roobert Napisano 20 Maj 2005 Autor Share Napisano 20 Maj 2005 Witam !Czy są jakieś grupy zajmujące się rekonstrukcją z w/w rejonu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeager Napisano 23 Maj 2005 Share Napisano 23 Maj 2005 Czesc, mamy na razie słabo zorganizowany zalążek piechoty- choć nie ukrywam, że zmierzamy do kobylarzy- przynajmniej część z nas! Powoli się organizujemy. Jeśli masz ochotę odezwij się do naszego Kierownika WKU" czyli Marcina adres: mp@auxilia.pl, zawsze możemy choćby razem pojechać na Bzurę! pozdroJeager Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek123 Napisano 23 Maj 2005 Share Napisano 23 Maj 2005 Hej mam 100 km do Wroclawia ale to juz jest Wielkopolska zapraszam do odzialu kompani ON sekcja rkm .........wiecej info pod meila september39@vp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schrek Napisano 24 Maj 2005 Share Napisano 24 Maj 2005 Z tego co wiem to jesli chodzi o Piechote oprócz GO Ślask" w Katowicach (Mecenas i spółka) to najblizej macie do nas ;-) czyli do SRH ODWACH" w Poznaniu - skupiamy ludzi z całej Wlkp. Zapraszamy serdecznie jesli jakeś pytania -schrek1@interia.plwww.odwach.aplus.pl/rkuSchrekSRH ODWACH" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roobert Napisano 24 Maj 2005 Autor Share Napisano 24 Maj 2005 Mam pytanie do Schreka, marka123, Jeagera:CZY BĘDZIECIE NA ZLOCIE W OLSZYNIE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek123 Napisano 24 Maj 2005 Share Napisano 24 Maj 2005 raczej napewno nie NAUKA & PRACA :/pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schrek Napisano 24 Maj 2005 Share Napisano 24 Maj 2005 niestety nie - obSESJA na punkcie studjów ........Schrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeager Napisano 24 Maj 2005 Share Napisano 24 Maj 2005 nie będę oryginalny ;)))) obowiązki więc raczej nie. pozdroJeager Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wędrowiec39 Napisano 31 Maj 2005 Share Napisano 31 Maj 2005 Z tych miast macie najbliżej do nas --> GRH ,,GO Śląsk'' przy ,,Pro Fortalicium''', choć circa 60 km (albo lepiej nawet) w jedną stronę to nie je bajka :-)) z drugiej strony na rekonstrukcji bitwy wyrskiej pojawili się tuż przed działaniami trzej panowie w mundurach KBW jakby co dopiero wziętych z magazynu z okolic Wrocka i zasilili szeregi obsługi ckmu (po obcięciu patek KBW bagnetem już na polu bitwy, swoją drogą śmiesznie to wyszło, jakby degradacja :-)). Czyli można:-)) Nie spotykamy się często, raz w miesiącu najwyżej.pozdrw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
past Napisano 31 Maj 2005 Share Napisano 31 Maj 2005 na zlocie w Olszynie dowiedziałem się że we Wrocławiu i okolicach jest kilku rekonstruktorów US Army, osobiście znam kilku z WH. Też zaczynam zastanawiać się nad rekonstrukcją , ale to jest problem , niemca najtaniej i najłatwiej jest zrobić". Ale dziadek by się w grobie przewrócił, albo mi jakiegoś groma z góry puści. Kusi US ale te kurcze ceny :-(. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeager Napisano 2 Czerwiec 2005 Share Napisano 2 Czerwiec 2005 więc nikt nie zauważył, że przy mundurku KBW z magazynu" miałem 90% oryginalnych guzików Bron Grabski a buuuuuu!!!!!! ;((((;)))))pozdrawiamJeager Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wędrowiec39 Napisano 2 Czerwiec 2005 Share Napisano 2 Czerwiec 2005 oups! no faktycznie, jakoś ich nie zauważyłem, sorki, ale połóż to proszę na karb stressssu przedbitewnego :-)))ale fajnie, że je miałeś, bo to też takie szczegóły stanowią o rekonstrukcji; do zobaczenia następną razą :-)pozdrw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wędrowiec39 Napisano 2 Czerwiec 2005 Share Napisano 2 Czerwiec 2005 aaa, no i nie ja Ci odcinałem patki, dlatego nie miałem okazji przyjrzeć się guzikom :-))pozdrw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeager Napisano 2 Czerwiec 2005 Share Napisano 2 Czerwiec 2005 :)))ależ żaden problem i tak bardzo się cieszymy, że dzięki Waszej uprzejmości nie staliśmy tam jako umundurowana publiczność! Zresztą gdyby wiernie odtwarzać realia września to powinniśmy stanąć przed plutonem egzekucyjnym a nie za sterami" ckm-u. Przebierańcy, niedoumundurowani w garnizonowych mundurach, jak obywatel Piszczyk nie przymierzając- zgodnie z realiami należało to uznać za poprzebieraną V kolumnę i pokazowo rozwalić ;). A swoją drogą powoli i bohatersko (groźba rozstrzelania przez żonę za gracenie szafy) staram się dochodzić do realiów:) Zobaczymy się w Warszawie 18.06.05? Pozdro Jeager Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wędrowiec39 Napisano 3 Czerwiec 2005 Share Napisano 3 Czerwiec 2005 Ee tam, tak źle nie było :-) a za tzw. ,,gracenie szafy'' mam u mojej lepszej połowy przerąbane od dawna (tj. jak długo zajmuję się rekonstrukcją wszelaką czyli lat cztery z okładem) więc znam te ciche boje o kolejną półkę i partyzanckie ścieśnianie cywilnych ciuchów tudzież książek chowanie pod łóżkiem żeby miejsce na nowy fant z epoki zrobić :-)) Nastomiast w Warszawie nie będziemy, bo obowiązki rodzinno-zawodowe zatrzymują nas na Śląsku. Ale za to 13 czerwca mamy w szkole w Tychach prezentację nt. umundurowania i wyposażenia WP II RP. Może i o schronach też coś wrzucimy :-)) Najprędzej więc na Bzurze, o ile Kol. Jazłowiak nas zakwalifikuje :-))pozdrw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeager Napisano 4 Czerwiec 2005 Share Napisano 4 Czerwiec 2005 Szkoda,z zatem choć to trudna sztuka wyborów. Pozdrawiam zatem dzielnych wojaków ze Śląska i liczę, że po komendzie: ozładuj broń! bagnet na broń!" pogonimy Niemców od Bzury aż do Berlina. A,żeby nie było, że to czcze przechwałki to donoszę, że sprzęt pancerny przeciwnika ma poczatek dziury w prawej oponie (obejrzałem dokładnie Rosi w zeszłą środę w Tomaszowie ;)))pozdro Jeager Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.