Skocz do zawartości
  • 0

Jakiś element silnika pojazdu???

Abaton

Pytanie

Napisano

Znalazłem go na miejscu małej potyczki wojsk rosyjskich z wycofującymi się niemcami na południu opolszczyzny.
Najprawdopodobnie jakis element silnika, jakiegoś pojazdu może ktos wie co to i od czego może to być?

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jest to napewno element kranika paliwowego...gdy byl otkręcony na dwóch dziórkach motor jechal na pelnym baku paliwa,natomiast gdy paliwa ubyło zmniejszalo sie cisnienie w baku i trzeba bylo odkręcic tak aby lecialo przez cztery (KRANIK W POLOZENIU REZERWA")..brakuje tam niesty manetki do zmiany tego połozenia,ale dokłodnie od jakiego modelu nie jestem w stanie stwierdzic ale jeszcze postaram sie sprawdzic...czesc
Napisano
D.R.G.M to nie zadna znana firma. To po prostu skrot od: Deutsches Reich Gebrauchsmuster, tzn. niemiecki wzor uzytkowy.
Pozdrawiam
Napisano

Znalazłem go na miejscu małej potyczki wojsk rosyjskich z wycofującymi się niemcami na południu opolszczyzny.
Najprawdopodobnie jakis element silnika, jakiegoś pojazdu może ktos wie co to i od czego może to być?

Napisano
Jest to najprawdopodobniej element kraniku paliwa umieszczony na dole zbiornika paliwa od jakiegoś niemieckiego motocykla

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie