Skocz do zawartości

Mauser 98K

Rekomendowane odpowiedzi

Witam znalazłem całkiem interesującą alternatywę dla alu-mauserów- jeden mankament to cena :((((
http://www.machinegun.pl/sklep/product_info.php?cPath=36&products_id=619. W sumie miło, że ktoś zrobił wreszcie coś normalnego dla nas
pozdro
Jeager

Z bliska pewnie to on tak idealnie nie wygląda. A te kulki to nam tak potrzebne jak świni kareta.

Ponad 1600 zeta za coś z czego można oddać w naszym przypadku suchy strzał uważam za wyrzucanie kasy w błoto. Za o wiele mniejsze pieniądze podobny efekt daje ładnie zrobiony powiercony i pospawany wykop.

mongo wykop w naszym pięknym kraju prawie zawsze jest ku... nielegalny , nawet jak lufę przewiercisz co pół centymetra. Jego zalegalizowanie będzie cie kosztować wiecej jak te 1600:-(

tak , ale pewnego pięknego dnia , ktoś stwierdzi że do wykonania planu premiowego jest mu potrzebnych (niepotrzebne skreśl) kilku:
- dostarczycieli broni dla mafii
- uzbrojonych gangsterów
- maniaków przechowujących materiały wybuchowe w bloku

i pojedzie na zlot grup rekonstrukcyjnych.
Jest tu na forum kilka osób , które kolekcjonują wykopki i miało wizyty.(na cafe allegro było kilka ciekawych dyskusji)
Nie kwestionuję zasadności tego prawa, ale ZABRONIONE jest posiadanie broni i jej części , a wyrobienie papierów na deko jest praktycznie niemożliwe.
Nie jestem pewien ale kłopoty moga być nawet ze sprowadzanymi legalnymi deko z Czech.

Jak ktoś ma lepsze informacje chętnie się dowiem.

niestety taka właśnie jest smutna prawda a propos wierconych i spawanych i nawet święconych wykopków. Jest regulacja dotycząca deka z błogosławieństwem policji - bo wymusiła to unia,(takie nasze BKA)-ale nikt takich nie oferuje w sprzedaży- przynajmniej we Wrocławiu, a czy można bezpiecznie pójść i spytać o to z własnym wykopkiem nie podejmuje się radzić. Dlatego też napisałem, że to droga alternatywa dla alu- poza tym zdziwiłem się, że jest coś normalnego (czyt. z czasów pre-1945) oferowane w sprzedaży a nie same Hecklery&Kochy i inne takie. A jak wygląda z bliska to spróbuje zobaczyc z bliska i napisać o tym dwa słowa.
pozdro
Jeager

Witam,

jak obiecałem wystawiam recenzję. Zabawka rzeczywiście sporo za droga jak na jakość wykonania. Wygląd na 1 rzut oka bdb, nie wiem natomiast jak sprawdziłby się w polu - sporo elementów plastykowych. Z plastyku m.in. komora zamkowa osłona i podstawa celownika. Ale wyglda solidnie i nie widać tego nawet z bliska, że to plastik. W zamku dużo detali do gazu, wydaje się, że łatwo to zapiaszczyć na amen. Bagnet na bron?:)jak najbardziej świetnie się trzyma!Ocena ogólna hmmm chyba -4 ładny wygląd ale trochę chałtura - spada np. kulka z rączki zamkowej- no cożzabawka ASG.
pozdro
Jeager

Ten empiak był już wielokrotnie maglowany na forum. Drogie to, w utrzymaniu jeszcze droższe i średnie wykonanie przez co łatwno zepsuć. Miałem okazję się tym pobawić, nic szczególnego.

• 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie