Skocz do zawartości

WONS - zdjęcia z wykopków

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 328
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Zbliżenie napisu :
J.S. KEILER NACHF.
DISTILLERIES DANZIG
FREE CITY OF DANZIG
a na dole
TRADE MARK EST 1814

Napisano
Było by trochę więcej, ale wczoraj też zaszaleliśmy - dziś ciężka głowa i kłopoty ze wstaniem... Tak więc robota szła, bo szła.. ;) :)))
pozdr. W
Napisano
Wons
jesli lubisz wypady na stare smietniska
to polecam miedzy sopotem a jelitkowem,sporo mozna tam wyciagnac
Napisano
czesc
twen mały guzik to holenderski,pytank do U920 gdzie są dokładnie te śmietniska ?ja bardzo lubie takie wypady a jestem z trójmiasta.Pozdrawiam
Napisano
te smietniska cignely sie od ulicy lokietka (sopot) w kierunku zabianki az do skarpy dzielacej poziomy miastamam nadzieje ze wiesz o czym mowie
Obecnie czsc tych smietnisk jest uzytkowana jako dzialki
ale najciekawsze miejsca tuz przy skarpie leza odlogiem
Smieci byly tam wyworzone od 1870 bodajze roku ostatnie w 1966
Napisano
DZIĘKI SERDZECZNE
fant ten guzior to belg ale czasem też i na nie holendry mówią,u920 kopałęś tam?cos wyszło?ktoś chętny na wykopki w tym miejscu?moźe jakiś wyjazd?Pzdr
Napisano
za moich czasow ( ca 30 lat temu) nie trzeba bylo kopac :)))
Ale pamietam ze walalo sie tam mustowo rzeczy z przed wojny
byl to teren dla mnie gdzie szalalem motocyklem crossowymi sporo staroci widzialem .teraz jestem daleko poza granicami Polski ale to w pamieci pozostalo :))) Sopot moje ukochane miasto
  • 2 weeks later...
Napisano

Niezbędnik z nierdzewki z 1940 roku, widelec, jakaś mosiężna blaszka z logiem i napisem SIEMENS, szkolniaczek. Dodatkowo pędzel do golenia.

Napisano

Jako ciekawostka - zapalniczka w kształcie pocisku. Po oczyszczeniu nawet ładna, ale trzeba ją jeszcze wzmocnić.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie