wons Napisano 10 Czerwiec 2005 Autor Napisano 10 Czerwiec 2005 no i końcówka.pozdrawiam serdecznie odwiedzających WONSA - zdjęcia z wykopków i życzę powodzenia w poszukiwaniachMłodszy z wonsóW
sajmon18 Napisano 10 Czerwiec 2005 Napisano 10 Czerwiec 2005 super!! dzięki WONS nie mogłem sobie z nimi poradzic a tak można chociaż udostepnić skany dla serszego grona :)moze komus się przypomnie że gdzies na strychu u kogos takie leżą:)
wons Napisano 11 Czerwiec 2005 Autor Napisano 11 Czerwiec 2005 Bjar, mam nadzieję, że nie piszesz do Szymona - Starszego z wonsóW?? Co on narozrabiał? (jest w tej chwili na południu Polski)pozdr. Młodszy z wonsóW ;)
wons Napisano 11 Czerwiec 2005 Autor Napisano 11 Czerwiec 2005 Najciekawsze jest to, że byłem w zeszłym roku w pustym domu i na strychu były butelki z taką nalepką, jak na tej mojej fotce powyżej. Zdążyłem wybrać tylko jedną we wmiarę dobrym stanie i nas szerszenie pogoniły. Ale zobaczę, jak dom jeszcze stoi i będą, to przywiozę. No chyba, że szerszenie będą. ;)pozdr.
wons Napisano 13 Czerwiec 2005 Autor Napisano 13 Czerwiec 2005 no i dziś bez zdjęcia, choć jak znajdę trochę czasu i ułożę wszystko to może i fotkę zrobię. Zapomniałem aparatu na wykopki.:( Wyszło kilka łusek 20 mm, cytrynka, nieuszkodzone stateczniki od panzerschreck'a i masę łusek od rakietnicy. Niestety większość stalowa i w strasznym stanie, więc pozostały. Ale jest i kilka alu. Do tego resztki włoskiego granata oświetleniowego (ponoć) i jeden niemiecki oświetleniowy garłacz. Wszystko zużyte - czyżby niemcy bali się ciemności?pozdr. mł. wonsY
hakas Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 Niemcu strasznie bali się ciemności. Ruscy myśliwi potrafili bardzo blisko podejść do pozycji, wyciać i uciec. Czytałem kiedyś wspomnienia z ofensywy zimowej jak niemiec z przerażeniem opisywał zimowe noce jak ruscy podchodzili pod ich pozycje w białych kombinezonach a nast stępnie obrzucali granatami parę serii z PPSZ-y i chodu. Jak to niemiec napisał W koło tylko śnieg i śmierć"
sajmon18 Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 Bjar jaki dywersant zamieszcza moje skany i mówi ze dywersant wrrrr.WONS-y postarajcie sie coś znaleźć u mnie niestety w Waszej sprawie wielkie fiasko bo za szyld walnęli 500zł i już nie byłem zainteresowany:/
bjar_1 Napisano 15 Czerwiec 2005 Napisano 15 Czerwiec 2005 No no szukajcie ,jak znajdziecie tego droja" to się jakoś zgadamy i mienimy :Dpzdrbjar_1
sajmon18 Napisano 15 Czerwiec 2005 Napisano 15 Czerwiec 2005 Wow to znajdzcie lepiej więcej bo będe się musiał licytować z Bjarem:)
bjar_1 Napisano 15 Czerwiec 2005 Napisano 15 Czerwiec 2005 Szymeon - co ciekawego załatwiliście u R.?
wons Napisano 21 Czerwiec 2005 Autor Napisano 21 Czerwiec 2005 OKI, jak tylko będę w tamytch okolicach, to wpadnę na tę pustkę. Wezmę wszystko, co znajdę;) Kilka dni temu dostałem taki mundur - radosna twórczość - przeróbka lotniczego? Nosił go kombatant, robiony na wzór w latach 60 XX wieku.
wons Napisano 21 Czerwiec 2005 Autor Napisano 21 Czerwiec 2005 Czapka. Co prawda orzełek nie ten, ale liczy się sztuka. Jak zdobędę oryginał, to zamienię, a może zostawię tak jak jest? W końcu to też orginał? ;)
wons Napisano 21 Czerwiec 2005 Autor Napisano 21 Czerwiec 2005 Wewnętrzne pieczątki zakładu czapniczego i rozmiar.
wons Napisano 21 Czerwiec 2005 Autor Napisano 21 Czerwiec 2005 Z podwórka naszego wspólnego znajomego z forum. pozdr.:)
wons Napisano 21 Czerwiec 2005 Autor Napisano 21 Czerwiec 2005 Takie rzeczy potrafią leżeć na wierzchu - tylko trzeba umieć je dostrzec
wons Napisano 21 Czerwiec 2005 Autor Napisano 21 Czerwiec 2005 to wymagało już wykrywki - ale też płyciutko
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.