Rumburak Napisano 9 Maj 2005 Autor Napisano 9 Maj 2005 Generalissimus Putin, słońce Europy Wschodniej i Całego Świata zafundował nam dzisiaj największą rekonstrukcję historyczną XXI wieku! Na pl. Czerwonym maszerować będą tysiące żołnierzy w mundurach z okresu II Wojny Światowej, przejadą też ciężarówki (chyba ZIS?) specjalnie zbudowane na tę okazję. Może z tej okazji przyznamy panu Putinowi jakieś odznaczenie np. zasłużonego dla rekonstrukcji historycznej? Ciekawe tylko kiedy Putinkowi przyjdzie do głowy przywrócić stan sprzed 1989 i wypuści na nas i sąsiadów swoje gończe psy i pancerne zagony? Módlmy się, żeby Putin się opamiętał i zrozumiał...
kolekcj Napisano 9 Maj 2005 Napisano 9 Maj 2005 Może nie podsuwajmy Putinowi pomysłów rekonstrukcji wydarzeń z przed 60 lat, bo powtórka nikomu dobrze by nie zrobiła :)
rob Napisano 9 Maj 2005 Napisano 9 Maj 2005 kiedyś krążył taki dowcip. O tym z kim Rosja bedzie sąsiadowac decyduje sama. A z kim chce ? Z NIKIM.Jak to oglądałem to krew mnie zalewała. Nie rozumiem jak szreder i szirak mogą łazić na smyczy którą wodzi putin? jak usłyszałem o pomocy Francji dla ZSRR i pomocy niemieckich antyfaszystów to mało z fotela nie spadłem. To co w takim razie robiły USA? To był policzek dla Amerykanów - dla Putina pomoc amerykańska jest tyle warta co francuskich kolaborantów, faszystowskich dezerterów (opozycja pojawila się nagle jak rosjanie stali pod Prusami) i włoskich cavaliere. No po prostu żenada. Oczywiscie o AK to nawet nie spodziewałem sie ze to mu przez gardło przejdzie.I popatrzcie na pierwszy rząd. Szirak, Szreder, Koizumi, Berlusconi .... galeria przedstawicieli koalicji antyhitlerowskiej.
J-23 Napisano 9 Maj 2005 Napisano 9 Maj 2005 czy zwrócił ktoś uwagę jak były niesione historyczne sztandary drugowojenne? niektóre dumnie powiewały a kilka niesionych było tak że ręką przytrzymywano je do drzewca tak aby nie można było zobaczyć co jest na sztandarze. te powiewające miały Lenina a te ukrywane ? wujka J?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.