VanWorden Napisano 27 Kwiecień 2005 Autor Napisano 27 Kwiecień 2005 Pozwoliłem sobie skopiować ten wątek bo dobrze by było gdybyśmy słuchali i reagowli..w radiu bis - 104,9 fn - ma być dzisiaj między 12.00 a 15.00 poruszany temat poszukiwaczy skarbów" z zajawki porannej wywnioskowałem, ze będzie też stanowisko archeologów, ciekawe czy bedzie tez ktos z naszego srodowiska..pozdr p.
VanWorden Napisano 27 Kwiecień 2005 Autor Napisano 27 Kwiecień 2005 Tu jest link do częstotliwości http://www.radio.com.pl/bis/czestotliwosci.aspxale na razie nic się nie dzieje..Czekam aż swoje mądrości" zaczną głosić archeologowie:)
VanWorden Napisano 27 Kwiecień 2005 Autor Napisano 27 Kwiecień 2005 Jak na razie tylko muza jest OK.. Jeden gość mówił o sprzęcie który skanuje przez metal co jest wyższą szkołą jazdy" a inny opowiadał o tym jak to wykrywaczem znalazł pas wojskowy na 1.5/2metrach! Ale chyba będzie weselej bo archeobeton już wkrótce się wypowie:)
jaca2003 Napisano 27 Kwiecień 2005 Napisano 27 Kwiecień 2005 VanWorden cieszę się ze jesteś czujny i wyłowiłeś w radiu tą sprawę.Czekasz na stanowisko archeologów?Na pewno nic innego tylko nie powiedzą tylko o tym jak niszczymy, dewastujemy, itp.To samo powie Straż Leśna,Leśniczy czy chóćby właściciel pola.Ale to jest nasza i tylko nasza wina.Naprawde nie jest tródno dogadać się z leśniczym czy rolnikiem jest to tylko kwestia checi.Wielu to robi ale niestety sa tacy którzy wychodzą z załozeniaKto na mnie i niedżwiedzia?"Dopóki nie zmieni sie myslenie co niektórych ludzi to będziemy postrzegani jako Ci najgorsi.I żadne stowazyszenie tego nie zmieni.Dopóki choć jeden z piszczałką zostawi dołek lub przeryje zasiewy tak długo będziemy tępieni w świetle prawa.Pozdrawiam
Frozzer Napisano 27 Kwiecień 2005 Napisano 27 Kwiecień 2005 wlasnie sie wypowiada cichy, ktory znalazl mauserajak powiedzial ze znalazl bez zamka i kolby, i wogole kiepski stanto padly pytania redaktorow --- o widzisz, to nie mozesz sobie postrzelac";/
VanWorden Napisano 27 Kwiecień 2005 Autor Napisano 27 Kwiecień 2005 Drobna korekta: Czujny jest Pavlo777 to on wychwycił tę audycję..
turtur Napisano 27 Kwiecień 2005 Napisano 27 Kwiecień 2005 O tej armacie juz chyba gdzies czytalem...
rob Napisano 27 Kwiecień 2005 Napisano 27 Kwiecień 2005 he he ... jak do 13 coś znajdziesz to do nas zadzwoń (koleżanka powiedziała to o 13.25) Dobre. Jak masz na imię ? Sławuś!!! Jestem poszukiwaczem przygód. Myślałem że padnę na dywan.Ale radio!! Boooombaaaa
Frozzer Napisano 27 Kwiecień 2005 Napisano 27 Kwiecień 2005 majk znalazl odlamki meteorytow wielkosci 40 centymetrow :D:D:Dnieno, myslalem ze padne
turtur Napisano 27 Kwiecień 2005 Napisano 27 Kwiecień 2005 ... archeolodzy nie moga niczego sobie zostawiac..."- wypowiedz PANA ARCHEOLOGA...
rob Napisano 27 Kwiecień 2005 Napisano 27 Kwiecień 2005 no i autorytety archeologiczne z 3 roku studiów. Przyznam się że zawodowo zwiazany jestem z ochroną zabytków i wiem co nieco o konserwatorach i archeologach i gadanie o etyce w tych dziedzinach jest tak samo naiwne jak mówienie o etyce w środowisku mecenasów.Życie zaczyna się po studiach i wśród archeologów mnóstwo jest kolesi handlujacych pokątnie starociami nie zawsze legalnymi.
turtur Napisano 27 Kwiecień 2005 Napisano 27 Kwiecień 2005 no i wszystko jasne... WSZYSTKO co znajdzie archeolog jest opisane, wystawione ogolno dostepna dla zwyklych ludzi... Nic nie lezy w magazynach...
