Skocz do zawartości

O nas w radiu BIS!!!

VanWorden

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pozwoliłem sobie skopiować ten wątek bo dobrze by było gdybyśmy słuchali i reagowli..

w radiu bis - 104,9 fn - ma być dzisiaj między 12.00 a 15.00 poruszany temat poszukiwaczy skarbów"
z zajawki porannej wywnioskowałem, ze będzie też stanowisko archeologów, ciekawe czy bedzie tez ktos z naszego srodowiska..
pozdr
p.
Napisano
Tu jest link do częstotliwości http://www.radio.com.pl/bis/czestotliwosci.aspx
ale na razie nic się nie dzieje..Czekam aż swoje mądrości" zaczną głosić archeologowie:)
Napisano
Jak na razie tylko muza jest OK.. Jeden gość mówił o sprzęcie który skanuje przez metal co jest wyższą szkołą jazdy" a inny opowiadał o tym jak to wykrywaczem znalazł pas wojskowy na 1.5/2metrach! Ale chyba będzie weselej bo archeobeton już wkrótce się wypowie:)
Napisano
VanWorden cieszę się ze jesteś czujny i wyłowiłeś w radiu tą sprawę.Czekasz na stanowisko archeologów?Na pewno nic innego tylko nie powiedzą tylko o tym jak niszczymy, dewastujemy, itp.To samo powie Straż Leśna,Leśniczy czy chóćby właściciel pola.Ale to jest nasza i tylko nasza wina.Naprawde nie jest tródno dogadać się z leśniczym czy rolnikiem jest to tylko kwestia checi.Wielu to robi ale niestety sa tacy którzy wychodzą z załozeniaKto na mnie i niedżwiedzia?"Dopóki nie zmieni sie myslenie co niektórych ludzi to będziemy postrzegani jako Ci najgorsi.I żadne stowazyszenie tego nie zmieni.Dopóki choć jeden z piszczałką zostawi dołek lub przeryje zasiewy tak długo będziemy tępieni w świetle prawa.
Pozdrawiam
Napisano
wlasnie sie wypowiada cichy, ktory znalazl mausera
jak powiedzial ze znalazl bez zamka i kolby, i wogole kiepski stan

to padly pytania redaktorow --- o widzisz, to nie mozesz sobie postrzelac"

;/
Napisano
he he ... jak do 13 coś znajdziesz to do nas zadzwoń (koleżanka powiedziała to o 13.25) Dobre. Jak masz na imię ? Sławuś!!! Jestem poszukiwaczem przygód. Myślałem że padnę na dywan.
Ale radio!! Boooombaaaa
Napisano
no i autorytety archeologiczne z 3 roku studiów. Przyznam się że zawodowo zwiazany jestem z ochroną zabytków i wiem co nieco o konserwatorach i archeologach i gadanie o etyce w tych dziedzinach jest tak samo naiwne jak mówienie o etyce w środowisku mecenasów.
Życie zaczyna się po studiach i wśród archeologów mnóstwo jest kolesi handlujacych pokątnie starociami nie zawsze legalnymi.
Napisano
no i wszystko jasne... WSZYSTKO co znajdzie archeolog jest opisane, wystawione ogolno dostepna dla zwyklych ludzi... Nic nie lezy w magazynach...
Napisano
kurna wez ktos do nich zadzwon, i im powiedz,z e nas zadne skorupki nie interesuja, i tego jednego chlopaczka archeologa ukrucic trzeba. pierdzieli glupoty jakich malo

zaslaniaja sie etyka archeologa, a poszukiwacze nie maja zadnej etyki? pierwszym z punktow jest to, zeby nie wlazic na stanowiska archeologiczne

gdybym nie byl na zajechach to bym sam zadzwonil i im pare slow powiedzial

a mzoe trzeba im przypomniec, jak skarb tysiaclecia na smietnik wywiezli, i gdyby nie ludzie, ktorzy przeczesywali ziemie ze skarbeb PO archeologach, to tego skarbu by wogole nie bylo

zdenerwowalem sie kurde
Napisano
no i jestem już rozłożony dyskusją. Koleś żali się że zbieracze zabierają mu chleb i on musi 5 lat fedrować z łopatą na uprawnienia. Tak jakby archeolodzy nie zabierali pracy muzealnikom i konserwatorom.
Zbieracze nie mają odpowiedniej wiedzy. Pani archeolog oblałaby pierwszy lepszy test z wiedzy o barwie i broni a opowiada jak wyjmować zardzewiały hełm z głębokości 30cm.

Co to jest pytanie zaczepne?" Dyskusja się rozwija chyba w kierunku niekontrolowanym.
Pan teraz mówi że dobrze jak zbieracz zaniesie zbiory do muzeum. No ciekawe. Wiekszość muzeów ze zgrozą myśli o nowych śmieciach
Napisano
i znów: wszystko co w ziemi należy do państwa". Najlepiej archeolodzy się znają na wszystkim. Bzdura. a jeśli poszukiwacz jest archeologiem? wedlug niego wszędzie jest takie samo prawo w każdym kraju ponoć zabrania się szukania
Napisano
wlasnie wypowiedzial sie poszukiwacz - archeolog i ukrucil tego studenciaka archeologii..

pewnie, rozpoczal studia i sie madrzy. niehc on najpierw skonczy ta archeologie, i zapozna sie z prawem innych krajow, a nie dementuje stwierdzenie ze w wielkiej brytanii nie mozna szukac
Napisano
Wypowiedź archeologa poszukiwacza ich po prostu zabiła!! Dał im czadu, gówniarzom niedouczonym! Nie dość że mówili bzdury to jeszcze usiłowali wcisnąć kit np. o poszukiwaniach w Anglii.. A kontekst? Jaki k...a kontekst za traktorem:)?

Pozdrawiam

VW

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie