YoWheris Napisano 29 Kwiecień 2005 Autor Napisano 29 Kwiecień 2005 http://www.region.leszczynskie.net/cgi-bin/note.cgi?source=Portal1¬e=20050427100324
Mirass Napisano 29 Kwiecień 2005 Napisano 29 Kwiecień 2005 No są takie miejsca.Sam znam piękny las, chełmów można znaleźść od pyty tylko jest jeden problem. Są to niemieckie magazyny uzbrojenia wysadzone w pizdu i poza chełmami jest sporo innego badziewia. Ostatnio wygrzebano przypadkiem 7 sztuk amunicji do flaka 8.8 cm.Sam tam się czasami zapuszczam, ale tylko na grzybki.Mirass
Piorek Napisano 29 Kwiecień 2005 Napisano 29 Kwiecień 2005 Witam,na moich rejonach jest ten sam problem, moj rekord to 19 bombek PTAB w 40 minut:/ robilem notatki wszystkich rozrywek i pod koniec sezonu widzac cala liste postanowilem unikac niektorych miejsc w lesie (grzyby tez odpadaja) a wiecej lazic po polach czy ugorach.PozdrawiamPiorekP.S. Niektorym z mundurowych takie rzeczy powinni czytac do poduszki, moze wtedy zalapia skale problemu.
YARD Napisano 29 Kwiecień 2005 Napisano 29 Kwiecień 2005 http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=154079#154132 Hej Yo ,trochę już otym pisaliśmy. Ja Też tam byłem......
YoWheris Napisano 29 Kwiecień 2005 Autor Napisano 29 Kwiecień 2005 Witam Yard. Powiedzmy że nawiązalem do wcześniejszego postu w którym braleś udzial. Wiem że tam już byleś, rozmawialiśmy w tym temacie. Wrzucilem to forum z myślą o początkujących poszukiwaczach. Większość z nas wie czym, grozi kopanie w takich miejscach. Tak więc niech to będzie ostrzeżenie.
maxikasek Napisano 29 Kwiecień 2005 Napisano 29 Kwiecień 2005 Widziałem, że stało tam mnóstwo wojskowego sprzętu: ciężarówki na kołkach, gotowe w każdej chwili do jazdy i inny sprzęt."podoba mi się ten cytat :-)
ELM_ Napisano 29 Kwiecień 2005 Napisano 29 Kwiecień 2005 Podobne miejsce to Niegdysiejsza fabryka amunicji w Brożku,koło zasiek , nie dalej jak rok czy 2 temu wylecialo tam w powietrze 2 studentow.Zeszli z zapalniczka do bunkra w krottorym od czsow wojny lezala wata strzelnicza(!), no i polmetrowe stropy obiektu zapadly sie jak domek z kart :/ ; szkoda,a taki miejsc jest w kraju wiecej. Kiedys ogladalem jakis reportaz ze podaj pod jelenia gora czy gdzies w okolicach byla rasyjska baza zaopatrzeniowa,i pod 20cm ziemi sa cale gniazda zapalnikow i innego niebezpiecznego badziewia, ma ktos informacje apropos tego miejca?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.