Skocz do zawartości

WONS - zdjęcia z wykopków

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeszcze klika butelek, ale ich fotki jutro, bo są na innej karcie pamięci.
a na fotce butelka z Czplinka - Tempelburg, trochę po przejściach ;)

• Odpowiedzi 328
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Fajowa, mimo iż mamy wieeele pamiątek z przedwojennego Połczyna, takowej nelepki nie mamy. Pozostaje pytanie, na jakich butelkach? Bo Fuhrmann miał kilka wzorów
Napisano
Na jakiej flaszce to ja nie wiem :) Napewno na jakiejś z ciemnego szkła ,bo jasne to oranżadówki. Podejrzewam że w jakie flaszki jakie piwo lali ,na takie naklejali odpowiednie etykiety.
Napisano
Bjar, a nie masz jakiejś takiej z Połczyna na zbyciu? Z chęcią bym powiększył kolekcję... ;)

pozdr
Napisano
Niestety... nawet ta nie jest moja :) Z Połczyna z browaru mam około 300 etykiet (każda inna) ,ale niestety nic sprzed 1945 r. ...
Napisano
My też mamy dosyć dużo etykiet od piwa z połczyna, i też nic sprzed 1945. Zresztą, starszY z wonsóW kiedyś pracował w browarze połczyńskim.
Masz jeszcze jakieś fotki przedwojennych etykiet z Połczyna?
pozdr.wons
Napisano

Mam jeszcze cztery. No to pozdrowienia dla połczyńskich piwowarów! Jakby coś kiedyś z etykiet do 1945 r. wyszło i było w dubletach ,proszę o mnie pamiętać!

POLZINER PILSENER

Napisano

Dzięki Bjar, a jak będziemy mieli jakieś podwójne, masz pierwszeństwo.

A obok znaleziony przez nas już dosyć dawno żeton. HAUSTRUNK, a na drugiej stronie BRAUEREI C. FUHRMANN
Był to żeton na deputat piwa, z tego co wiem. Butelki były zamykane porcelankami z napisem HAUSTRUNK, chyba żeby nie wynosić innych:)

Napisano
acha, pod napisem
BRAUEREI
C.FUHRMANN
jest napis
BAD POLZIN
czyli Połczyn ;)
zapomniałem to dopisać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie