Skocz do zawartości

Koszalin vol. IV

wojna1939

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem ,Aaa to dlatego podczas wczorajszej przejażdzki nad morze mijałem jakieś takie dziwne" błyszczące Rolsy..:)
Jakbyś znalazł chwilkę to byłbym wdzięczny...
Może jest to pojedyńcze" mauzoleum...tylko gdzie się podziały trumny..?
Pzdr der K.

• Odpowiedzi 308
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Chwała,

w pierwszym momencie braliśmy taką ewentualność pod uwagę. Jeno natknęliśmy się w materiałach na Kaplicę Kany Galilejskiej z tej miejscowości (bez fotek). Zobaczymy co powie" pieczęć (po oczyszczeniu) znaleziona w pobliskich krzakach.

O.: jak Ty właściwie wyglądasz po urlopie? Mam dla Ciebie CD z tym co chciałeś. Muszę tylko skopiować.

Bywajcie - M.

Witam
Kto to jest omen? ;) Widzę (jak dwóch to już) masowe powroty na łono społeczeństwa czcicieli łopaty...Czyżby nadeszła nuda..?:)
W 39 ,dzięki za Mysta ,dzisiaj go zaaplikuję ..;)
Nie było żadnych motocykli..?
Pzdr der K.

Chwała,

der K.: same samochody (przynajmniej ja nie widziałem motocykli. Był dzisiaj u mnie w pracy O. Ma ochotę na wypad łikendowy. Sobota jednak u nniego odpada - pracuje. Ja jeszcze nie wiem co z moim wyjazdem. Jak tylko będę coś wiedział to wiadomo ...
R. opchnął już swój sprzęt.

Tyle wieści - bywajcie - M.

Witam. Mam rodzinkę w tej wsi, wuja mi mówił że pałac został zburzony w latach 50 lub 60,obecnie jest tam wjazd do PGR-u. Jedyną pamiątka po tym obiekcie jest pomnik jelenia który znajduje się przed Urzędem Gminy w Mielnie, tyle co wie. Więcej informacji wuja będzie próbował zebrać od starszych mieszkańców. W tej kaplicy podobno byli pochowani właściciele pałacu. Pozdr. kokos

Chwała,

kokos22: dziękuję za informacje (i mam nadzieję na dalsze). To ten jeleń zawędrował aż do Mielna? W kaplicy ani śladu trumien (musiały być przeniesione bądź spalone - mam informacje o podobnym zdarzeniu koło Łeby). Na pieczęci (?), którą znaleźliśmy koło kaplicy widnieje coś na kształt herbu - być może herb rodziny zamieszkującej pałac.
Stwierdziliśmy obecność jakiegoś źle wychowanego kopacza (oczywiście po niezakopanych dołkach).

Jeszcze raz dziękuję za informacje - Bywaj - M.

Czołem
Jedną z wersji było to ,że jest to mauzoleum...
Kopacz był rzeczywiście iesforny" za pozostawione jamy powinien przesiedzieć w mauzoleum nockę..;)
W39 wiesz coś odnośnie jutra?
Pzdr der K.
PS. Ustawienie jelenia w Mielnie nie bardzo mu służy ,ktoś notorycznie łamie/kradnie mu poroże ,nie mówiąc o tabunach turystów które go dosiadają do zdjęcia...niewątpliwa atrakcja turystyczna:/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie