Skocz do zawartości

Dzisiejsze Fanty Tomiego

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

i wszystkie razem po wstepnym ostukaniu z rdzy, teraz czekają na elektrolize. Apropo z hełmka niemieckieg wyszła dziureczka, więc niezle oberwał,a w mauserku tkwi nabój. Pozdrawiam i do jutrzejszego wypadu. Jutro sie wybieram w inny rejon, tam gdzie mnie mzk dowiezie, ale może ktoś z was dysponuje autkiem to wybrał bym sie z wami.

Napisano

i wszystkie razem po wstepnym ostukaniu z rdzy, teraz czekają na elektrolize. Apropo z hełmka niemieckieg wyszła dziureczka, więc niezle oberwał,a w mauserku tkwi nabój. Pozdrawiam i do jutrzejszego wypadu. Jutro sie wybieram w inny rejon, tam gdzie mnie mzk dowiezie, ale może ktoś z was dysponuje autkiem to wybrał bym sie z wami.

• 4 months later...
Napisano

Witam wszystkich!!! Po długiej przerwie spowodowanej chorobą powracam z nowymi odkryciami. A oto dzisiejsze fanty wyciągnięte z okolic powstańczej opaski.

Napisano
Witam Tominew. Oriętujesz się od czego jest ta duza aluminiowa sprzaczka na tym zdjęciu z 17 ? Trafiłem pare takich samych ale nie mam pojęcia od czego one moga być! Moje są sygnowane taką literką A. pozd
Napisano
Witaj militarny,ta duża sprzączka jest od plecaka.Jedno ramiączko było mocowane na stałe,a drugie można było na dole odczepiać i to jest ta druga dolna klamerka. Mam właśnie taki plecak.
Napisano
Military,tu możesz ogładnąć ten plecak.Przeważnie wygładały tak ale są robione przez różne fabryki i mogą się różnić.
http://allegro.pl/show_item.php?item=69014774
Pozdrawiam.
Paweł
Napisano
Witaj Militarny mój plecak nie ma futra tzw cielak lub kobylak ,a z tyłu na górze,w trójkącie jest napis HAMBURG 1940 w środku kopiowym ołówkiem jest napisane nazwisko urzytkownika DUBBERKE.Plecak ten przeleżał 40 lat na strychu w Ząbkach.Z tego co mi wiadomo ojciec kolegi zwinął
go z pociągu niemcowi.pozdrD419

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie