milbas Napisano 24 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2005 Po doświadczeniach z zeszłego i tego roku doszedłem do wniosku, że o wiele łatwiej o ciekawe miejsca na I wojennych pobojowiskach. Jak jadę na tereny z II wojny, prawie zawsze teren jest maksymalnie skopany i naprawdę trzeba się nachodzić, żeby coś trafić. No i te odłamki ... NAtomiast dwa razy w ciemno pojechałem na I wojenne miejscówki i w obu wypadkach trafiłem przynajmniej po kilkadzedziesiąt łusek, parę guzików i monet - jak na wyjazd bez literatury i map to chyba całkiem nieźle. Wydaje mi się, że II wojna jest dokładnie opisana i łatwo dotrzeć do informacji o walkach, więcej też jest czytelnych sladów (okopy itp.) - stąd też wszyscy okoliczni kopacze przede wszystkim okupują miejsca z II wojny. NAtomiast opis dokładnych walk I wojennych (przynajmniej w mojej okolicy) jest problemem, stąd też może I wojenne tereny są mniej schodzone. Oczywiście nie musi być to reguła. A jakie wy macie doświadczenia ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 24 Kwiecień 2005 Share Napisano 24 Kwiecień 2005 FAktycznie trafić dobrą miejscówkę II wojeną jest sztuką. Już lepiej na napoleońskie pobojowiska jeździć heeh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bracholl Napisano 24 Kwiecień 2005 Share Napisano 24 Kwiecień 2005 Witam zależy co kto lubi bo mnie akurat to I w nieinteresuje i choć wiem o miejscsach to nawet mi sie niechce dupska tam ruszac a co do miejsc to napewno II wojenne sa bardziej zryte.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 24 Kwiecień 2005 Share Napisano 24 Kwiecień 2005 Jest to spowodowane tym,że więcej materałów jest o II WŚ, i łatwiej namierzyć miejscówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.