Skocz do zawartości
  • 0

Manierka angielska - sygnatura

M98k

Pytanie

Napisano

Witam wszystkich. Mam malutki problem odnośnie sygnatury w brytyjskiej manierce. Na pokrowcu od wewnętrznej strony znalazłem następujący napis: M.E.C...1943 i taka strzałka do góry. Zdjęcie w kepiskeij jakości ale mam ndzieję że pomogą w indentyfikacji. Prosiłbym o indentyfikację, i jeśli to możliwe o adresy stron z kodami wytwórców.

Pozdrawiam M98k

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A oto co znajduje się na dolnym pasku pokrowca. Tylko nie wiem co oznacza to F/Q. Może szanowne koleżeństwo mi podpowie??

Napisano
Na pokrowcu filcowym znajduję się taki sam napis tylko w troszkę gorszym stanie bo filc się trochę pokruszył, niestety nie dam zdjęcia bo jest poprostu za duże.

Pozdrawiam M98k
Napisano

Witam wszystkich. Mam malutki problem odnośnie sygnatury w brytyjskiej manierce. Na pokrowcu od wewnętrznej strony znalazłem następujący napis: M.E.C...1943 i taka strzałka do góry. Zdjęcie w kepiskeij jakości ale mam ndzieję że pomogą w indentyfikacji. Prosiłbym o indentyfikację, i jeśli to możliwe o adresy stron z kodami wytwórców.

Pozdrawiam M98k

Napisano

Sygnaturę dodałęm w dwóch częsciach ale tak naprawdę to jeden długi napis

Pozdrawiam M98k

Napisano
Co do daty 1943 to nie ma pewności, bo nie widać dokładnie pierwszych dwóch liczb :(

Pozdrawiam M98k
Napisano
Strzalka sa sygnowane wszystkie rzeczy brytyjskie, niezaleznie od producenta. Sama strzalka do Wlk. Brytania.
Z dodatkowymi literami pod nia, obok to kolonie.
Napisano
Dzięki mietek ta strzałka była na prawie wszystkich moich brytyjskich wykopkach sądziłem do tąd że to znak producenta.
Pzd

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie