Skocz do zawartości

Niewypały

Wraith

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.
Przeczytawszy sobie na identyfikacji post kolegi mick1 - http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=182002 - i sam mając doświadczenie z pierwszymi niewybuchami (a to takie ładne i wziąć do domu, a może by tak fota jak to się trzyma wytargany z ziemi ppanc;-) Myślę że byłoby dobrze gdyby umieszczać tu co niebezpieczniejsze fanty dla przestrogi i w sumie nauki. Sam przez przypadek wertując sobie net dowiedziałem się o tym że istnieje coś takiego jak glass mine, czy tam jak wygląda zapalnik od miny. Może dzięki temu z większą głową i respektem będą te nasze wykopki, no i mniej doświadczeni czegoś się dowiedzą czego to lepiej nie ruszać. Taki wątek zbiorczy, bo jak widzę czegoś takiego nie ma.

Napisano
Ja na wykopkach byłem 3 razy i za karzdym razem trafiałem zapalnik . Najpierw ppanc potem od możdzierza a potem znowu taki sam ppanc.heh na poczontku sie cieszułem:)ale potem kocur powiedział mi całą przwde i mina mi zżedła i odrazu zakopałem.
pozdro
Napisano
http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=87738#87754 tutaj masz mój stary wątek, który i tak niemiał zbyt wielu zwolenników!!
pozdr.ZnaChoR
Napisano
Czy mógłby mi ktoś podać nr telefonu do patrolu sperskiego z okolic warszawy i powiedzieć czy gdy zgłosze znalezienie niewypały przy pomocy wykrywki to mi jej nie zabiorą.moje gg to 1273711.
pozdro
Napisano
heheeheheeh no ciekawe czy nic nie zrobią. sam zamierzam niedługo dzwonić i sie ostro głowie jak wytłumaczyć swoje odkrycia. może pies wykopał ? albo byłem przypadkiem na spoaczerze 50 kilo od domu w srodku lasu i znalazłem przypadkiem? heh . dobze by było zeby ktos kto wzywał saperów opisał swoje doswiadczenia (najlepiej wiecej jak jedna osoba)
a tak z innej troche beczki- co robia saperzy ze znaleziona bronią? wiem ze wytachali z dworku niedaleko mnie pare giwer i sie zastanawiam co sie z nimi stało.
Napisano
Myślisz że przed saperami będziesz się tłumaczył? Oni zawiadomią odpowiednie służby" i, jak niedawno ktoś to na forum opisał, będziesz słuchany kilka godzinek;)
Pozdrawiam L.
Napisano
hehe czyli lepiej niwypały zakopywać:)))iżeby znalazł je kto inny:))swoją drogą pomagam rozminowywać polske:))więc czemu mieli by mnie ciągnąć za konsekwencje????i ponownie prosze o nr do patrolu saperskiego z oklic warszawy.
pozdro
Napisano
Do saperó z Kazunia może być już ten numer nieaktualny. Bylem w tej jednostce 2 tyg. temu w rezerwie i dowiedzialem się, że patrol przenieśli do jednostki w Nowym Dworze Maz. - Dębinka.

Pozdrawiam ! - kocur.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie