konsos Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 Ja się mogę na to pisać !Mam czas jutro i w piątek po 16oraz Całą niedziele PozdrawiamKonrad
jagoda Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 Panowie co do spotkania to dostępny jestem codziennei od 16.15 w najbliższy piątek bede na weteranie stanowisko 264 pytajcie o młodego jagodę więc wtedy można się spiknąc. Co do odkopywania to myślę że można by było pokąbinować na legalu pozwolenia itp. długa droga ale kopiemy ze spokojem serac mam namyśłi oczywiście te obirkty które są w centrum i do którtych nie da się dostać niepostrzeżenie. Co do grup to nie ograniczam swoich zainteresowań tylko do latania po lasach i polach z pikawą.Pozdr. MJ
bunkerites_banditen Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 Hej Jagoda, domyslam się ze chodzi ci o (stacje, bunkier łączności ??? ) gdzies cos mam, musze poszukac, zreszta ze znajomym mialem sie tam wybrac, ale można pojechac razem.poki co nie bede sie bawił w odopywanie schronów w parku tylko mam zamiar jak juz pisalem pociagnąc temat Pabianickiej. Jeżeli są chetni to proponuje zrobic narazie spotkanie i omówic całą sprawę. A dopiero po omówinieu ustalic termin realizacji. To nie jest robota na 2 godziny.Pozdrawiam
jagoda Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 Bunkiers jestem chętny o Pabianickiej słyszłam ale nie wiem czy mówimy o tym samym. Czy chodzi o ten tunel- korytarz, który miał podobno okazać się fragmrntem kanalizacji?? Czy też jest jakś nowa sprawa?? wrazie czego pisz na prv lub gg 1360787 ale dziś dopiero około 18. tel podeśle Ci mailem. Spotkanie piątek około 18 na motobajzlu.Pozdr. MJ
bunkerites_banditen Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 Okej, kontak juz od ciebie mam, wiec odzewę sie po 18 tej na gg. Reszte ustalimy na prv, jak by ktos sie chcial dolączyc to proszę pisac :)Pozdrawiam !!!
IRONRAT Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 Jeśli chodzi o piwnice, to dosyć płytko pod ziemia znajdują się Łodzi piwnice po zniszczonej cerkwi. Jeśli chodzi o synagaogi, to w piwnicach jednej z mich kopiący, zamiast skarbów natkna sie na masowy grób Niemców.Ironrat
obert8 Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 ironrat piszesz o tym rog zielonej i al Kosciuszki gdzie jest parking Jakos sobie nie moge wyobrazic rycia w centrum miasta ale jest lato i sezon ogorkowy wiec moze prasa bedzie miala o czym pisac
IRONRAT Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 Rozczaruję Cię obert, ale to nie ma nic wspólnego z ogórkiem, czy też ogórkami. O szczegółach nie będę pisał, a tak na potwierdzenie proponuję odwiedzićhttp://www.lodz.pl/miasto/stare11.htmlPozdrawiamIronrat
obert8 Napisano 30 Czerwiec 2005 Napisano 30 Czerwiec 2005 ironrat ten temat synagogi na rogu zielonej i al kosciuszki byl walkowany pol roku temu na forum tylko nie pamietam pod jakim tytulem pzdr obert milego dnia
Boruta Napisano 30 Czerwiec 2005 Napisano 30 Czerwiec 2005 Zwracam się do Was, Towarzysze, z pytaniem: co to za wejście jest na przystanku PKS przy Zgierskiej?POzdrawiam
dream28 Napisano 30 Czerwiec 2005 Autor Napisano 30 Czerwiec 2005 hejehej..... w parku Poniatowskiego - na wysokosci stacji benzynowej JET ktoś już sie wziął za penetrację ... dziursko wykopane ale wygląda to nieciekawie... jagoda ja też ze swoim mięśniem piwno spożywczym nie wszędzie sie właduje;] nie martw sie;] jesli chodzi o pabianicką to temat mnie zawsze interesował... pozdro. bylem ostatni pod pomnikiem na zdrowiu... ale syf... czego to ludzie nie naznoszą do takich kazamatów...Będzie sie działo...;]
micho Napisano 30 Czerwiec 2005 Napisano 30 Czerwiec 2005 w lasku kolo brusa - naprzeciwko zajezdni tramwajowej tez znajduje sie niewielki schron. wie ktos cos na jego temat? do tej pory myslalem ze nic sie tam nie dzialo, ale dzis przechadzac przez ww lasek znalazlem luske ...no chyba ze ktorys z kolegow zgubil wracajac z wyprawy?
