Skocz do zawartości

WYKRYWACZ NADAWCZO ODBIORCZY DO GŁĘBOKICH POSZUKIWAŃ

Gość HILZA

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
MAM PYTANIE ---JAKI JEST WYKRYWACZ NADAWCZO ODBIORCZY WHITES TM 808--ORAZ TEN OFEROWANY PRZEZ PANA CIEŚLIŃSKIEGO JAKIE MAJĄ PARAMETRY---CZT KTOŚ Z WAS MA TAKI SPRZĘT -JAK DZIAŁA? CHCĘ KUPIĆ I MAM PROBLEM CO WYBRAĆ. e-mail;skarbek@xl.wp.pl
Napisano
Ja też z przyjemnością zapoznam się z opiniami użytkowników wykrywacza VLF 2xxL oferowanego przez firmę Elektronik System i wielokrotnie spotykanego na zdjęciu w reklamach zamieszczanych przez tą firmę w „Odkrywcy”.
Napisano
Ewentualnie proszę o opinie użytkowników wykrywacza WMK-03 oferowanego przez firmę Geoscam. Pod zdjęciem na stronie firmy widnieje napis: w najbliższym czasie zostaną umieszczone aktualne zdjęcie tego detektora. Zdjęcie jest dokładnie takie samo jak w reklamie Elektronik System zamieszczanym jeszcze niedawno w Odkrywcy. Tak więc jest reklama to i użytkownicy muszą się znaleźć. Czekam z niecierpliwością na ich opinię bo cenowa i jakościowa alternatywa dla TM 808 to jest właśnie to o co mi chodzi
Napisano
no przepraszam za te duże litery jestem pierwszy raz na forum. czy ktoś coś mi odpowie?
Napisano
może najpierw - jaka głębokość cię interesuje
Napisano
Jaka głębokość? ok. 1,5 metra i dajmy spokój przekonaniom że inne --zwykłe wykrywacze tak łapią mam ich kilka które są dobre ale na okopy 1-wojenne muszę mieć nad.--odb. i niechcę kopać pojedynczych łusek przez cały dzień ---podobno nad.--odb. nie łapie?
Napisano
talerzowym ta głębokoś jest mało realna - sugeruję magnetometr - niestety tylko ferromagnetyczne
rama - trzeba przygotować i wyczyścić teren
nad-odb - wysoka cena i łapie niestety też drobiazgi
ja robię to dwuetapowo, najpierw czyszczę teren zwykłym potem magnetometr.Nie znam sprzętu tak uniwersalnego jakiego szukasz.
Napisano
Wykrywacz dwucewkowy np. White's TM808 nie wykrywa drobiazgów. Najmniejszą wielkością którą wykrywa jest mniej więcej puszka litrowa.Jest natomiast podatny na mineralizację gruntu i wymagane jest pewne doświadczenie aby odróżnić sygnały przedmiotów metalowych od mineralizacji.
Napisano
Hej Raned!!

Opowiedz jak Ci sie podoba TM 808.. Wczoraj pierwszy raz mialem go w rekach i sie tylko wydaje mniejszy ale nie lipny jak bylo sugerowane. Co ty nato? Mimo ze nie wyruszylem jeszcze z ta maszyna to instrukcje informuja ze normalne wykrywacze sa bardziej dostosowane niz tm808 na male zlojiki z monetami itd. wiec nie spodziewam sie i mysle ze to jest absurdalne zeby sie spodziewac lusek lub pojedynczych monet. Dopiero za poltora tygodnia bede mial czas sie znim zapoznac w polu. Narazie.. Jordan
Napisano
Spodziewaj się dużej ilości niewybuchów i to na znacznej głębokości.Bądź czujny!. Słoików raczej nie, chociaż ci tego życzę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie