gibki9 Napisano 6 Maj 2005 Autor Napisano 6 Maj 2005 mam pytanko,jest kolomnie strzelnica garnizonowa a nawet 2 ,jedna z 1 wojny ,a druga terazniejsza,mam zamiar sie tam wybrac,i pytanie ,czy na takich stzrelnicah mozna cos trafic??czy żołnierze musieli sie wyliczac z łusek jak strzelali,i czy tylko strzelali??
HU13ERT Napisano 6 Maj 2005 Napisano 6 Maj 2005 Bardzo dobry teren choć raczej prócz łusek, ćwiczebniaków, guzików no i orzełków nie dużo można znaleźć ale szukac warto. P.S.Znajomy kiedys na strzelnicy carskiej znalazł granat Milesa także...szukjcie a znajdziecie.Pozdrawiam.
wons Napisano 7 Maj 2005 Napisano 7 Maj 2005 Musisz być ciarpliwy, jak tam będziesz szukał, bo zatrzęsienie sygnałów, ale warto. Z ciekawszych naszych znalezisk: kilka niemieckich orzełków i liści dębu ( niektórzy pewnie pamiętają zeszłoroczne fotki), guziki i nieśmiertelniki, rękojeść jakiejś szabli.... No i oczywiście od groma łusek!pozdr i powodzenia. wonsY
Digger Napisano 10 Maj 2005 Napisano 10 Maj 2005 Na strzelnicach zawsze może sie cos trafić cos ciekawego i to nie koniecznie łuski. W tym roku odwiedziłem juz dwa takie obiekty i z każdego wróciłem z bagnetem, może to kwestia szcześcia ale chyba zaczne sie specjalizowac w strzelnicach :-) pozdrawiam!!!
Woluś Napisano 10 Maj 2005 Napisano 10 Maj 2005 Strzelnice warte są przejrzenia ale przygotuj się na mnóstwo czubków od naboji. Z moich doświadczeń wynika że łusek to tam za wiele niema . Zawsze warto szukać.
gibki9 Napisano 10 Maj 2005 Autor Napisano 10 Maj 2005 zgadza sie kul to masa w walach ochronnych,a lusk tylko jedną wyjalem;/i sporo smieci:(
bjar_1 Napisano 11 Maj 2005 Napisano 11 Maj 2005 U mnie naprzykłąd jest na strzelnicach sporo łusek ,guziki ,plomby... Przedwczoraj wyszła" mi piękna odznaka Armii Ochotniczej z 1920 r. Tak ,że warto szukać! :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.