Skocz do zawartości

Pola śmierci

YoWheris

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No są takie miejsca.
Sam znam piękny las, chełmów można znaleźść od pyty tylko jest jeden problem. Są to niemieckie magazyny uzbrojenia wysadzone w pizdu i poza chełmami jest sporo innego badziewia. Ostatnio wygrzebano przypadkiem 7 sztuk amunicji do flaka 8.8 cm.
Sam tam się czasami zapuszczam, ale tylko na grzybki.

Mirass
Napisano
Witam,
na moich rejonach jest ten sam problem, moj rekord to 19 bombek PTAB w 40 minut:/ robilem notatki wszystkich rozrywek i pod koniec sezonu widzac cala liste postanowilem unikac niektorych miejsc w lesie (grzyby tez odpadaja) a wiecej lazic po polach czy ugorach.
Pozdrawiam
Piorek

P.S. Niektorym z mundurowych takie rzeczy powinni czytac do poduszki, moze wtedy zalapia skale problemu.
Napisano
http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=154079#154132
Hej Yo ,trochę już otym pisaliśmy. Ja Też tam byłem......
Napisano
Witam Yard. Powiedzmy że nawiązalem do wcześniejszego postu w którym braleś udzial. Wiem że tam już byleś, rozmawialiśmy w tym temacie. Wrzucilem to forum z myślą o początkujących poszukiwaczach. Większość z nas wie czym, grozi kopanie w takich miejscach. Tak więc niech to będzie ostrzeżenie.
Napisano
Widziałem, że stało tam mnóstwo wojskowego sprzętu: ciężarówki na kołkach, gotowe w każdej chwili do jazdy i inny sprzęt."
podoba mi się ten cytat :-)
Napisano
Podobne miejsce to Niegdysiejsza fabryka amunicji w Brożku,koło zasiek , nie dalej jak rok czy 2 temu wylecialo tam w powietrze 2 studentow.Zeszli z zapalniczka do bunkra w krottorym od czsow wojny lezala wata strzelnicza(!), no i polmetrowe stropy obiektu zapadly sie jak domek z kart :/ ; szkoda,a taki miejsc jest w kraju wiecej. Kiedys ogladalem jakis reportaz ze podaj pod jelenia gora czy gdzies w okolicach byla rasyjska baza zaopatrzeniowa,i pod 20cm ziemi sa cale gniazda zapalnikow i innego niebezpiecznego badziewia, ma ktos informacje apropos tego miejca?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie