Skocz do zawartości

Sita do drobnicy

luger

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jestem ciekaw czego używacie do przesiewania urobku" przy poszukiwaniu drobnicy. Napewno zwiększa to efektywność poszukiwań. Interesuje mnie czy są to jakieś adaptacje czy tez samoróby i jeśli tak to z czego. Jaka wielkość oczek?
Pozdrawiam L.
Napisano
Czyżbyś szukał nocą?, ja nie potrzebuję niczego bo drobiazgi wielkości boratynki czy denarka widać gołym okiem, a Pin Point w sprzęcie prawie punktowo je namierza, dotego dochodzi praktyka, i szuka się w garści wyjętej ziemi. Muszę przyznać że widziałęm szukanie z pod suwerenka, to faktycznie troche to trwa i tam takie urządzenie pewnie byłoby przydatne
Napisano
Do niedawna posługiwałem się mało precyzyjnym sprzętem. A nawet kiedy już miałem pin point to wyłowienie 1 pfenniga nastręczało mi troche kłopotu. Tylko slyszałem że niektórzy przesiewają urobek". Mam teraz kolejny noy sprzęt ale dopiero sie z nim zaprzyjaźniam. Adarzało się że i zmierzch zastał w lesie:)
Pozdrawiam L.
Napisano
cze jesli ziemia jest sypka,to nosze takie sitko dla dzieci od wiaderka:):):)bardzo sie przydaje jesli jest np splonka od mauzera a nie zycze jej nikomu w nocy bo przechlapane;:P::):)
Napisano
chyba sito ma racje bytu tylko w przypadku piasku i suchej ziemi. A co w przypadku gliny , darni, mokrej ziemi. Sito odpada , chyba lepiej obrączka i zegarek rączka prawa , i rączką a a lewą raz za razem garśćza garśćią sprawdzać.
:-))
Napisano
Witam,
w sklepach z zabawkami mozna kupic plastikowe twarde lopatki, mozna tym kopac tam gdzie miekko i ladnie sie sprawdza kazdy sztych wykopanej ziemi bez koniecznosci grzebania lapami, maja jeszcze jedna zalete - jak trafisz w fanta to trudniej jest ryse zrobic:)
Pozdrawiam
Piorek
Napisano
Do monetek z plaży to widziałem jak gościu stosował takie coś do wyciągania frytek z oleju,tylko z bokami obklejonymi szarą taśmą.
Napisano
na plaży to inna bajka karabon70 sprzedał mi rewelacyjny patent. Zamiast łopatki kupić w markecie za kilka złotych plastikową paletke dla dzieci (do odbijania gąbkowych piłek) Rewelacyjnie się sprawdza.
Napisano
w tamtym roku nad jeziorkiem spotkałem takie goscia co miał w jednej ręce wykrywaczm, a drugiej trzymał coś podobnego jak jest na tej stronce tylko to miał na takim rurce, ale to juz sobie chyba sam robił i pozatym miało to jeszcze rączke, a sama szyfla była regulowana pod kazdym kontem. Więć wyglądało jak by miał dwa wykrywacze. Jak kopał nawet nie musiał sie schylać. Polak wszystki potrafi zrobić:) pozd
Napisano
Znachor, fajny sprzet,ale za kawałek tworzywa takie pieniądze to duuuuża przesada.
Już lepiej kupić szufelke i zrobić kilka dziur i koszt 20zł.
pozdrawiam
Napisano
Ja tam jak wykopię dołek biorę urobek w garść i macham przed sondą, jak zapiszczy to wysypuję na szpadelek i widzę co mam...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie