Wraith Napisano 8 Maj 2005 Autor Napisano 8 Maj 2005 Witam.Przeczytawszy sobie na identyfikacji post kolegi mick1 - http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=182002 - i sam mając doświadczenie z pierwszymi niewybuchami (a to takie ładne i wziąć do domu, a może by tak fota jak to się trzyma wytargany z ziemi ppanc;-) Myślę że byłoby dobrze gdyby umieszczać tu co niebezpieczniejsze fanty dla przestrogi i w sumie nauki. Sam przez przypadek wertując sobie net dowiedziałem się o tym że istnieje coś takiego jak glass mine, czy tam jak wygląda zapalnik od miny. Może dzięki temu z większą głową i respektem będą te nasze wykopki, no i mniej doświadczeni czegoś się dowiedzą czego to lepiej nie ruszać. Taki wątek zbiorczy, bo jak widzę czegoś takiego nie ma.
norbert lat 13 Napisano 8 Maj 2005 Napisano 8 Maj 2005 Ja na wykopkach byłem 3 razy i za karzdym razem trafiałem zapalnik . Najpierw ppanc potem od możdzierza a potem znowu taki sam ppanc.heh na poczontku sie cieszułem:)ale potem kocur powiedział mi całą przwde i mina mi zżedła i odrazu zakopałem.pozdro
KudłatyHD Napisano 8 Maj 2005 Napisano 8 Maj 2005 W dziale moje odkrycia jest kilka tematów na ten temat.
ZnaChoR Napisano 8 Maj 2005 Napisano 8 Maj 2005 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=87738#87754 tutaj masz mój stary wątek, który i tak niemiał zbyt wielu zwolenników!!pozdr.ZnaChoR
Wraith Napisano 8 Maj 2005 Autor Napisano 8 Maj 2005 No to mój szlachetny pomysł okazał się niewypałem ;-)
norbert lat 13 Napisano 11 Maj 2005 Napisano 11 Maj 2005 Czy mógłby mi ktoś podać nr telefonu do patrolu sperskiego z okolic warszawy i powiedzieć czy gdy zgłosze znalezienie niewypały przy pomocy wykrywki to mi jej nie zabiorą.moje gg to 1273711.pozdro
MaciekC Napisano 11 Maj 2005 Napisano 11 Maj 2005 heheeheheeh no ciekawe czy nic nie zrobią. sam zamierzam niedługo dzwonić i sie ostro głowie jak wytłumaczyć swoje odkrycia. może pies wykopał ? albo byłem przypadkiem na spoaczerze 50 kilo od domu w srodku lasu i znalazłem przypadkiem? heh . dobze by było zeby ktos kto wzywał saperów opisał swoje doswiadczenia (najlepiej wiecej jak jedna osoba)a tak z innej troche beczki- co robia saperzy ze znaleziona bronią? wiem ze wytachali z dworku niedaleko mnie pare giwer i sie zastanawiam co sie z nimi stało.
luger Napisano 11 Maj 2005 Napisano 11 Maj 2005 Myślisz że przed saperami będziesz się tłumaczył? Oni zawiadomią odpowiednie służby" i, jak niedawno ktoś to na forum opisał, będziesz słuchany kilka godzinek;)Pozdrawiam L.
norbert lat 13 Napisano 12 Maj 2005 Napisano 12 Maj 2005 hehe czyli lepiej niwypały zakopywać:)))iżeby znalazł je kto inny:))swoją drogą pomagam rozminowywać polske:))więc czemu mieli by mnie ciągnąć za konsekwencje????i ponownie prosze o nr do patrolu saperskiego z oklic warszawy.pozdro
kocur Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 Do saperó z Kazunia może być już ten numer nieaktualny. Bylem w tej jednostce 2 tyg. temu w rezerwie i dowiedzialem się, że patrol przenieśli do jednostki w Nowym Dworze Maz. - Dębinka.Pozdrawiam ! - kocur.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.