Asael Napisano 19 Maj 2005 Napisano 19 Maj 2005 Nie chcę być gorszy, też poproszę o przydział: dhesanigoruatar@wp.pl
Kaazek Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 Przesyłka dotarła. Dzięki jak nie wiem co :)Pozdrawiam - Piotrek
rav79 Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 WitamJeżeli można to ja też poproszę. Z góry dziekuję.dziegielewski_r@poczta.onet.plpozdr
czaja Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 Jak jest to aktualne to też bym prosił.Z góry dziekij.czajka@anwis.pl
KANTON1 Napisano 2 Czerwiec 2005 Napisano 2 Czerwiec 2005 Jeżeli można to ja też proszęwgnbrzeg@wp.pl
KANTON1 Napisano 2 Czerwiec 2005 Napisano 2 Czerwiec 2005 Może inni koledzy podeślą adreswgnbrzeg@wp.pl
Koszał Napisano 2 Czerwiec 2005 Napisano 2 Czerwiec 2005 Cześć.Za przeproszeniem uważam,,Zapiski oficera...''za poprawną humoreske .Okreslenie brednie i turbo głupota jest nie na miejscu no chyba ze krtoś nie zna dziejów narodu Polskiego pod okupacją sowiecką!Warto też zastanowić się nad mentalnością np.młodej kadry oficerskiej w armii czerwonej po czystkach pod czujnym okiem NKWD. Polecam literature S.Piaseckiego bo wszystko co opisuje w powiesciach jest wątkiem autobiograficznym.Pozdrawiam.
watrycy Napisano 14 Czerwiec 2005 Napisano 14 Czerwiec 2005 Piasecki to barwna postać, języka polskiego nauczył się w więzieniu(sprawa o morderstwo)były agent terenowy II oddz. operujący w bolszewii, w czasie wojny był szefem egzekutywy KO AK w Wilnie. Jego książki wojenne z mocnymi akcentami autobiograficznymi są jednym z nielicznych świadectw okupacji sowieckiej na tym terenie (ale najlepsze rzeczy o tych czasach pisał Józef Mackiewicz).Świetne pióro, doskonały obserwator mentalności sowieckiej. Zmarł w biedzie w Londynie chyba w 1963 r.Pzdr
teach1 Napisano 25 Czerwiec 2005 Napisano 25 Czerwiec 2005 czy ja też mogę prosić o tą książkęhicir2@wp.pl
Luca Napisano 25 Czerwiec 2005 Autor Napisano 25 Czerwiec 2005 Uszanowanie !!Kolego Koszal, trochę za dobitnie zrozumieałeś mój post - ale i moja w tym wina bo mam trochę wypatrzone znaczenie słów 'brednie' i 'głupota' i nie potrzebnie w ten sposób uzywam na forum. Ale trudno - wyszło jak wyszło. Mam nadzieję, że nikogo więcej to nie uraziło.Książkę czytałem z przyjemnością i cały czas poszukuję dalszych pozycji S.Piaseckiego.
Barnaba Napisano 25 Czerwiec 2005 Napisano 25 Czerwiec 2005 witampierwszy raz tą książkę czytałem kilkanaście lat temu i do dziś bardzo miło wspominam chwile kiedy rozbawiała mnie do łez :) Cieszy mnie że tak duże grono młodzieży pragnie się z nią zapoznać (mój i okoliczne" roczniki chyba ją juz czytały). polecam szczerze zapiski brudasa z armii czerwonej (celowo zmieniłem tytuł bo nienawidze moskali!!! polecam taż pozostałe pozycje Piaseckiego - doskonałe pióro!pzdrBar_Naba
watrycy Napisano 25 Czerwiec 2005 Napisano 25 Czerwiec 2005 Jeśli ktoś chciałby się zapoznać dokładniej z postacią Piaseckiego to polecam wydaną w 2002 przez LTW w Warszawie książke AUTODENUNCJACJA, zawierającą teksty autobiograficzne, wywiady wspomnienia i publicystykę Piaseckiego. Ciekawa lektura.pzdr
Evans Napisano 15 Wrzesień 2007 Napisano 15 Wrzesień 2007 Czy mógłbym prosić o przesłanie tej książki na solid_snake1@o2.pl ? Z góry dziękuję.
Darek419 Napisano 16 Wrzesień 2007 Napisano 16 Wrzesień 2007 Jeżeli można, ja też poproszę darek419@02.plpozdro
Von Sturben Napisano 18 Wrzesień 2007 Napisano 18 Wrzesień 2007 WitamJeśli można też prosiłbym o tą książkę w pdf-ie. Meil: mumu@poczta.fmDzięki i pozdrawiam
pawelsamotyha Napisano 22 Wrzesień 2007 Napisano 22 Wrzesień 2007 Czytalem zkserowane wydanie jeszcze w stanie wojennym czytala tez i moja niezyjaca juz Matka ktora przezyla okupacje sowiecka na Kresach potwierdzila ----- tak bylo!!!!
Pit_100 Napisano 23 Wrzesień 2007 Napisano 23 Wrzesień 2007 Jeśli byłaby taka możliwość to ja również bym poprosił:) gurami@poczta.onet.pl Pozdro
J23 Napisano 24 Wrzesień 2007 Napisano 24 Wrzesień 2007 WitamJeśli można też prosiłbym o tą książkę w pdf-ie. Meil: dj_cz@poczta.onet.plDzięki i pozdrawiam !
kiler p Napisano 26 Wrzesień 2007 Napisano 26 Wrzesień 2007 Nie wiem czy nie za póxno, ale tez bym prosił:cosmo.p(małpa)poczta.fm
stug IV Napisano 5 Październik 2007 Napisano 5 Październik 2007 Nie bedę oryginalny - ja tez bym prosił :-)zagloba1980@wp.pl
aniolg Napisano 5 Październik 2007 Napisano 5 Październik 2007 Jak by sie znalazła chwilka na wysłanie to i ja bm reflektowała. aniolg@wp.pla tak poazatym to smiesznie wyszło gdzieś tu widziałem na forum temat z mailani coś w stylu że nikt nie podaje maila swoich ustawieniach . Atu niespodzianka wystarczy napisać że że mam pdf i wszyscy wylewają sie mailami hehehfajnie może admin powinien założyć ftp? pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.