Frozzer Napisano 27 Kwiecień 2005 Napisano 27 Kwiecień 2005 kurna wez ktos do nich zadzwon, i im powiedz,z e nas zadne skorupki nie interesuja, i tego jednego chlopaczka archeologa ukrucic trzeba. pierdzieli glupoty jakich malozaslaniaja sie etyka archeologa, a poszukiwacze nie maja zadnej etyki? pierwszym z punktow jest to, zeby nie wlazic na stanowiska archeologicznegdybym nie byl na zajechach to bym sam zadzwonil i im pare slow powiedziala mzoe trzeba im przypomniec, jak skarb tysiaclecia na smietnik wywiezli, i gdyby nie ludzie, ktorzy przeczesywali ziemie ze skarbeb PO archeologach, to tego skarbu by wogole nie bylozdenerwowalem sie kurde
YoWheris Napisano 27 Kwiecień 2005 Napisano 27 Kwiecień 2005 Czy jeszcze leci audycja? Czy już koniec?
rob Napisano 27 Kwiecień 2005 Napisano 27 Kwiecień 2005 no i jestem już rozłożony dyskusją. Koleś żali się że zbieracze zabierają mu chleb i on musi 5 lat fedrować z łopatą na uprawnienia. Tak jakby archeolodzy nie zabierali pracy muzealnikom i konserwatorom. Zbieracze nie mają odpowiedniej wiedzy. Pani archeolog oblałaby pierwszy lepszy test z wiedzy o barwie i broni a opowiada jak wyjmować zardzewiały hełm z głębokości 30cm. Co to jest pytanie zaczepne?" Dyskusja się rozwija chyba w kierunku niekontrolowanym. Pan teraz mówi że dobrze jak zbieracz zaniesie zbiory do muzeum. No ciekawe. Wiekszość muzeów ze zgrozą myśli o nowych śmieciach
YoWheris Napisano 27 Kwiecień 2005 Napisano 27 Kwiecień 2005 i znów: wszystko co w ziemi należy do państwa". Najlepiej archeolodzy się znają na wszystkim. Bzdura. a jeśli poszukiwacz jest archeologiem? wedlug niego wszędzie jest takie samo prawo w każdym kraju ponoć zabrania się szukania
turtur Napisano 27 Kwiecień 2005 Napisano 27 Kwiecień 2005 ja tez zycze tym profesjonalista" wszystkiego najlepszego i powodzenia w dalszej karierze...niestety juz chyba koniec programu...
Frozzer Napisano 27 Kwiecień 2005 Napisano 27 Kwiecień 2005 wlasnie wypowiedzial sie poszukiwacz - archeolog i ukrucil tego studenciaka archeologii..pewnie, rozpoczal studia i sie madrzy. niehc on najpierw skonczy ta archeologie, i zapozna sie z prawem innych krajow, a nie dementuje stwierdzenie ze w wielkiej brytanii nie mozna szukac
obert8 Napisano 27 Kwiecień 2005 Napisano 27 Kwiecień 2005 wkurzal mnie ten ironiczny smiech niepelnego archeologa
VanWorden Napisano 27 Kwiecień 2005 Autor Napisano 27 Kwiecień 2005 Wypowiedź archeologa poszukiwacza ich po prostu zabiła!! Dał im czadu, gówniarzom niedouczonym! Nie dość że mówili bzdury to jeszcze usiłowali wcisnąć kit np. o poszukiwaniach w Anglii.. A kontekst? Jaki k...a kontekst za traktorem:)?PozdrawiamVW
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.