Wraith Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 dect, wrzucę i na poszukiwanie...", orła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraith Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 1/12 i 1/48 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraith Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 RP Zwycięstwo i Wolność 9.V.1945 na rewersie orzeł bez korony i napis Krajowa Rada Narodowa i jakiś symbol, nie ma daty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraith Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 Domyślam się, że odznaczenie ma związek z leśnictwem/myśliwstwem proszę o pomoc w identyfikacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraith Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 i druga strona FF = Forsterei? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraith Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 I dzisiejsze nieplanowane wyjście z kumplem;-) Dwa zapalniki, łucha, trzy guziory, trochę prl, 1/360 talara, parę fenoli, jakaś tabliczka znamionowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraith Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 i z ciekawszych po wyrzuceniu śmieci, taki oto srebrny miniaturowy medalik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraith Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraith Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 I prosze o identyfikację zapalników, o ile coś widać, lepszych fot nie dam bo sobie zapalniczki zostały na polu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 Wraith identycznke klamry były stosowane w plecakach u dołu, sygnatura A czyli Assamannpozdro pol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
and_andrzej Napisano 12 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2005 .. jak myślcie.. co to ? Bo jest do kupienia na jednej aukcji gdzieśtam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 napis brzmi: Leistungskontrolle Shlesien.po boku napis: Hauptner Berlini wybity numer 68774Pewnie plomba spadla z ucha Krowy? heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 Kulka od muszkietu - średnica 1,5 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 Z pola opd Lutynią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 wrocek trochę oddaje ze swoich ziem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraith Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 trochę ammo" z Wrocka, większość mauserów z bunkra snajperów niemieckich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraith Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 Drobnica z przejażdki po poletkach...;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraith Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 no i zasłużony medal za wykonaną robotę .. w sensie przewalenia tony ziemi;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
past Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 YoWheris już czystka na polach pod Lutynią? czy rozkopałeś gospodarzowi kukurydze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leuthen Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 Ja byłem dzisiaj w 3-osobowej ekipie, która kopała na polu jednej z mniej znanych bitew okresu wojen śląskich (a gdzie, to tajemnica :-)). Natknęliśmy się tam na 5-osobową ekipę z Wrocławia, która m.in. znalazła pieczęć austriacką (!!!). Ja cudów nie wykopałem, ale trafiłem m.in. na austriacką plombę od rozkazu.PozdrawiamLeuthen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraith Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 Leuthen jaka to tajemnica , skoro tam 8 osób kopało w tym samym momencie?;-) Pozdro i życzę dobrych i płytkich trafień!:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leuthen Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 Myślałem, że o tak małym starciu (w niemieckich publikacjach nie jest ono określane jako Schlacht" czyli itwa", lecz jako Gefecht" czyli potyczka") wie niewiele osób, a już na pewno nie poszukiwaczy :-) Okazuje się, że wiadomości tajne jednak nie są, ale za to ta 5-osobowa ekipa mapę tej potyczki ściągała aż z Wiednia, podczas gdy ja załatwiłem ją bez problemów we Wrocławiu :-) PozdrawiamLeuthen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
past Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 Oj Leuthen , z wykrywaczem zaczełeś chodzić.?Co z tego jak mapki są jak wiosną właściciel pola pogonił nas z miejsca , które historycznie jest polem cudów jednej z bitwe wojen śląskich"zaraz nas zbanują za towarzyskie pogaduszki:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leuthen Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 Na razie mam pożyczony wykrywacz :-) Byłem już" na trzeciej wyprawie. Wraith Ci nie mówił, jaki kawał blachy namierzyłem jego wykrywaczem i wykopałem na Niskich Łąkach? :-) Nigdzie nie jest napisane, że ja tylko siedzę w bibliotekach :-)Na polu jednej z bitew wojen śląskich", na którym byłem wczoraj, nikt nas nie pogonił - tylko rolnicy są tam strasznie leniwi i nie zaorali jeszcze wszystkich pól (w tym tych w epicentrum bitwy) :-)) PozdrawiamLeuthen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraith Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 Fakt z tego co widziałem wtedy na wyjeździe nieźle się wkręciłeś i to i owo powyciągałeś, tylko że Kudłaty wszystko nam pozabierał;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.