k-szela Napisano 21 Maj 2005 Autor Napisano 21 Maj 2005 Witam!!! Jestem w trakcie budowania prostej stronki, a raczej jej rozbudowywania o lepszy transfer i pojemność, strona ta będzie jak do tej pory pokazywać dokonania moje i moich Kolegów z Brzegu, tylko zastanawiam się czy warto wykupować abonament na serwerze???? tak więc chciałem zrobić coś pożytecznego ( żeby pieniążki nie poszły na marne:)) i umieścić testy detektorów wykonywane na monetach obecnie znajdujących się w obiegu 1gr. 2gr. 5gr. 1,2,5 zł, a nie tak jak jest to dostępne na innych stronach na centach co mnie i nie tylko mnie wkurzało!!! Co wy na to??? Pozdrawiam Krzychu.
k-szela Napisano 21 Maj 2005 Autor Napisano 21 Maj 2005 W całej sprawie będzie konieczna wasza pomoc, i wykonanie air testów z polskimi monetami. Oto moja jak na razie prymitywna stronka http://www.poszukiwania.serwus.pl/ prosił bym o wszelkie sugestie co do układu strony, wyglądu i sposobu zapisywania wyników. Pozdrawiam.
Piorek Napisano 22 Maj 2005 Napisano 22 Maj 2005 Witam,a o ile moja osoba bedzie to wiarygodna to deklaruje sie zrobic i przeslac Ci testy wykrywaczy do ktorych mam dostep - Bartek 2, Rutus First + i All-1, ok?Piorek
k-szela Napisano 22 Maj 2005 Autor Napisano 22 Maj 2005 Bardzo bym był wdzięczny!!! Pozdrawiam!!! Krzychu. P.S. Wyniki testów będą pod linkiem TESTY WYKRYWACZY METALI w tabeli. Myśle że wszyscy czekają na stronę z testami na polskich monetach.
Wraith Napisano 22 Maj 2005 Napisano 22 Maj 2005 Witam, jak jaszybciej postaram się przesłać testy mojego wykrywacza Rutus Solaris. Pozdrawiam!
mrand Napisano 22 Maj 2005 Napisano 22 Maj 2005 Jeśli chcecie robić jakiekolwiek wiarygodne testy sprzętu, należałoby przynajmniej pobieżnie zapoznać się z metodologią ich wykonywania. Polecam nast. lekturę: Technical Note No. I.03.168Development of Tests for Measuring the Detection Capabilities of Metal-Detectors" autor T.J. Bloodworth.Plik typu PDF. 600kB, 61 stron, j. angielski Zainteresowanym chętnie wyślę. PozdrawiamMrand
Wraith Napisano 22 Maj 2005 Napisano 22 Maj 2005 A byłaby możliwość umieszczenia na stronce tego pliku?
mrand Napisano 22 Maj 2005 Napisano 22 Maj 2005 Z powodu praw autorskich pewnie nie, ale mogę poszukać linku i udostępnić go. Wtedy problem będzie rozwiązany. Mrand
k-szela Napisano 22 Maj 2005 Autor Napisano 22 Maj 2005 Wszelka pomoc była by mile widziana z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam Krzychu.
k-szela Napisano 22 Maj 2005 Autor Napisano 22 Maj 2005 Myślę że co do metody testowania zawsze jest to problem, określeniem wyniku jest trudne. Propozycje metod aby jak najdokładniej je wykonać ( oraz jak najprościej ) też są mile widziane:)), czekam na pomysły i rady jak je wykonywać żeby wyniki były miarodajne. Tabela będzie bardzo pomocna dla nas wszystkich, tych wyjadaczy jak i początkujących kopidołów.
bicker Napisano 22 Maj 2005 Napisano 22 Maj 2005 Najważniejszy problem to opracowanie metodologii testów gwarantujacej obiektywizm wyników. Inaczej całe przedsięwzięcie , dość potrzebne spali na panewce.Powinno być kilka pozycji :- statyka all metal powietrze- dynamika z dyskryminacją na minimum-dynamika z dyskryminacją odrzucającą określony przedmiot stalowy - zawsze ten sam np. kombinerki. Testy powinny być robione przez tą samą osobę. Inaczej wszystko do bani. Jeden usłyszy 2 zł z 35 cm a inny dopiero z 15. Poza tym testy przysyłane bedą jak znam życie inaczej obiektywne" - czyli przysyłane przez producentów dystrybutorów itp.
mrand Napisano 22 Maj 2005 Napisano 22 Maj 2005 Mam pierwszą propozycję wyniku testu. Całkowicie uczciwa i wiarygodna. Detektor X jest w stanie wykryć monetę Y z odległości przynajmniej 25cm, lecz nie zawsze i nie wszędzie. PozdrawiamMrand
Piorek Napisano 23 Maj 2005 Napisano 23 Maj 2005 Witam,Proponuje robic testy ustawiajac detektor tak jak pracuje sie nim w danym terenie, koniecznie podac chyba najlepiej w % zakres mocy, gruntu i dyskryminacji przy stabilnej pracy - tak chyba bedzie uczciwie o ile mozemy mowic o uczciwosci w przypadku air testow.Najlepiej niech ktos z producentow poda sposob na sprawdzenie zasiegow zeby uniknac dymu jak w watku o testach Bartka IV a Solarisa niebylo.PozdrawiamPiorek
Kopi Napisano 23 Maj 2005 Napisano 23 Maj 2005 Witam.Czy jest sens w ogóle robić strony z testami??? Kolejny powód do manipulacji, awantur i obrzucania błotem producentów piszczałek. Nie oszukujmy się 95% piszczałek ma zasięgi" prawie identyczne a różnice są między innymi w działaniu dyskryminacji, ergonomi itd. WYkrywacz to tylko urządzenie a dość ważnym czynnikiem jest operator". Jak ktoś jest lewus to będzie narzekał nawet na janowocześniejszy sprzęt z górnej póły. A tak wogóle to mój kolo pomyka z W3P i wyciąga fanty tam gdzie ludek z BH TIV nie ma nawet sygnału. I co? Świadczy to o tym, że W3P jest lepszy od BH TIV?PozdrawiamKopi
k-szela Napisano 23 Maj 2005 Autor Napisano 23 Maj 2005 Ja daje sobie PAS!!! szkoda czasu i tak prawie nikt tego nie uszanuje!!! Strona zniknie po 10 dniach .:((( Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.