Skocz do zawartości

miejscówki I i II wojenne

milbas

Rekomendowane odpowiedzi

Po doświadczeniach z zeszłego i tego roku doszedłem do wniosku, że o wiele łatwiej o ciekawe miejsca na I wojennych pobojowiskach. Jak jadę na tereny z II wojny, prawie zawsze teren jest maksymalnie skopany i naprawdę trzeba się nachodzić, żeby coś trafić. No i te odłamki ... NAtomiast dwa razy w ciemno pojechałem na I wojenne miejscówki i w obu wypadkach trafiłem przynajmniej po kilkadzedziesiąt łusek, parę guzików i monet - jak na wyjazd bez literatury i map to chyba całkiem nieźle. Wydaje mi się, że II wojna jest dokładnie opisana i łatwo dotrzeć do informacji o walkach, więcej też jest czytelnych sladów (okopy itp.) - stąd też wszyscy okoliczni kopacze przede wszystkim okupują miejsca z II wojny. NAtomiast opis dokładnych walk I wojennych (przynajmniej w mojej okolicy) jest problemem, stąd też może I wojenne tereny są mniej schodzone. Oczywiście nie musi być to reguła. A jakie wy macie doświadczenia ???

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie