Frozzer Napisano 15 Październik 2005 Share Napisano 15 Październik 2005 dzis 4 godziny szukaniaco wyjazd to blacha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 15 Październik 2005 Share Napisano 15 Październik 2005 blacha fajna, z zagadkowym UPR" bynajmniej nie jest to unia polityki realnej ;)))wczesniej podniesiona zostala taka cynkowa, z 2 brygady artylerii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 15 Październik 2005 Share Napisano 15 Październik 2005 no wiesz lisek, jak wchodze w twoj post, to dostaje palpitacjija z kolei chcialbym TAKIE fanty jak TY ciagniesz chociaz raz zobaczyc na zywo :)no i zazdroszcze ci cholernie tego oficerskiego carskiego baczka - jakbys kiedys sie go chcial pozbyc, to chetnie go przygarne :)winszuje znalezisk i zycze szczescia pod T. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisek68 Napisano 15 Październik 2005 Share Napisano 15 Październik 2005 No to jestś u mnie pierwszy na liście gdy będę się go pozbywał.Ale wiesz jak to jest ,moje odkrycia są jak MOJE DZIECI.To ja je przywróciłem do życia więc tródno się ich wyzbyć.Pozdrawiam a jak będziesz w mojej okolicy to wpadnij na ploty...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Major21 Napisano 15 Październik 2005 Share Napisano 15 Październik 2005 UPR. to uprawlenie - kierownictwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2A Napisano 16 Październik 2005 Autor Share Napisano 16 Październik 2005 ...poczciwy stary :) Rotny gwizdek wz1912 ciekawy, gdyż taki jak się zdarza ale z drewnianym kołeczkiem w ustniku.Tabliczka dla lokalizacji a powyżej..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2A Napisano 16 Październik 2005 Autor Share Napisano 16 Październik 2005 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2A Napisano 16 Październik 2005 Autor Share Napisano 16 Październik 2005 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2A Napisano 16 Październik 2005 Autor Share Napisano 16 Październik 2005 ..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisek68 Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 Odkrycia -PIERWSZA LIGA !. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozun Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 Tannenberg - II oblicze i jego owocna piwniczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enes Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 Moje dzisiejsze znaleziska z pod TannenbergaPozdrawiam Enes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisek68 Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 Daj drugą str.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enes Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enes Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 druga strona Pozdrawiam Enes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisek68 Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 Jak jeszcze raz zobacze na Forum taką odznakę to zmieniam adres zamieszkania ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisek68 Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 Super! Ale na koniec jestem ciekaw jakie ma bicia.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enes Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 Sygnatur i bić niestety brak.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisek68 Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 To ciekawe ? ,bo każdy szanujący się wytwórca zamieszcza swoje logo". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 to tylko korpusowka, wielkosc jakies 2,5 cm, wiec nie ma zabardzo gdzie wcisnac logo :)poza tym odznaki glownie byly sygnowane na zakretkach - ta takiej nie posiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozun Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 A tu jeszcze zbliżenie odznaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 Ja również miałem dzisiaj szczęscie,jak na pierwszy wyjazd w nowe okolice :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2A Napisano 23 Październik 2005 Autor Share Napisano 23 Październik 2005 Znak Enesa ( gratulacje bo to nie wychodzi na T-Bergu:)) to nie korpusówka a znak na czapkę (z daszkiem), urzędnika. Były też większe na czapkę futrzaną oraz innego rozmiaru na pagony. Tzw. korpusówka nie istniała w Rosji carskiej a tzw. znaki specjalne dla danego rodzaju służby, które umieszczane były jedynie na pagonach, nie na kołnierzu. Urzędnicy carscy ale jednak w przeważającej mniejszości także uczestniczyli w wyprawie do Prus.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rigel Napisano 30 Październik 2005 Share Napisano 30 Październik 2005 Witam kolegów i znowu Tannenberg pozwolił wyszarpnąć takie cudo! Jest to szabelka kolegi(zdjęcie 1). A poniżej od Rzymu po Kaukaz, to moje przedmioty(zdjęcie 2). Resztę zamieściemy przy okazji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rigel Napisano 30 Październik 2005 Share Napisano 30 Październik 2005 I moje skarby! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.