okejos Napisano 28 Luty 2003 Autor Share Napisano 28 Luty 2003 witam czy na podstawie tego zachowanego pocisku (oczywiście rozbrojonego ) mozna cos powiedzieć o jego pochodzeniu ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Luty 2003 Share Napisano 28 Luty 2003 Na pewno dużo więcej niż to, że pochodzi od działka 37mm wz.36 - musisz trochę popracować nad zdjęciami :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 28 Luty 2003 Autor Share Napisano 28 Luty 2003 a teraz?? lepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Luty 2003 Share Napisano 28 Luty 2003 Jeśli chodzi o denko łuski, to tak :-)))). A gdzie reszta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Luty 2003 Share Napisano 28 Luty 2003 Tzn. chodzi mi o to, że rodzaj pocisku był oznaczany na denku i na boku, a poza tym pocisk 37-emki ma piekny kształt :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 28 Luty 2003 Autor Share Napisano 28 Luty 2003 oto cały. robiłem fotki w największej rozdzielczości i cięzko zmniejszyc nie tracąc na jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Luty 2003 Share Napisano 28 Luty 2003 Trzeba by zasugerować Bocianowi, żeby coś zrobił z tym ograniczeniem wielkości zdjęć, bo czasami rzeczywiście przeszkadza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Luty 2003 Share Napisano 28 Luty 2003 Na podstawie tego zdjęcia WYDAJE się, że jest to pocisk ppanc. Były dwa ich rodzaje: zwykły i ze smugaczem. Ten ostatni miał czerwoną krechę na spodzie łuski i na pocisku.Pzdr,jotesP.S. Pozostałe informacje (producent etc.), to już ktoś inny, bo na tym się moje możliwości kończą :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Marzec 2003 Share Napisano 1 Marzec 2003 a może ktoś podac parametry takiego pocisku zawłaszcza masę poszczególnych elementów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Marzec 2003 Share Napisano 1 Marzec 2003 Waga nic tu nie da, wierz mi. Z mojej strony EOT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 1 Marzec 2003 Share Napisano 1 Marzec 2003 Okejosie: na bank jak mowi jotes: pocisk od polskiego ppanc wz.36 - jak chcesz sobie poczytac to mam w domciu Album do wykazu nazw amucnicji" wydany przez MSWOJSK w 1936 roku - 101 stron A4 z opisami polskiej amunicji wszelkich kalibrów łącznie z granatami itp (od 7,92 do 310 mm) - dokłądne rysunki i pzekroje - fajna sprawa - moge ci to odbić - jak Cie interesuje maila znasz :)p.s. był do niego ładunek miotający ? w oryginale wygląda jak makaron - takie smiesne płaty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 2 Marzec 2003 Share Napisano 2 Marzec 2003 Mam taki sam pocisk 37 mm Boforsa u ciebie ma bicia37wz.36 oraz orła 3-36N , u mnie jest 37wz.36 orazPk.2-36 inna zadład ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Marzec 2003 Share Napisano 2 Marzec 2003 A moj ma jeszcze inne bicia ( inny wytworca WA-2, w tym powyzej WA-1), w tym duze, malowane, czarne P na cale denko luski (ppanc)oraz takze czarna farba I2- 194g P-8 i jest caly w w bialej farbie ( malowanie zimowe?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Marzec 2003 Share Napisano 2 Marzec 2003 Przepraszam FA-1 a nie WA-1 oczywiscie;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
okejos
witam czy na podstawie tego zachowanego pocisku (oczywiście rozbrojonego ) mozna cos powiedzieć o jego pochodzeniu ???
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.