wons Napisano 10 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2005 no i końcówka.pozdrawiam serdecznie odwiedzających WONSA - zdjęcia z wykopków i życzę powodzenia w poszukiwaniachMłodszy z wonsóW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sajmon18 Napisano 10 Czerwiec 2005 Share Napisano 10 Czerwiec 2005 super!! dzięki WONS nie mogłem sobie z nimi poradzic a tak można chociaż udostepnić skany dla serszego grona :)moze komus się przypomnie że gdzies na strychu u kogos takie leżą:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 10 Czerwiec 2005 Share Napisano 10 Czerwiec 2005 Oj Szymon Ty dywersancie! :) Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 11 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2005 Bjar, mam nadzieję, że nie piszesz do Szymona - Starszego z wonsóW?? Co on narozrabiał? (jest w tej chwili na południu Polski)pozdr. Młodszy z wonsóW ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 11 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2005 Najciekawsze jest to, że byłem w zeszłym roku w pustym domu i na strychu były butelki z taką nalepką, jak na tej mojej fotce powyżej. Zdążyłem wybrać tylko jedną we wmiarę dobrym stanie i nas szerszenie pogoniły. Ale zobaczę, jak dom jeszcze stoi i będą, to przywiozę. No chyba, że szerszenie będą. ;)pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 13 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2005 no i dziś bez zdjęcia, choć jak znajdę trochę czasu i ułożę wszystko to może i fotkę zrobię. Zapomniałem aparatu na wykopki.:( Wyszło kilka łusek 20 mm, cytrynka, nieuszkodzone stateczniki od panzerschreck'a i masę łusek od rakietnicy. Niestety większość stalowa i w strasznym stanie, więc pozostały. Ale jest i kilka alu. Do tego resztki włoskiego granata oświetleniowego (ponoć) i jeden niemiecki oświetleniowy garłacz. Wszystko zużyte - czyżby niemcy bali się ciemności?pozdr. mł. wonsY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hakas Napisano 13 Czerwiec 2005 Share Napisano 13 Czerwiec 2005 Niemcu strasznie bali się ciemności. Ruscy myśliwi potrafili bardzo blisko podejść do pozycji, wyciać i uciec. Czytałem kiedyś wspomnienia z ofensywy zimowej jak niemiec z przerażeniem opisywał zimowe noce jak ruscy podchodzili pod ich pozycje w białych kombinezonach a nast stępnie obrzucali granatami parę serii z PPSZ-y i chodu. Jak to niemiec napisał W koło tylko śnieg i śmierć" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sajmon18 Napisano 13 Czerwiec 2005 Share Napisano 13 Czerwiec 2005 Bjar jaki dywersant zamieszcza moje skany i mówi ze dywersant wrrrr.WONS-y postarajcie sie coś znaleźć u mnie niestety w Waszej sprawie wielkie fiasko bo za szyld walnęli 500zł i już nie byłem zainteresowany:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 15 Czerwiec 2005 Share Napisano 15 Czerwiec 2005 No no szukajcie ,jak znajdziecie tego droja" to się jakoś zgadamy i mienimy :Dpzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sajmon18 Napisano 15 Czerwiec 2005 Share Napisano 15 Czerwiec 2005 Wow to znajdzcie lepiej więcej bo będe się musiał licytować z Bjarem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 15 Czerwiec 2005 Share Napisano 15 Czerwiec 2005 Szymeon - co ciekawego załatwiliście u R.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 21 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2005 OKI, jak tylko będę w tamytch okolicach, to wpadnę na tę pustkę. Wezmę wszystko, co znajdę;) Kilka dni temu dostałem taki mundur - radosna twórczość - przeróbka lotniczego? Nosił go kombatant, robiony na wzór w latach 60 XX wieku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 21 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2005 Czapka. Co prawda orzełek nie ten, ale liczy się sztuka. Jak zdobędę oryginał, to zamienię, a może zostawię tak jak jest? W końcu to też orginał? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 21 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2005 Wewnętrzne pieczątki zakładu czapniczego i rozmiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 21 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2005 Z podwórka naszego wspólnego znajomego z forum. pozdr.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 21 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2005 A to z niedzieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 21 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2005 Takie rzeczy potrafią leżeć na wierzchu - tylko trzeba umieć je dostrzec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 21 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2005 po wyjęciu z ziemi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 21 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2005 to wymagało już wykrywki - ale też płyciutko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 21 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2005 no to mamy parkę orłów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 21 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2005 i liście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 21 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2005 wszystko na kupce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 21 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2005 w tym -> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 21 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2005 pierdoły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 21 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2005 7,62x25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.