bunkerites_banditen Napisano 30 Czerwiec 2005 Napisano 30 Czerwiec 2005 W takim razie prosze pisac na maila kto chetny na pabianicką. Jagoda juz jest :D. Nastepnie robimy spotkanie, omawiamy szczegóły i plan działania i umawiamy się na akcje. Mam troche odpowiednich kontaktów wiec jakąś dokumentacje bede mial jak i mam. Oczywiscie jeżeli cos posiadacie to bardzo dobrze. Pisac co. Po pabianickiej mozemy się zając nastepnymi obiektami. Pomimo że sporo jeżdżę po kraju (Jak na bunkrowca przystało) to czas znajde. Może jeszce bedzie kilku bunkerites :)Przyjemne z pożytecznym.Pozdro i czekam.
IRONRAT Napisano 30 Czerwiec 2005 Napisano 30 Czerwiec 2005 Obert,pamiętam, sam zacząłem tamten wątek. To był Himmler w Łodzi"IronratPS. Ostatnio na niemieckim e-bay poszło 6 doskonałych zdjęć okolic placu kościelnego. Czy ktos może ma ich kopie?
IRONRAT Napisano 30 Czerwiec 2005 Napisano 30 Czerwiec 2005 PPS. Zdjęcia były oczywiscie z okresu II wojny, Zostały zrobione na granicy łódzkiego getta.
IRONRAT Napisano 30 Czerwiec 2005 Napisano 30 Czerwiec 2005 Zdjęcie wykonane w Łodzi w czasie wojny:http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=13774&item=6189649640&rd=1&ssPageName=WDVWIronrat
obert8 Napisano 30 Czerwiec 2005 Napisano 30 Czerwiec 2005 micho w laskach niedaleko brusa byla strzelnica od roku 1932 tak ze luska ktora znalazles moze zostala zagubiona po jakims strzelaniu a jakie ma bicia
proteus Napisano 30 Czerwiec 2005 Napisano 30 Czerwiec 2005 a propos ulicy pabianickiej to jak rozumiem chodzi o mistyczny tunel kolo ulicy prowadzacej na lublinek... jesli o to chodzi to podczas prac przy budowie drugiego pasa poszukiwacze penetrowali domniemany teren i nic nie znalezli... poza tym nie bardzo wyobrazam sobie jak chcecie tam kopac skoro to jest super ruchliwa droga z pieknymi trawnikami. jedyna szansa jest od strony zakladow ale tam podobno jest zawalone?
IRONRAT Napisano 30 Czerwiec 2005 Napisano 30 Czerwiec 2005 Tunel jak to tunel, mistyczny na pewno nie jest. Przechodził min. pod nie istniejacą już restauracją lotnicza" oraz znajdującym sie w tamtej okolicy kinem. Jeśli jeszcze żyje, to sporo na ten temat mógłby powiedzieć bileter z kina.Ironrat
jagoda Napisano 3 Lipiec 2005 Napisano 3 Lipiec 2005 bunkerites skontaktuje się z tobą w sprawie wypadu po urlopie tj po 10 lipca na prv. Ugadamy się co do terminu rozmowy. Chętnych zapraszam. Pozdr. MJPs. Do Ironrat i proteus - ie chodzi o to by złapać króliczka ale by gonić go":-)
IRONRAT Napisano 3 Lipiec 2005 Napisano 3 Lipiec 2005 Jagoda,skoro tak lubisz łapanie króliczka, to sugeruję pogrzebanie w sprawach sądowych z 1945 roku, skazany właściciel piekarni, Niemiec/volksdeutch. Jego historia jest dosyć ciekawa i poniekąd wiąże się z tematem. Owocnych poszukiwań.Ironrat
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.