Jeager Napisano 18 Maj 2005 Autor Share Napisano 18 Maj 2005 Witam znalazłem całkiem interesującą alternatywę dla alu-mauserów- jeden mankament to cena :((((http://www.machinegun.pl/sklep/product_info.php?cPath=36&products_id=619. W sumie miło, że ktoś zrobił wreszcie coś normalnego dla naspozdro Jeager Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lejtnant Napisano 18 Maj 2005 Share Napisano 18 Maj 2005 Kto mi kupi na urodziny??:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mongo Napisano 18 Maj 2005 Share Napisano 18 Maj 2005 Z bliska pewnie to on tak idealnie nie wygląda. A te kulki to nam tak potrzebne jak świni kareta.Ponad 1600 zeta za coś z czego można oddać w naszym przypadku suchy strzał uważam za wyrzucanie kasy w błoto. Za o wiele mniejsze pieniądze podobny efekt daje ładnie zrobiony powiercony i pospawany wykop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
past Napisano 19 Maj 2005 Share Napisano 19 Maj 2005 mongo wykop w naszym pięknym kraju prawie zawsze jest ku... nielegalny , nawet jak lufę przewiercisz co pół centymetra. Jego zalegalizowanie będzie cie kosztować wiecej jak te 1600:-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mongo Napisano 19 Maj 2005 Share Napisano 19 Maj 2005 Jakoś nie zauważyłem zainnteresowania niebieskich wykopami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
past Napisano 19 Maj 2005 Share Napisano 19 Maj 2005 tak , ale pewnego pięknego dnia , ktoś stwierdzi że do wykonania planu premiowego jest mu potrzebnych (niepotrzebne skreśl) kilku:- dostarczycieli broni dla mafii- uzbrojonych gangsterów- maniaków przechowujących materiały wybuchowe w blokui pojedzie na zlot grup rekonstrukcyjnych. Jest tu na forum kilka osób , które kolekcjonują wykopki i miało wizyty.(na cafe allegro było kilka ciekawych dyskusji)Nie kwestionuję zasadności tego prawa, ale ZABRONIONE jest posiadanie broni i jej części , a wyrobienie papierów na deko jest praktycznie niemożliwe.Nie jestem pewien ale kłopoty moga być nawet ze sprowadzanymi legalnymi deko z Czech. Jak ktoś ma lepsze informacje chętnie się dowiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeager Napisano 19 Maj 2005 Autor Share Napisano 19 Maj 2005 niestety taka właśnie jest smutna prawda a propos wierconych i spawanych i nawet święconych wykopków. Jest regulacja dotycząca deka z błogosławieństwem policji - bo wymusiła to unia,(takie nasze BKA)-ale nikt takich nie oferuje w sprzedaży- przynajmniej we Wrocławiu, a czy można bezpiecznie pójść i spytać o to z własnym wykopkiem nie podejmuje się radzić. Dlatego też napisałem, że to droga alternatywa dla alu- poza tym zdziwiłem się, że jest coś normalnego (czyt. z czasów pre-1945) oferowane w sprzedaży a nie same Hecklery&Kochy i inne takie. A jak wygląda z bliska to spróbuje zobaczyc z bliska i napisać o tym dwa słowa.pozdroJeager Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
past Napisano 19 Maj 2005 Share Napisano 19 Maj 2005 jeśli pójdziesz np z własnym wykopkiem lub z giełdy to jesteś posiadaczem broni bez pozwolenia !!!Chyba że byłaby jakaś abolicja :-)))))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeager Napisano 19 Maj 2005 Autor Share Napisano 19 Maj 2005 dlatego też zastanawiam się czy składający oferty na allegro - to:a) nieświadomi;b) desperaci;c)desperaci-prowokatorzy- desperacko poprawiający swe statystyki? : )))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeager Napisano 24 Maj 2005 Autor Share Napisano 24 Maj 2005 Witam, jak obiecałem wystawiam recenzję. Zabawka rzeczywiście sporo za droga jak na jakość wykonania. Wygląd na 1 rzut oka bdb, nie wiem natomiast jak sprawdziłby się w polu - sporo elementów plastykowych. Z plastyku m.in. komora zamkowa osłona i podstawa celownika. Ale wyglda solidnie i nie widać tego nawet z bliska, że to plastik. W zamku dużo detali do gazu, wydaje się, że łatwo to zapiaszczyć na amen. Bagnet na bron?:)jak najbardziej świetnie się trzyma!Ocena ogólna hmmm chyba -4 ładny wygląd ale trochę chałtura - spada np. kulka z rączki zamkowej- no cożzabawka ASG.pozdro Jeager Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 24 Maj 2005 Share Napisano 24 Maj 2005 Cena taka a nie inna bo to Marushin...A co powiecie o tym??http://uniquecanes.com/new/item_replicas_Mp40_blowback.html:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mongo Napisano 24 Maj 2005 Share Napisano 24 Maj 2005 Ten empiak był już wielokrotnie maglowany na forum. Drogie to, w utrzymaniu jeszcze droższe i średnie wykonanie przez co łatwno zepsuć. Miałem okazję się tym pobawić, nic szczególnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeager Napisano 4 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2005 zapiaszcza się jak jasna cholera (to tym mausie 98k) bez Kranz&Lempicki lepiej nie wychodzić z tym z domu :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.