Wraith Napisano 1 Wrzesień 2005 Napisano 1 Wrzesień 2005 RP Zwycięstwo i Wolność 9.V.1945 na rewersie orzeł bez korony i napis Krajowa Rada Narodowa i jakiś symbol, nie ma daty
Wraith Napisano 1 Wrzesień 2005 Napisano 1 Wrzesień 2005 Domyślam się, że odznaczenie ma związek z leśnictwem/myśliwstwem proszę o pomoc w identyfikacji
Wraith Napisano 1 Wrzesień 2005 Napisano 1 Wrzesień 2005 I dzisiejsze nieplanowane wyjście z kumplem;-) Dwa zapalniki, łucha, trzy guziory, trochę prl, 1/360 talara, parę fenoli, jakaś tabliczka znamionowa
Wraith Napisano 1 Wrzesień 2005 Napisano 1 Wrzesień 2005 i z ciekawszych po wyrzuceniu śmieci, taki oto srebrny miniaturowy medalik
Wraith Napisano 1 Wrzesień 2005 Napisano 1 Wrzesień 2005 I prosze o identyfikację zapalników, o ile coś widać, lepszych fot nie dam bo sobie zapalniczki zostały na polu...
pol Napisano 1 Wrzesień 2005 Napisano 1 Wrzesień 2005 Wraith identycznke klamry były stosowane w plecakach u dołu, sygnatura A czyli Assamannpozdro pol
and_andrzej Napisano 12 Wrzesień 2005 Autor Napisano 12 Wrzesień 2005 .. jak myślcie.. co to ? Bo jest do kupienia na jednej aukcji gdzieśtam.
YoWheris Napisano 13 Wrzesień 2005 Napisano 13 Wrzesień 2005 napis brzmi: Leistungskontrolle Shlesien.po boku napis: Hauptner Berlini wybity numer 68774Pewnie plomba spadla z ucha Krowy? heh
Wraith Napisano 1 Październik 2005 Napisano 1 Październik 2005 trochę ammo" z Wrocka, większość mauserów z bunkra snajperów niemieckich
Wraith Napisano 1 Październik 2005 Napisano 1 Październik 2005 Drobnica z przejażdki po poletkach...;-)
Wraith Napisano 1 Październik 2005 Napisano 1 Październik 2005 no i zasłużony medal za wykonaną robotę .. w sensie przewalenia tony ziemi;-)
past Napisano 1 Październik 2005 Napisano 1 Październik 2005 YoWheris już czystka na polach pod Lutynią? czy rozkopałeś gospodarzowi kukurydze?
Leuthen Napisano 1 Październik 2005 Napisano 1 Październik 2005 Ja byłem dzisiaj w 3-osobowej ekipie, która kopała na polu jednej z mniej znanych bitew okresu wojen śląskich (a gdzie, to tajemnica :-)). Natknęliśmy się tam na 5-osobową ekipę z Wrocławia, która m.in. znalazła pieczęć austriacką (!!!). Ja cudów nie wykopałem, ale trafiłem m.in. na austriacką plombę od rozkazu.PozdrawiamLeuthen
Wraith Napisano 1 Październik 2005 Napisano 1 Październik 2005 Leuthen jaka to tajemnica , skoro tam 8 osób kopało w tym samym momencie?;-) Pozdro i życzę dobrych i płytkich trafień!:-)
Leuthen Napisano 2 Październik 2005 Napisano 2 Październik 2005 Myślałem, że o tak małym starciu (w niemieckich publikacjach nie jest ono określane jako Schlacht" czyli itwa", lecz jako Gefecht" czyli potyczka") wie niewiele osób, a już na pewno nie poszukiwaczy :-) Okazuje się, że wiadomości tajne jednak nie są, ale za to ta 5-osobowa ekipa mapę tej potyczki ściągała aż z Wiednia, podczas gdy ja załatwiłem ją bez problemów we Wrocławiu :-) PozdrawiamLeuthen
past Napisano 2 Październik 2005 Napisano 2 Październik 2005 Oj Leuthen , z wykrywaczem zaczełeś chodzić.?Co z tego jak mapki są jak wiosną właściciel pola pogonił nas z miejsca , które historycznie jest polem cudów jednej z bitwe wojen śląskich"zaraz nas zbanują za towarzyskie pogaduszki:-)
Leuthen Napisano 2 Październik 2005 Napisano 2 Październik 2005 Na razie mam pożyczony wykrywacz :-) Byłem już" na trzeciej wyprawie. Wraith Ci nie mówił, jaki kawał blachy namierzyłem jego wykrywaczem i wykopałem na Niskich Łąkach? :-) Nigdzie nie jest napisane, że ja tylko siedzę w bibliotekach :-)Na polu jednej z bitew wojen śląskich", na którym byłem wczoraj, nikt nas nie pogonił - tylko rolnicy są tam strasznie leniwi i nie zaorali jeszcze wszystkich pól (w tym tych w epicentrum bitwy) :-)) PozdrawiamLeuthen
Wraith Napisano 2 Październik 2005 Napisano 2 Październik 2005 Fakt z tego co widziałem wtedy na wyjeździe nieźle się wkręciłeś i to i owo powyciągałeś, tylko że Kudłaty wszystko nam pozabierał;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.