Skocz do zawartości

WONS - zdjęcia z wykopków

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 328
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Najciekawsze jest to, że byłem w zeszłym roku w pustym domu i na strychu były butelki z taką nalepką, jak na tej mojej fotce powyżej. Zdążyłem wybrać tylko jedną we wmiarę dobrym stanie i nas szerszenie pogoniły. Ale zobaczę, jak dom jeszcze stoi i będą, to przywiozę. No chyba, że szerszenie będą. ;)
pozdr.

no i dziś bez zdjęcia, choć jak znajdę trochę czasu i ułożę wszystko to może i fotkę zrobię. Zapomniałem aparatu na wykopki.:(
Wyszło kilka łusek 20 mm, cytrynka, nieuszkodzone stateczniki od panzerschreck'a i masę łusek od rakietnicy. Niestety większość stalowa i w strasznym stanie, więc pozostały. Ale jest i kilka alu. Do tego resztki włoskiego granata oświetleniowego (ponoć) i jeden niemiecki oświetleniowy garłacz. Wszystko zużyte - czyżby niemcy bali się ciemności?
pozdr. mł. wonsY

Niemcu strasznie bali się ciemności. Ruscy myśliwi potrafili bardzo blisko podejść do pozycji, wyciać i uciec. Czytałem kiedyś wspomnienia z ofensywy zimowej jak niemiec z przerażeniem opisywał zimowe noce jak ruscy podchodzili pod ich pozycje w białych kombinezonach a nast stępnie obrzucali granatami parę serii z PPSZ-y i chodu. Jak to niemiec napisał W koło tylko śnieg i śmierć"

OKI, jak tylko będę w tamytch okolicach, to wpadnę na tę pustkę. Wezmę wszystko, co znajdę;)

Kilka dni temu dostałem taki mundur - radosna twórczość - przeróbka lotniczego? Nosił go kombatant, robiony na wzór w latach 60 XX wieku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie