der K. Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 Czołem ,Aaa to dlatego podczas wczorajszej przejażdzki nad morze mijałem jakieś takie dziwne" błyszczące Rolsy..:)Jakbyś znalazł chwilkę to byłbym wdzięczny...Może jest to pojedyńcze" mauzoleum...tylko gdzie się podziały trumny..?Pzdr der K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 Witajcie !Znowu jestem. Urlop się skończył i znowu trzeba tyrać , ale nie będę już wyjeźdzał.Pozdrawiam !Ps. Pamiętacie mnie jeszcze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 Te gwiazdy dawida na tym niby krzyżu, może to boźnica?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 Chwała,w pierwszym momencie braliśmy taką ewentualność pod uwagę. Jeno natknęliśmy się w materiałach na Kaplicę Kany Galilejskiej z tej miejscowości (bez fotek). Zobaczymy co powie" pieczęć (po oczyszczeniu) znaleziona w pobliskich krzakach.O.: jak Ty właściwie wyglądasz po urlopie? Mam dla Ciebie CD z tym co chciałeś. Muszę tylko skopiować.Bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 Chwała,pokaz pojazdów (kilku tylko) z Rajdu dookoła Bałtyku.Zaczynamy od tyłu samochodu, który przybył z daleka. Ten pojazd wymaga od właściciela zatrudnienia szofera - inaczej to nie wygląda dobrze ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 ... tak wygląda jego sylwetka (między innymi) z boku (po francusku jakosi an fas), kawał grzmota ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 ... miedzy wielkie maszyny wcisnął się ten maluszek (lecz nie polskiej produkcji) - kultowe autko ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 ... przenosimy się teraz na podjazd, który onegdaj był świadkiem przybywających karet i powozów - teraz wita gości innego autoramentu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 ... oto kolejny przedstawiciel wielkiej rodziny Mercedes (bęc) ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 ... tył owego prezentuje się lepiej niż niejeden przód współczesnych produkcyj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 ... na podjeździe czerwony okaz ze znajomym niejednemu znaczkiem ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 ... ludzie bez szyi (tzw ABS-y) na szczęście nie mają dobrych gustów i nie psowają swoimi sylwetkami wspaniałych kształtów tych pojazdów ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 ... właściciel przetarł irchą szybę, szykując pupilka do odpoczynku (sam udał się pewnikiem na przygotowany raut ...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 ... na parkingu stanął taki oto okaz (wydaje się krótki) ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 ... jednak powoli zaczął odsłaniać swoje wdzięki (jak kobieta wabiąca wdziękami) ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 ... oto i okazałość jakże wspaniala ...to wszystko co udało mi się uchwycić na gorąco.der K.: Mysta podwiozę jutro po pracy - mam niespodziewanych gości.Bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 WitamKto to jest omen? ;) Widzę (jak dwóch to już) masowe powroty na łono społeczeństwa czcicieli łopaty...Czyżby nadeszła nuda..?:)W 39 ,dzięki za Mysta ,dzisiaj go zaaplikuję ..;)Nie było żadnych motocykli..? Pzdr der K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 10 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2005 Chwała,der K.: same samochody (przynajmniej ja nie widziałem motocykli. Był dzisiaj u mnie w pracy O. Ma ochotę na wypad łikendowy. Sobota jednak u nniego odpada - pracuje. Ja jeszcze nie wiem co z moim wyjazdem. Jak tylko będę coś wiedział to wiadomo ...R. opchnął już swój sprzęt. Tyle wieści - bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 Pozdrowienia w piękny letni dzionek !!!W. jak dasz radę to zabierz o" jutro do firmy. Postaram się wskoczyć po robocie.Pozdrowienia !R. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos22 Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 Witam.W pobliżu tej kaplicy znajdował się pałac,teraz stoi tam gorzelnia i resztki pgr-u.pozdr.kokos22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 11 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2005 Chwała,Kokos22: masz może więcej informacji co to był za pałac (do kogo należał, kiedy wybudowany, kiedy zniszczony, itp)? Będę wdzięczny za wszelkie informacje.O.: Płytkę zabiorę jutro do pracy.Bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos22 Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 Witam. Mam rodzinkę w tej wsi, wuja mi mówił że pałac został zburzony w latach 50 lub 60,obecnie jest tam wjazd do PGR-u. Jedyną pamiątka po tym obiekcie jest pomnik jelenia który znajduje się przed Urzędem Gminy w Mielnie, tyle co wie. Więcej informacji wuja będzie próbował zebrać od starszych mieszkańców. W tej kaplicy podobno byli pochowani właściciele pałacu. Pozdr. kokos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 12 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2005 Chwała,kokos22: dziękuję za informacje (i mam nadzieję na dalsze). To ten jeleń zawędrował aż do Mielna? W kaplicy ani śladu trumien (musiały być przeniesione bądź spalone - mam informacje o podobnym zdarzeniu koło Łeby). Na pieczęci (?), którą znaleźliśmy koło kaplicy widnieje coś na kształt herbu - być może herb rodziny zamieszkującej pałac.Stwierdziliśmy obecność jakiegoś źle wychowanego kopacza (oczywiście po niezakopanych dołkach).Jeszcze raz dziękuję za informacje - Bywaj - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 12 Sierpień 2005 Share Napisano 12 Sierpień 2005 CzołemJedną z wersji było to ,że jest to mauzoleum...Kopacz był rzeczywiście iesforny" za pozostawione jamy powinien przesiedzieć w mauzoleum nockę..;) W39 wiesz coś odnośnie jutra?Pzdr der K.PS. Ustawienie jelenia w Mielnie nie bardzo mu służy ,ktoś notorycznie łamie/kradnie mu poroże ,nie mówiąc o tabunach turystów które go dosiadają do zdjęcia...niewątpliwa atrakcja turystyczna:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 12 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2005 Chwała,90% będę na miejscu. Możemy więc planować wyjazd do L. sprawdzić drzewostan w parku ...Co do pozostałych 10% dam znać wieczorem. Tymczasem bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.