db Napisano 29 Kwiecień 2005 Autor Napisano 29 Kwiecień 2005 witam, bardzo proszę o pomoc przy identyfikacji tej oznaki. wykopana na jednym z poznańskich fortów. Z tyłu widoczne slady po dwóch wąsach mocujących. wysokość 4cm, szerokosć 3cm. pozdrawiam db
J23 Napisano 30 Kwiecień 2005 Napisano 30 Kwiecień 2005 Czy to nie jest wpinka na pagony Szkoła Oficerska (dla podchorążych), tak coś mi świta.W Poznaniu była kiedyś Szkoła Oficerska Pancerna i Kwatermistrzowska. Mode sie mylić!
db Napisano 1 Maj 2005 Autor Napisano 1 Maj 2005 mam podobne skojarzenia, jesli to S O mozna to wówczas odczytac jak szkoła oficerska, troszke jednak za duże jak na pagon, moze na mankiet lub na ramie.z niemieckich nic mi nie przychodzi do głowy, choc moze jakies Sudeten Organisation lub cos podobnego. dziękuje za podpowiedz i czekam na inne informacje, moze ktos widział cos takiego na przyklad na zdjeciach
db Napisano 29 Kwiecień 2005 Autor Napisano 29 Kwiecień 2005 witam, bardzo proszę o pomoc przy identyfikacji tej oznaki. wykopana na jednym z poznańskich fortów. Z tyłu widoczne slady po dwóch wąsach mocujących. wysokość 4cm, szerokosć 3cm. pozdrawiam db
J23 Napisano 1 Maj 2005 Napisano 1 Maj 2005 Pytałem znajomego skończył w latach 60 Oficerska Szkołe w Jeleniej Górze jak opisałem mu tą blaszke to stwierdził iz takie byluy noszone na pagonach mundurów.
Pytanie
db
witam, bardzo proszę o pomoc przy identyfikacji tej oznaki. wykopana na jednym z poznańskich fortów. Z tyłu widoczne slady po dwóch wąsach mocujących. wysokość 4cm, szerokosć 3cm. pozdrawiam db
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.