Skocz do zawartości

rewelacje z tv - Walim

Gość verbis

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,

dzisaj w teleekspresie oraz w wiadomościach na regionalnej piątce pokazali materiał z Walimia z odkrycia" ??? komory nad głównym ciągiem korytarzy.
Poniewarz nie jestem specem od Riese i raczej bywam tam turystycznie moge się mylić ale czy to nie była pokazana wartownia i komora nad nią ??? czyli coś co pokazuje przewodnik normalnym grupom wycieczkowym.
Byłem tam ok. 2 - 3 lat temu i pokazywano mi (i całej grupie) zapalanie paierów i puszczanie ich rurami ze stropu.
Czyli to samo co w telewizji okrzyknięto sensacją.

Coś dziwnego !?!

No chyba że dyrekcja obiektu postanowiła podgrzac atmosferę przed sezonem ???
Napisano
Zdawało mi się, że słyszałem na początku teleexpressu dzisiejszą datę ale... może puścili materiał sprzed kilku lat ? ;)
Już nie tylko TVN ale i TBVP1 zszedł na psy... Przykro troche
Napisano
może chodziło o to że ten materiał wykopali ?? :)
Napisano
Wielka szkoda, że nie wyszli z kamerą na podwórko", widzielibyśmy o jakiej porze roku materiał był robiony.
W okresie zimowym przewodnik z dbałosci o faunę( śpiące nietoperze) nie pali chusteczek w rurach (...przewodach, jak kto woli), w przeciwieństwie do tego co zobaczyliśmy w reportażu.
Na zdrowy rozsądek, włodarze Walimia" winni byli pokusić się o bardziej orginalniejszy sposób na reklamę.
A może jednak to Wrocław nawalił ?!?!
Napisano
w faktach na piątce pokazali zdjęcia z zewnątrz ... leżał śnieg, niestety nie jestem w stanie rozpoznać czy to tegoroczny czy sprzed dwóch lat :):)
Napisano
Tak w skrócie....
w teleekspresie na początku zawsze są zajawki tego co będzie w czasie całej audycji" i jedną z nich było kilka zdjęc z sztolni w rzeczce oraz komentarz lektora, że dokonano kolejnego odkrycia w sztolni co przybliła nas do wyjaśnienia tajeminicy i tak dalej ....

Oczywiście z wypiekami na twarzy :):) oczekiwałem cóż tam nowego odkryli ... i co ... i jak zaczął się materiał zobaczyłem jakiegoś pana (nie pamiętam nazwiska) który wpychał papiery do rur sufitowych w wartowni, oraz zdjecia z mini kamery która wprowadzona drugą rurą pokazywała wygląd komory gdzie te rury się kończyły oraz komentarz o odkyciu tej komory o której podobno nie było wczesniej
wiadomo .... wszysko pięknie tyle że ta senasacja ma conajmniej 2 lata, i każdy turysta zwiedzający tą sztolnie ogląda taki show, bo jest on organizowany przez przewodników.

Oczywiście pojęcie sensacji jest relatywne ... dla eksploratorów to nic nowego ... dla turystów to tak czy siak sensacja i na pewno skłoni troche osób do odwiedzenia systemu co nabije kase właścicielowi a sezon tuż tuż ...

Jednak to troche boli że jedyna nowa rzecz jak się ukazuje w Tv ma już dwa lata ... a potem musze się jeszcze z bratem wykłucać bo ten wierzy w to co widzi w telewizji :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie