Skocz do zawartości

Strona z testami???

k-szela

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!!! Jestem w trakcie budowania prostej stronki, a raczej jej rozbudowywania o lepszy transfer i pojemność, strona ta będzie jak do tej pory pokazywać dokonania moje i moich Kolegów z Brzegu, tylko zastanawiam się czy warto wykupować abonament na serwerze???? tak więc chciałem zrobić coś pożytecznego ( żeby pieniążki nie poszły na marne:)) i umieścić testy detektorów wykonywane na monetach obecnie znajdujących się w obiegu 1gr. 2gr. 5gr. 1,2,5 zł, a nie tak jak jest to dostępne na innych stronach na centach co mnie i nie tylko mnie wkurzało!!! Co wy na to??? Pozdrawiam Krzychu.
Napisano
W całej sprawie będzie konieczna wasza pomoc, i wykonanie air testów z polskimi monetami. Oto moja jak na razie prymitywna stronka http://www.poszukiwania.serwus.pl/ prosił bym o wszelkie sugestie co do układu strony, wyglądu i sposobu zapisywania wyników. Pozdrawiam.
Napisano
Witam,
a o ile moja osoba bedzie to wiarygodna to deklaruje sie zrobic i przeslac Ci testy wykrywaczy do ktorych mam dostep - Bartek 2, Rutus First + i All-1, ok?
Piorek
Napisano
Bardzo bym był wdzięczny!!! Pozdrawiam!!! Krzychu. P.S. Wyniki testów będą pod linkiem TESTY WYKRYWACZY METALI w tabeli. Myśle że wszyscy czekają na stronę z testami na polskich monetach.
Napisano
Jeśli chcecie robić jakiekolwiek wiarygodne testy sprzętu, należałoby przynajmniej pobieżnie zapoznać się z metodologią ich wykonywania. Polecam nast. lekturę:
Technical Note No. I.03.168
Development of Tests for Measuring the Detection Capabilities of Metal-Detectors" autor T.J. Bloodworth.
Plik typu PDF. 600kB, 61 stron, j. angielski Zainteresowanym chętnie wyślę. Pozdrawiam
Mrand
Napisano
Z powodu praw autorskich pewnie nie, ale mogę poszukać linku i udostępnić go. Wtedy problem będzie rozwiązany. Mrand
Napisano
Myślę że co do metody testowania zawsze jest to problem, określeniem wyniku jest trudne. Propozycje metod aby jak najdokładniej je wykonać ( oraz jak najprościej ) też są mile widziane:)), czekam na pomysły i rady jak je wykonywać żeby wyniki były miarodajne. Tabela będzie bardzo pomocna dla nas wszystkich, tych wyjadaczy jak i początkujących kopidołów.
Napisano
Najważniejszy problem to opracowanie metodologii testów gwarantujacej obiektywizm wyników. Inaczej całe przedsięwzięcie , dość potrzebne spali na panewce.
Powinno być kilka pozycji :
- statyka all metal powietrze
- dynamika z dyskryminacją na minimum
-dynamika z dyskryminacją odrzucającą określony przedmiot stalowy - zawsze ten sam np. kombinerki.
Testy powinny być robione przez tą samą osobę. Inaczej wszystko do bani. Jeden usłyszy 2 zł z 35 cm a inny dopiero z 15. Poza tym testy przysyłane bedą jak znam życie inaczej obiektywne" - czyli przysyłane przez producentów dystrybutorów itp.
Napisano
Mam pierwszą propozycję wyniku testu. Całkowicie uczciwa i wiarygodna. Detektor X jest w stanie wykryć monetę Y z odległości przynajmniej 25cm, lecz nie zawsze i nie wszędzie. Pozdrawiam
Mrand
Napisano
Witam,
Proponuje robic testy ustawiajac detektor tak jak pracuje sie nim w danym terenie, koniecznie podac chyba najlepiej w % zakres mocy, gruntu i dyskryminacji przy stabilnej pracy - tak chyba bedzie uczciwie o ile mozemy mowic o uczciwosci w przypadku air testow.
Najlepiej niech ktos z producentow poda sposob na sprawdzenie zasiegow zeby uniknac dymu jak w watku o testach Bartka IV a Solarisa niebylo.
Pozdrawiam
Piorek
Napisano
Witam.
Czy jest sens w ogóle robić strony z testami??? Kolejny powód do manipulacji, awantur i obrzucania błotem producentów piszczałek. Nie oszukujmy się 95% piszczałek ma zasięgi" prawie identyczne a różnice są między innymi w działaniu dyskryminacji, ergonomi itd. WYkrywacz to tylko urządzenie a dość ważnym czynnikiem jest operator". Jak ktoś jest lewus to będzie narzekał nawet na janowocześniejszy sprzęt z górnej póły.
A tak wogóle to mój kolo pomyka z W3P i wyciąga fanty tam gdzie ludek z BH TIV nie ma nawet sygnału. I co? Świadczy to o tym, że W3P jest lepszy od BH TIV?
Pozdrawiam
Kopi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie