Skocz do zawartości

Festung Breslau i okolice - fanty 2005

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 176
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Ja byłem dzisiaj w 3-osobowej ekipie, która kopała na polu jednej z mniej znanych bitew okresu wojen śląskich (a gdzie, to tajemnica :-)). Natknęliśmy się tam na 5-osobową ekipę z Wrocławia, która m.in. znalazła pieczęć austriacką (!!!). Ja cudów nie wykopałem, ale trafiłem m.in. na austriacką plombę od rozkazu.

Pozdrawiam
Leuthen

Myślałem, że o tak małym starciu (w niemieckich publikacjach nie jest ono określane jako Schlacht" czyli itwa", lecz jako Gefecht" czyli potyczka") wie niewiele osób, a już na pewno nie poszukiwaczy :-) Okazuje się, że wiadomości tajne jednak nie są, ale za to ta 5-osobowa ekipa mapę tej potyczki ściągała aż z Wiednia, podczas gdy ja załatwiłem ją bez problemów we Wrocławiu :-)

Pozdrawiam
Leuthen

Oj Leuthen , z wykrywaczem zaczełeś chodzić.?
Co z tego jak mapki są jak wiosną właściciel pola pogonił nas z miejsca , które historycznie jest polem cudów jednej z bitwe wojen śląskich"

zaraz nas zbanują za towarzyskie pogaduszki:-)

Na razie mam pożyczony wykrywacz :-) Byłem już" na trzeciej wyprawie. Wraith Ci nie mówił, jaki kawał blachy namierzyłem jego wykrywaczem i wykopałem na Niskich Łąkach? :-) Nigdzie nie jest napisane, że ja tylko siedzę w bibliotekach :-)

Na polu jednej z bitew wojen śląskich", na którym byłem wczoraj, nikt nas nie pogonił - tylko rolnicy są tam strasznie leniwi i nie zaorali jeszcze wszystkich pól (w tym tych w epicentrum bitwy) :-))

Pozdrawiam
Leuthen

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie