzo-1 Napisano 23 Maj 2005 Autor Napisano 23 Maj 2005 18 maja w Lubuskim Muzeum Wojskowym w Drzonowie k/Z.Góryzostała otwarta wystawa pt.Honor i Ojczyzna - szablepolskie II Rzeczpospoliej".Został też wydany katalog dotej wystawy.Ekspozycja potrwa do końca roku więc zapraszamwszystkich,którzy będą lub są w okolicach Zielonej Góry dojej obejrzenia a przy okazji do obejrzenia stałych ekspo-zycji w LMW - samoloty,broń pancerna,ekspozycje stałe.Jeszcze tylko nadmienię,że takie zestawienie i zaprezento-wanie szabel już się chyba nie powtórzy - wiem,bo byłemna otwarciu i słyszałem co mówił Dyrektor (WłodzimierzKwaśniewicz).I to tyle.honzo
DTH Napisano 23 Maj 2005 Napisano 23 Maj 2005 Potwierdzam, takiego zestawu polskich szabel nie zobaczycie nigdzie, mozna sie zdziwic, co do niektorych egzemplarzy, czy sygnatur na nich wystepujacych. Honzo-1 jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam:)
Passy Napisano 23 Maj 2005 Napisano 23 Maj 2005 Mam pytanie - do kiedy będzie trwała ta wystawa?Pozdrawiam.Passy
honzo-1 Napisano 24 Maj 2005 Autor Napisano 24 Maj 2005 Wystawa potrwa do konca 2005 r.Przy okazji-tak wygladaokladka katalogu.DTH - milo.
robroy70 Napisano 20 Grudzień 2005 Napisano 20 Grudzień 2005 Potwierdzam wystawa na poziomie.Ekspozycja szabel polskich niesamowita. Także brałem udział w otwarciu i zachęcam wszystkich.
robroy70 Napisano 20 Grudzień 2005 Napisano 20 Grudzień 2005 Zdjęcie z otwarcia lecz nienajleprzej jakości
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.